Saturday, January 8, 2011

pokde warded in IJN

last week ari khamis pokde ak warded in IJN utk wat operation jantung.. ekceli myb minor je kot.. ntah ak pon xtau.. y pasti die bukan la wat by pass tu.. ala y wat highway baru kat dlm jantung tu.. cehhhh.. mcm la tau kan bab2 jantung ni.. tp layan je la k.. pokde just nk kene masukkan sejenis besi *eh besi ke ek* y penting stainless steel la.. nk boh kat salah satu saluran y btanggungjawab membawa darah terus ke jantung.. so xde la nk membedah kat dada bagai.. steel tu adalah dimasukkan melalui tangan sajekkk.. tp menurut kata pokde bile bnde tu lalu kat jantung xsakit.. tp time dr tgn tu la y sakit..

tatkala sebelum operation ada satu lawak jenaka di generate oleh bapak ak y membawa kesan kpd keluarga kami.. pokde ak ni besar n bdn die sebijik sebijan mcm arnold susah nk eja tu.. huhuhuhu.. bile nk operation tu kene la pki baju ala2 baju tdo pompuan come with shower cap ala2 tu.. mase b4 masuk operation theater ayah aku p ckp mcm ni:

ayah : knapa kepala kau berbungkus syaiton..
pokde : syaiton baru balik operation...

afta dat pokde ak adalah ketawa xberhenti2 ko tau.. mak ak adalah gile emo cz takot pokde kene heart attack cz bnyk sgt ketawa... plak tu mase dlm OT pokde ak xla pengsan keseluruhan.. dibius sikit je n pokde ak adalah sedar.. pastu dgn xsemena2 die bole plk tgelak tbahak2 bile ingt ape y ayah ak ckp.. adoi la.. time operation pon bole tgelak.. nsb baik la xape2.. n sume nye bjalan lancar n xde komplikasi lain yu blaku.. pokde ak pon sihat je.. alhamdullillah...

moral of da story sila jgn buat lawak sama pokde ak time2 kecemasan.. dis pesanan alert for my family only.. korg sume xtau bile pokde ak da gelak... hadoiiiiiiiiiiiiiiii..... kami saja la y tau apa terjadi... huhuhuhu..

2 comments:

Sae said...

hahaha...aku tgelak...pulak...syaiton...huhuhu~

Rash said...

what a coincidence.. last saturday @ 8 jan, rash & hubby g ijn melawat kwn kitorg.. tp die xkene wat operation coz die ade mslh infection.. huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...