Sunday, January 16, 2011

season of the witch

ok, kali ni kita cite psl movie yg mane hero nya adalah nicholas cage.. yuhuuuuuu.. i like.. cite die pasal behmen (nicholas cage) as a knight ngn kawan die ni felson (ron perlman) sama2 berperang demi tuhan n church.. afta btahun2 join war, ade satu war ni die terbunuh kanak2 n perempuan y tdk sepatutnya.. *war kan slalu cm tu.. mane ade bunuh wanita kanak2 n org tua* pastu behmen n felson nekad utk tidak lg berkhidmat utk church.. so dorg pon travel la.. smpai satu pekan.. dorg ni perlukan makanan n kuda.. tp ade satu benda y mengejutkan berlaku disitu....
pekan tu dilanda mcm curse la.. konon2 curse from hell.. wakakaka.. ade satu wabak y menjadikan muka ko teruk gile2 n smpai mati.. bnyk da org kat pekan tu mati pasal wabak tu.. tp dorg ni cm wat bodo je la.. dorg kan dtg atas tujuan nk makanan n kuda.. ttbe2 terkantoi plk dorg ni knight from beilbruk *cmtu kot eja die* so kene la mengdap caldinal (christopher lee) iaitu father y plg besa kot.. bile cardinal ni tau y behmen n felson adalah knight ttbe die cm nk suruh dorg ni p satu tempat.. dorg da dpt tangkap satu pompuan ni y dorg pikir witch n bertanggungjawab atas wabak y melanda.. so cardinal minta behmen n felson ditemani debelzaq (stephen campbell moore) eckhart (ulrich thomsen) n hagamar (stephen graham) utk escort pompuan witch tu (claire foy) smpai kat satu tempat y mane ade monk2 akan buat ritual y bole musnahkan witch tu n wabak will b end.. harapnya la.. mase otw tu dorg jmpe kay (robert sheehan) kay ni exciten nk jd knight.. so dorg ni pon bawak la die..
mcm2 la y berlaku spjg perjalanan nk ke tempat ritual tu.. eckhart mati cz tertikam oleh kay.. ekceli bukan salah kay.. tp witch tu y buat.. hagamar pon mati cz witch tu dgr hagamar nk bunuh die.. so die panggil serigala bnyk2 n last2 serigala tu mkn hagamar smpai mati.. tinggal la dorg berempat dgn witch tu..
smpai je tmpt tu, dorg tgk sume monk2 da mati akibat wabak tu... ttbe dorg sume tekejut cz monk2 tu mati atas meja.. dorg ni tgk buat copy kitab lama y mana dlm tu ade mantera2 utk hapuskan witch.. ptt la witch tu bunuh sume org y menghalang mereka smpai kat situ.. rupa2nya witch ni nk hapuskan kitab lama tu.. kitab tu tinggal satu je dlm dunia.. thats why la sume monk2 tu nk buat copy.. utk edar seluruh dunia supaya witch tidak akan dpt menguasai dunia..
masa dorg start bc mantera tu.. witch tu btukar jd kelawar.. die just gunakan badan pompuan tu utk dtg churh y smpan kitab tu.. time debelzaq baca mentera tu la die mati kne bunuh ngn hantu2 tu.. kay take over baca mantera tu smpai abes.. mase tu behmen n felson lawan sume hantu2 smpai dorg pon mati.. last skali hantu tu musnah n kay wif dat gurl je hidup.. n dorg la y btanggungjawab atas kitab tu n edar ke seluruh dunia.. cmtu la cite die.. selamat menonton.. =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...