Sunday, September 19, 2010

perjalanan paling melucukan & mendebarkan

kan semalam ak balik cheras dr kampung sensorang.. ye la.. now kan xde org teman2 bagai da.. dlu ade gak si ani.. skrg balik sorg je lorhhh.. =( dsbbkan minyak kete bnyk lg so bile mak ak tnya "minyak da isi dik??touch n go da reload?? ak pon dgn wajah riak suam2 kuku bgtau "minyak bnyk lg.. kang singgah rnr la reload.. ak pnye tng da tinggal doblas engget lebih je.. xpe2 rnr bnyk.. kang bole p reload.. ak pon dgn senang ati lg menyanyi2 di dlm kete memulakan perjalanan pulang ke pangkal jalan cheras.. mauahahha.. ak ikot labis -> bukit kepong -> tangkak -> n naik trus lebuhraya plus smpai la ke exit kajang... insyallah smpai... jalan punya jalan, nmpk rnr ayer keroh.. dlm hati berkata 'rnr lg satu la bru benti'.. jalan lg.. jmpe plk rnr pedas.. ak buat bodo jgk... rnr ape sume y ak jmpe pas tu pon ak wat bangang je cz dlm ati ingt nk singgah rnr seremban je.. kat situ kan cm pilihan ramai... opkos la i like it too.. hehehhe.. ak pon da stanby cz rnr tu lg 1500m je lg.. tp ttbe ade kete y lembab memaksa ak memotong tatkala lg 500m nk smpai.. n kedebooooooommmmm!!! bukan excident ye kwn2.. ak xdpt nk mencelah masuk blik row nk exit ke rnr seremban tu!!!!!! kete bnyk sgt... huaaaaaaaaa... OMG!! acene ni.. cm ne nk exit ni... ak pon gagah la jalan terus dgn harapan jmpe petronas.. tp NON ADO ye.. mak da touching da ni... nk sentappp.. last2 ak decide benti hentian serdang n call stich tnya kat shell y area exit sg besi tu bole reload tng or ade atm tak.. sekali lapanploh kali ak call stich pompuan gile y jwb.. "sory, the person bla bla bla" *&%%#%%$@%^&^%* arghhhhh.. tension ak.. time2 ni la ak call xdpt.. huishhhh n gile berani mati ak p call hp mummy die.. nsb baik xangkat jgk cz ak pn nebes.. muahhaa.. tp meroyan da ni.. xdpt ckp ngn stich.. ak try plk call kwn ak y kat serdang tu.. but nsb xmenyebelahi ak cz die berada di pj.. adoiii.. acene ni....

solution....

ak pon dgn sedey meratapi nasib y malang pd mlm itu berjalan kaki krn sgt takot nk naik teksi.. tkot ade pakcik gatal or ade org culik ak ke hape ke.. tp bile pk2 jln kaki pon bahaya.. tp ak da xkire da.. xde lg cara lain lg da... kan kt blkg hentian serdang tu ade jln n ade petronas lps traffic lite tu kan.. then smpai je sane ak trus ckp nk reload tng.. skali die kate xbole reload!!!! ya allah... ape la malang sgt ni.. then skali ak pusing ade atm maybank.. yahoooo!!!! ak reload je la kat atm tu n jalan kaki semula ke hentian serdang... n meneruskan perjalanan pulang ke cheras.. alhamdulliah smpai juga akhirnya.. ak namo kwn stich selama sebulan.. wahhhh.. begitu pula... padahal stich call mlm tu trus nk sentap2 sedey2 minta pujuk..panggggg sekali!!! gedix ko mak.. hehehe.. moral of da story, sila ikot ckp mak anda n jgn degil dan riak... hahahhaha...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...