Friday, December 31, 2010

gudbye 2010 welcome 2011

arini adalah hari terakhir kita di dalam tahun 2010.. 2010 mempunyai banyak kenangan manis dan pahit buat ak.. biarlah ianya memjadi satu lipatan sejarah buat ku... =)
selamat datang 2011.. hopefully tahun 2011 lebih baik daripada 2010.. insyallah..

Thursday, December 30, 2010

cuti umum sempena meraikan kejuaraan malaysia dlm aff suzuki cup 2010

waaaaaa... xsangka PM begitu baik hati skali memberikan cuti kepada rakyat malaysia pada jumaat ini 31 disember 2010.. sekali lagi tahniah buat skuad harimau malaya!!!! selamat bercuti semua... =)

Wednesday, December 29, 2010

Final AFF Suzuki Cup 2010

tarikh : 29 Disember 2010
masa : 8 pm
tempat : stadium bung karno, jakarta indonesia

tahniah bagi skuad bola sepak negara a.k.a skuad harimau malaya krn buat pertama kali nya menjadi juara aff suzuki cup sejak 14 tahun ianya diadakan.. im proud of u!!!!!n also proud to be malaysian..
score : malaysia (1)-indonesia (2)
agregat : malaysia (4)-indonesia (2)
skuad harimau malaya
skuad garuda

innalillahiwainnailahirojiunn...

takziah aku ucapkan pada keluarga nenek sitam sekembalinya allahyarhamah ke rahmatullah pada 24 disember 2010 (jumaat) yang lalu.. semoga beliau ditempatkan di kalangan org2 yang beriman... AL-FATIHAH... =(

tidak lupa juga, salam takziah buat keluarga wak pejar (ayah angkat kepada adnan) yg juga telah kembali ke rahmatullah pada hari yang sama dengan nenek sitam iaitu pada jumaat lalu.. semoga roh nya dicucuri rahmat... AL-FATIHAH... =(

Monday, December 27, 2010

AFF Suzuki : Malaysia Vs. Indonesia


akhirnya.... malaysia menang 3-0!! wahhhh caya la.. 2 gol hasil jaringan mohd safee manakala satu lg sumbangan oleh mohd ashari samsudin.. xsangka bole menang smpai 3-0.. ye la kan.. indonesia ni pon bukn pemain y cikai2 jgk ye dok?? ape2 pon tahniah la kpd pasukan bola sepak kebangsaan.. hopefully, semasa bertarung di stadium Gelora Bung Karno, Jakarta kita akan menang jgk.. 4-0 kalau bole ya.. chaiyok2..aku adalah bukan sengaja tidak menonton pelawanan.. bukan tidak bersemangat patriotik mahupon semangat malaysia boleh.. dan aku juga adalah bukan penyokong indonesia.. cuma nya, tatkala perlawanan berlangsung ak juga bertarung nyawa di dalam kereta.. *ceeewahhh* aku adalah otw pulang ke putrajaya.. stich y lebih meroyan krn xdpt menonton dan tertanya2 apakah resultnya dan itu membuatkan ak mengepost status di fb.. tima kasih suma krn memberikan info terkini.. *syg korg lebih* kami berusaha berhenti di R&R tapah utk menonton tetapiiiii sebuah tv pon ak xnmpk.. penat suda round satu R&R cari.. xpe la xde rezeki kot.. bila da smpai next R&R da lebih jam 10.. so harus2 da abes kan..
utk da next game.. pasukan kebangsaan sila la bermain all out ya.. moga2 kita juara!!!!!

*pic sume credit to Harian Metro dan Incik Google.. tq*

Thursday, December 23, 2010

aku kesejukkkkkkan di opis

cehhh.. bukan nye xpenah sejukk kat opis.. dan2 musim tengkujuh ko nk pos n3 sejuk2 bagai kan.. ala xpe la ak pos pon sbb kali ni je ak dgn xsemena2 terada stokin.. hehehhe.. last nite kan ak dok tgk TRON kan.. so bdasarkan pengalaman lepas2 kaki ak adalah mengalami kesejukan y maha hebat ye.. huhuhu.. *padahal da bnyk kali sejukk, tp stp kali g tgk movie ak lupa.. kali ni pasti ingt* ak letak la stokin tu dlm handbag.. *stokin blum guna ye.. harap maklum* tp xpki pon dlm MAXX tu cz xbape nk sejuk.. pki shawl sudeyyy.. huhu.. pg td ak trus smbar handbag tanpa mengemaskini.. kui3.. so time kesejukan di opis tu ttbe..... *tingggggg* eh dlm handbag ade stokin la.. sarung saja stokin itu... taraaaaaaaa... sy da kurang sejuk da.. xpyh minta korg hug.. wink wink.. =p sekian, terima kasih... hehehhehe

stokin ak adalah comey.. kan kan kan.. *tetibe*

TroN-LeGaCy

movie kali ni Tron-Legacy.. ekceli spttnya tgk cite Narnia as stich wish.. but ak dgn kejam nya telah membantah dan mau tgk TroN.. wahahaha.. aku adalah jaat.. xpe2 next time kasi can pd narnia.. kekeke.. ak adalah teruja krn kali ni nk tgk 3D di MAXX!!!!! cehhh.. mcm xpnh g la plk.. huhuhu.. teruja la lebih sikit cz kali ni MAXX telah di ambil alih oleh GSC.. hehehe.. die pnye spek adalah terbaekkkkk ea.. wooooohhhhaaaaa.. sonok2..

cite tron ni pasal sam adalah perancang video game y terterer skali.. wakaka.. ade perusahaan bernama ENCOM.. ayah sam a.k.a kevin telah mencipta satu alam digital tron y real punya.. kevin ni telah termasuk dlm dunia tersebut dan terperangkap disitu selama 27 tahun.. sam ni plk nk cari ayah die so mase die dok dlm geleri ayah die tu tah cm ne dia btol termasuk dlm dunia tu gak.. bile kat dlm tu sam kene bertarung ala2 game ngn org2 virtual dlm tu.. die jgk perlu lawan ngn clu iaitu ciptaan bpk die y da jd jaat.. dengan gabungan sam kevin n quorra mereka adalah berjaya!!!!! =) da la tu maleh da nk type.. korg tgk sndri k...

Tuesday, December 21, 2010

sume pon aku nak

padahal aritu pas mam kat manhattan fish market, nk jalan ke parking je pon.. ttbe2 ni sume ak grab.. adoiii.. pokai lau ari2 mcm ni... *korg ade x petua mcm mane nk buang tabiat membeli ketika berada di mall?? ak ni stp kali p mall even p mydin skalipon, ak mst nk beli something.. knape ek?? ada x cara nk mengatasi masalah ni?? tolong lah daku...* ttbe p body shop.. shower gel y ado pon xabes lg ak da beli y baru.. *y blom bkk tu sape nk pki.. adoiii* pastu bla.. nmpk plk kedai sasa.. masuk lg.. sekadar tgk2.. tp ttbe bole terbeli cooling pad timun ngn orange.. ish.. time nk bayar tu nmpk plk set brush.. ku grab kan lagi.. simpanan semakin sikit.. bile nk gaji ni?? hahahahha...

kesesakan luar biasa di putrajaya

jam kan kan kan.. wat moody ak je dat monday..
last monday monink ak ada meroyan tahap jibon2 punye la.. da la gerak dr umah lewat sikit.. tp ak kira2 masih lg bole smpai on time.. but tbe je lat bulatan lebuh perdana tu *eh lebuh perdana ke name die?* jalan tersangat jam ok.. smpai otak ak pon dok jam skali.. tension gile babeng.. punya la berderet2 keta kat atas jalan.. ape la dorg dok buat kat jalan putrajaya ni.. lau ade eksiden pon xde la jam smpai cmtu.. ohhhhhh... rupa2nya dorg tgh test jalan.. dorg buat laluan khas untuk bus secara percubaan.. ye la kan b4 dis mcm huru hara sikit lau bus nk benti kat bustop.. bsimpang siur.. da la besa.. kan kat putrajaya ni jalan nye berlorong2.. so perbadanan putrajaya nk wat laluan khas supaya bus dpt lalu lane plg kanan supaya xsesak.. laluan percubaan ni akan berlaku dari 20 disember 2010 smpai 14 januari 2011 (7am until 8.30am).. nasib baik second day xjam da... yahoooo... sonok2.. =)
bila mau smpai opis.. adoiii.. punch card adalah merah ye.. huh!!

The Manhattan Fish Market

almaklum stich adalah keluar kota *kota katanya* so sila lah berdikari.. muahahha.. sangat!! apabila menjelang jam5 perut ak adalah lapa.. dan xsemena2 dpt call dr seseorg.. name je dok dekat.. tp lame da xkoling2, xbersms, xkua lepak, xbermalam dirumahnya.. huhuhu.. pendek kate cm da bertahun xjmpe.. kami bertemu janji utk keluar makan bersama jam 8 malam di alamanda.. mase otw tu kami ding dong ding dong cz xtau nk mkn ape.. tp perut da lapa ni.. haishhh.. so ttbe2 dgn xsemena2 kami trus aja ke Manhanttan Fish Market.. waaaaaa.... nangis mkn salmon die.. sedapppppppp.. nk lg nk lg.. wink wink.. ak minum tropical breeze n mam grilled salmon n kak noya plk mam speghetti in da sea wif oreo shake kot.. yummmmmyyy.. sedapnya.. ak adalah nk repeat mkn kat silu lapanploh kali.. *stich... nnti kita p ea... wink wink..*air sy y oren tu..sedapp.. tropical breezemakan plk sy pilih grilled salmon.. nyum3
muka sy y kekenyangan... =p

Monday, December 20, 2010

my cousin wedding

liza & shakir
faizal & syahila
dua bulan sebelum masuk tahun 2011 ni ade 2 org cousin ak kahwin.. yeayyyy sonok.. finally ak dpt jgk tgk dorg naik pelamin.. betahun tgu beb.. keduanya adalah cousin sebelah ayah ak.. bulan november aritu kak liza.. n bulan ni abg faizal.. hmm.. kak liza as u all know cz ak da show2 kat fb kawen ngn org johor.. abg faizal plk kawen ngn org kampung kami gak kat melaka nun.. nk jaja sikit kat sini.. ak la pengapit kak liza... muahahahahhaha.. ade ade??? hehehe.. tp mase abg faizal xdapek la den nk jd pengapit cz i sblh laki.. so xde harapan la.. balik2 muka ak je pengapit... hurmmm ni nk sentap ni.. tp xpe i enjoy uols.. sonok je dpt mkn beradap skali ngn dorg... heaven.. hehehhehe.. lau sape2 nk pki khidmat pengapit bole koling2 ak k.. hahahha.. promote disitu.. ok la, utk kak liza n abg faizal wif pasangan masing2, deknon ucpkan selamat pengantin baru.. semoga perkahwinan korg sume mendapat keredhaan Allah SWT dan kekal sehingga ke akhir hayat... =)

Friday, December 17, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

tempat kejadian: IOI mall puchong
masa: 9mlm
zomba kembali lagi... zomba zomba.. zombie la.. hehehhe.. but kali ni bukan zombie tp hantu kak limah.. adoiiiii.. mcm nk tmuntah rase gelak time tgk cite ni last week.. nsb baik stich nk layan kan bile ak nk tgk cite ni.. at last die gak y tgelak2 sakan..
cite ni mmg la lawak.. layan la.. hantu kak limah alololololo comey.. kui3.. enjit enjit semut sape sakit naik atas... huhuhu.. tetibe kan.. cite die psl kat kg tu dorg kate ade hantu.. ingt kan kak limah tu da mati.. rupa2 nya die mental je.. adoiiiyaiiiii.. bikin gempak la kak limah ni.. mmg mau melompat ak dok gelak.. y xtahan tu si lembut tu la.. tangan die ask nk menari je.. stp kali ak ingt tgn die wif dialog "kite bako je kite bako" trus gelak2 xhengat punya.. lawak lawak lawak.. korg p tgk k?? janji tau?? =p

UPPICT xchange gift party

yeayyyy... exchange gift party kembali lg.. kali ni penganjur telah revise semula undang2 permainan.. hehhe.. tenkiu anyway.. xchange gift 2010 ni, antara syarat2 nya adalah.......

1. nilai hadiah tidak kurang dr rm20 (2009 adalah rm10)
2. hadiah adalah bukan dr golongan barangan hapus guna

3. cabutan akan dibuat sebelum party berlangsung dan wajib merahsiakan nya

kak jiej adalah MC of da day.. mmg terbaekkk la..
antara gift2 yang kelihatan
finally i got gift from kak ekyn.. ptt la time ak ask korek2 rahsia die dpt sape, mati2 die xmo bgtau.. ask2 jeng jeng jeng je y kua dr mulut die.. anyway thanks kak ekyn.. i like it so much!!!i got dis!!!! pinky hokey...sukeee... =p
ni la muka2 warga ICT setelah menerima hadiah dgn gembiranya.. kpd cik ila, sila la gembira dgn hadiah ku.. hehehhe.. =p

malaysia menang ohhhh

*entry lame malas nk publish* =p
tahniah ye kpd pemain2 bola sepak Malaysia cz menang aritu mase lawan kat bukit jalil.. wahhhhhh.. meratap xdpt tgk kat stadium.. stich kate lau p tgk mst kalah.. cettttt.. tp ternyata pasukan malaysia telah menang ye.. da la confident gile bola start jam 8.45.. ttbe tgk da 50minit game blangsung.. uwaaaaaaa.. smbung meratap... ishhh.. tp xpe.. mase kiteorg tgk tu xgol lg.. hehhehe.. adalah semangat ye kami menonton tersngat hadapan... layannnnn...
*bile balik mood sentapppp krn xdpt amik gmba disitu.. aku TUNTUTTTTTT janjimu!!!*

Thursday, December 16, 2010

Rapunzel

last 2 weeks kot ak p tgk cite rapunzel ni.. pssssstttt.. *stich adalah xtau ye ak p mnonton cite ni.. kang tau die sentappp.. korg jgn bgtau die k* ala, ak p pon cz ade org nk banje.. hehehhe.. ak bab banjer2 ni harus2 layan kan saje lorhhhh.. plk2 dikala itu ak kebosanan.. tu y ikot mereka tu.. scha, k. noms, aze, dekya, farah ngn i.. layan je la..
cite ni adalah comel hokey.. i mmg gile la like. huhuhu.. grafik terbaikk.. ak suka kaler2 die.. cite pon menarik.. lawak pon ade.. rambut die ak mmg admire tau.. lau la rmbut ak cm tu kan best..
rapunzel ni teringin sgt nk tgk lantern ni ha.. ekceli lantern ni adalah dr istana mak bpk rapunzel y sbnr.. die princess hokey.. so sbg gantian ngn si pencuri kacak itu, die kne bwk rapunzel p tgk lantern n afta dat rapunzel akn kmbalikan mahkota y dicuri..
time ni tgh nego2.. hehehe
for the first time rapunzel trun ke bawah.. kemain sonok die.. finally die jmpe balik mak bpk die... the end.. *mst menyirap je korg bc review ak ni.. hahahahhaha...

nite at cyberjaya

lately ni jap2 nk p cyber jap2 nk p cyber.. meroyan ke ape?? hurmmm.. ekceli ttbe cm rase sonok cz ade lat ta li lat tam plom 24jam.. ttbe cm jakun kan.. maaf kan ler ak lau terover jakun ckit.. hik3.. dikala musim2 kismas ni kan, bnyk je ak rse lampu2 cm kat ICT tu.. haaa.. kan kan.. teruja la ttbe plk nk bgamba ngn deer lampu2 ni.. tp ask pic jd cmtu.. xkisah la,.. nk post jgk gmba tu kat cni.. boley??
waaaa... comelnya...... aku.. eh salah..deer tu.. *tp stich ckp ak comel ohhh..hehe*
haaaaa... guess who???

*motip entry: saje nk show2 pix.. (ekceli xtau da nk wat entry pe..kekekkee)*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...