Tuesday, October 19, 2010

if i aint got u



not in da mood

nape la sejak 2 menjak ni ak malas gile la nk update blog..xtau lerrr pesal.. bile ak da ready nk type je mst ak save pas tu out terus.. blogwalking pon ak xbuat.. huhuhu.. syndrome apakah ni?? tolong la haku.. nk update nk update tp xde mood mahupun idea2 y best2 wpon xde la best mane.. hmmm.. faktor persekitaran kah?? ntah lerr.. xpe la, lau ak rajin kang ak nulis lerrr.. lau x, xde lerr.. hopefully mood kerajinan akn dtg soon cz ade bnyk bende nk cite kat cni.. =)

Tuesday, October 12, 2010

coffee village

hmmm.. ak ni asik dok cite psl mkn je kan.. xpe la.. da mmg ak suka mkn nk wat cmne la kan.. huk3.. layan saje tnpa 1000000 soalan.. kui3.. ak rase lau org sekitar ak ni tau la kot cafe ni kat ne.. but saje nk show off kat sini... wakkaka.. motip ak??? ak pnye suka la.. hahahha.. jgn mara whai kawan2.. ok.. tpt mkn kali ni ialah coffee village kat pinggiran putra putrajaya.. tau tau tau?? ckp la x.. lau y tau tu jgn jwb!!! hahah..
gmba adalah xcomel cz amik dr jauh.. * nk amik dekat2 ai malu* =p
y ats ni ak p time stich pose ari tu.. menu ak adalah spaghetti chiken wif coke float..* tp hampa krn dorg p guna eskem strawberry..cissss...*
y ni plk time ak p sama bos n k.jiej.. hi-tea katanya!!! ak minum hot cappucino *rase biasa je xkawwwwwww sgT!!!!*
wif toast bread + butter + kaya..* sedap ohhhhh.. nk lg 9!!!*

lau rajin p la singgah sana.. view terbaekkkk.. bole la nk feeling romantic kat situ.. romantic kah?? lite2 sajekkk.. sesuai utk bsantai.. lau u all nk p mancing pon bole.. nun kat bwh cafe tu bole mancing.. mcm2 makanan western kat situ.. ak suka utk hi-tea.. =)

Monday, October 11, 2010

ak menang lucky draw wehhh!!!

haaaa.. ingt x time majlis hari raya kat opis ak tu ak ade ckp ade sesuatu kejadian telah blaku??? hehehhehe.. ekceli bukan la insiden ape sgt.. saje havoc lebih.. kui3.. =p sebenarnya nk ckp... hikkkkk malu.... *panggggg sekali.. owh telah sedar diri* ak menang lucky draw je.. kekekekke.. citttt.. tu je ke.. haaaa.. yela.. =) ak tsangat sonok smpai nk guling2.. kah2.. ak ni jrg2 menang lucky draw beb.. xbape nk lucky sgt haku ni.. tu bile menang terasa heaven gile babeng pnye.. hak3.. nk tau ak menang ape??? korg jgn gelak kan tau.. lau korg gelak jgk ak xmo kwn.. hak2.. =p
cehhhh.. posing dlu sblm bkk
*bedebar jantung ku bila ku sebut nama mu ah ah!! eh silap feeling plk* bedebar2 nk bkk hadiah.. =p
taraaaaaa... ak dpt tumbler y ala2 thermos tu.. korg tau kan kan kan?? =p *lau dpt warna pink lg la malatop mak suka yu =p*

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

ada apa dgn tarikh ni ya?? special kah?? bg ak biasa je la kot.. cuma agak berbangga krn bulan oktober adalah bulan kelahiran ak.. =) ramai ak tgk org2 kat lua sana pick tarikh ni as dorg punya special event mcm kawen ke.. betunang ke.. couple ke.. n mcm2 lg la y ak dgr.. n angkasawan negara pon kawen tarikh ni kan.. tp tu jgk tarikh die naik ke angkasa lps 3thn lps.. hmmm.. motip entry adalah saje2 je.. nk abadikan tarikh ni as one of the entry kat blog ak.. huk3..

- tarikh ni jgk la stich p kuching meninggalkan ak.. huhuhu.. syahdu je nk p klia.. *gedik ko kn*

Saturday, October 9, 2010

majlis sambutan aidilfitri BPPA 2010

gambar-gambar sekitar majlis sambutan Hari Raya Aidilfitri BPPA 2010 yg tlh berlangsung pada 7 okt 2010.. haaaaa.. pd hari kejadian sesuatu tlh berlaku... nk tau ape kejadian itu, tgu next entry.... =)
persiapan booth mengikut cawangan.. tq to stich krn meminjamkan electric dibliknya utk keceriaan booth kami.. =)
lawatan SUB wif TSUB bsama2 pegawai y lain utk penilaian markah.. n kami hanya menang tempat ke-3.. huhuhu.. jd la...... =)

10 sign dia adalah jodoh kita

1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.


2.Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5.Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6.Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8.Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

Thursday, October 7, 2010

show me pink part II

show me pink ak pd kali ni adalah spt brikut...hahahahhaa... kali ni ak je y pki pink.. tu pon xrancang.. ak ingt nk p mkn je.. ttbe2 stich adalah mengajak makn baskin.. cettt.. pastu kte ak plk y sbnrnya nk p baskin cz siap2 pki pink.. waaa... xsengaja ohhhh.. xplan langsung.. da name ai pon pinkydablueberry kan.. opkos meroyan pink.. ak ingt nk try mkn y ade cone tu but abes oredy... huhuhu.. xpe next time bole mkn.. kali ni flavor.......
chocolate chip cookie dough & strawberry cheese cake for me
mango tango & gold medal ribbon for stich

*minggu ni nk lg bolehhhhhhhh... =p*

Wednesday, October 6, 2010

my first award

yeayyyyy!!!! finally ak dpt award dlm blog y pertama kali.. ni satu penghargaan kpd ak.. tq tq tq azie.. apeeee?? xpecaya?? xpecaya kalu, tgk sini... hehehhehe.. =p ade ok name ai.. =) hmm, ak ni nk buat pengakuan.. ak bukan la ari2 blogwalking.. if satu ari tu lau dtg jin rajin ak.. tahan sehari suntuk ak p menjelajah sume blog.. n tglkan link ak kat blog2 dorg.. kdg2 ade jgk kunjungan balas.. thanks korang y sudi hit me back.. i lebiu lahhhh.. =p

n ak nk bg award ni pada----------------->
kak eynda
tia
yuyun

Tuesday, October 5, 2010

ice room

hari ahad y sama b4 p tgk cite revenge of the king cobra, ak da bzikir kat telinga stich nk p makan eskem.. ttbe cm nak kan.. mase tu ak nk eskem y kat mcd tu je.. y kaler ijau lime tu.. mase tu stich kate ok.. pas je tgk wayang, stich bring me to ICE ROOM ampang.. ni 1st time ak g..
suka hokey ak kedai ni.. mcm2 eskem dorg ade.. ekceli die bukan la more too mcm eskem..die more too mcm ABC gitu ha.. but ais tu bukan la cm ABC.. lau ABC kan ais semata.. ni die cm yogurt.. sedappp la... i like.. kdai ni pon ade gak mkn2 tghari n mee2 nasi2 bagai tu.. tp kami dtg utk mam desert je...
y ni ai punye.. blueberry snow ice.. yummy!!! sedap.. tp bnyk sgt nutt.. lau xde mmg la terbaekkk.. da mcm name ak jgk akma[da]blueberry... hikssssss... =p
ni stich punya.. fruity and mango snow ice... pon sedap jgk.. ade mangga potong skali.. cm cmpur2 la.. sdp jgk.. n pic bwh ni pon also stich punya.. durian goreng.. mamat ni meroyan durian ke ape.. eskem durian la, kek durian la durian goreng la.. hmmm.. mkn la u.. jnji u suka.. nyway tq to stich cz banje.. hehehhehhe.. =p

revenge of king cobra

last sunday we all p tgk cite ni.. revenge of the king cobra.. tq GSC cz bg ai ticket free.. hehehe.. ai je la free.. kan bufday treat.. so dpt la birthday voucher from them.. ticket stich adalah brbayar hokey.. jgn nk feeling bufday treat same ngn haku.. kekekkeke.. mase nk tgk movie ni weall dtg cm agak awal la jgk kan.. so after collect ticket sume, stil bnyk masa lg.. so ak pon nk p beli tako.. ala makan y bulat2 kat jusco tu.. now ak cm da ask nk mkn tu je.. sdp ohhhh.. cm bese la nk msk tu ade sdikit lmbat.. so decide saje ak p gsc trus cz mkn2 blom dbeli.. smbil tgu stich collect tako ak pon p Q kat GSC.. mmg meroyan ok!!! da la beratur pjg.. pastu elok je smpai turn ak trus mamat tu ckp.. sory mis counter close pls Q next counter.. wtf!!! soittt je.. mmg ak maki2 la.. *dlm ati je..muka ak mmg da mcm ha da..* pastu next counter tu plk lembab gile gile gile punye.. ihhh.. lau bole sepak rase mmg nk sepak je.. saba2....
da la tu.. mls nk cite meroyan ni.. masuk2 pgg, cite da start... cisss.. dsbbkan korg la ak xdpt tgk cite ni dr awal.. sian stich.. die y mau tonton cite ni ohhhh.. tp cite ni geli la.. ula sikit punya bnyk.. adoiiii.. but y mmbuat kan faul tukan.. ular2 die mmg nmpk sgt cm buat pki computer.. xbape nk nmpak real.. cite ni psl ular2 ni nk balas dendam cz mase dlu mak heroin tu p bakar ular2 tu.. so anak2 ular p tuntut bela.. haaaa.. lbh kurang cm tu la cite die.. nk tau lbh lanjut p tgk.. just ade di GSC midV ngn OU shj.. but now xtau la ade lg ke x...

Monday, October 4, 2010

bufday treat

during my birthday aritu, sekali ngn stich pose.. so skali stich nk buka tu p la SR.. lame da kan x p SR.. huhuhuhu.. last ak mkn kek kat sini mase bulan pose aritu.. pas tu xde g da.. mase smpai kat SR tu ak dok sebelah minah indon.. dorg bertiga.. ak suka la tgk gurl indon y sorg tu.. very da cute hokeyyy.. tp stich ckp tak.. haishhhh die tu lau ak kate comey semedang kate x.. ishhhh.. tp xpe.. ttp comey ak tgk.. korg jgn nk over plk k nk kate ak ni les plk.. hahahahhaha.. ak just suka je tgk muka die.. xde hidden agenda ok.. hak3.. minah tu kulit putih belepuk.. pastu cm hot2 kan.. y plg ak bkonan tu die punye ckp cm ala2 cite fav ak ko.. ala, y eiffel im in love tu... si tita... remember??? lau x, ak sentappp!!! hehehhe.. ttbe feeling kat paris ko.. hahahahha.. tahapeapetahkonikema... =p
time nk pilih kek pon satu hal.. ak meroyan plk xtau nk milih.. ishhhh... slalu cmtu kan.. last2 stich bg amik dua2.. sian die xdpt nk mkn kek ape tah.. durian ke hape?? hhmmm tah le.. lupo..
*thanks to stich cz banje mkn kat SR tu*

open house umah kak zah

aritu adalah hari open house sedunia k.. ak punye mengah xtau la nk kate.. mase time opis ade dua unit buat majlis raya.. n ak pon p jgk terjah dua2 open house.. matikkkk la mkn cmni.. dah tu, org da ajak kan.. ak pon layan kan je la.. open house di opis pic adalah non ado ok.. jgn dok tnya2.. *ade ke y tnya.. lau ade org tu xlain xbukan msti kak jijah... hahahaha*then, pas balik keje.. ak pon buat rombongan pak dol ke umah kak zah.. kak zah ni one of da opismate ak.. umah die kat presint 18.. so ahli rombongan adalah kak jijah, boss ak cik fiza, cik ila, en husairy n wife die kak mas n also en azim.. ak plk tu y nk kene jd tourist guide.. skali sesat ko..hahahhaa.. nsb baik controk cepat2 n laju2 cri jalan.. ala.. rilex la.. ak pon xpenah g.. kire ok la tu sesat dlm 5minit je cm tu.. hahahaha
smpai2 je umah kak zah ak da cm nmpk2 mknan sdp2 tau.. ade nasi kerabu, ade mee thailand * ekceli ni mee ciptaan kak zah* ade puding coklat, ade tapai pulut n ade rojak buah.. mak aiiii.. nasi kerabu tu mmg malatopppp la.. sedap gile.. rase mcm nk makan sembilamplohkali je tau.. nsb baik ramai org.. lau ak ask mkn je tkot plk dorg xdpt mkn.. hahahaha...
*thanks kak zah cz invite kami semua.. makanan adalah sgt sdp.. kema suka*

Saturday, October 2, 2010

bufday gift from my mum

hehehhe.. ape2 gelak dlu.. kui3 =p.. mase akk ak balik dr kg aritu ttbe die bg kat ak satu box.. die kate special delivery dr my mum.. wahhhh.. ade gift gitu.. thanks mak.. lebiu la forever.. =)
bkk2 je ade sepasang baju kurung utk ak.. hehehehehe.. mak ak ni mmg le menambah koleksi baju kurung ak kan.. tp mmg tersangat bagus cz ak p keje kene pki baju kurung.. so harus baju kurung adalah stok melambakkkk punye.. hehehhe.. n baju ni ak trus pki keesokan harinya.. boleh??? boleh lorhhhhh... *tq mak belikan adik baju.. nnti adik beli utk mak plk k..*

Friday, October 1, 2010

my 24th birthday

*ni kek aku??? mmg la BUKAN!!! =p*

sempena hari jadi ak y ke 24 tahun ak ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR kpd diri ak sndri.. time kasih tuhan krn telah memberi ak peluang utk hidup sehingga 24 tahun.. telah mengurniakan rezeki kpd ku wpon sesungguhnya ak kdg kala lupa kpdmu.. *ampuni ak ya tuhan* dikesempatan ini ak nak nyanyi utk diri sndri boleh?? korg layan je la.. xpyh2 tnya2.. kui3.. =p

happy birthday to me
happy birthday to me

happy birthday to akma[da]blueberry

happy birthday to me.... =)


*thanks for those who wish my bufday... syg uols sgt2.. =) y wish dlm ati pon ai terima k.. ak kan ade telipati.. wahhhh...*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...