Monday, February 28, 2011

kema + gemok = betul??

sabtu lepas, sementara menunggu stich dtg jemput, aku adalah pegi menimbang berat kat bilik scha.. sekali naik, xpuas ati.. naik lagi, pon xpuas ati.. naik naik dan naik, result still sama.. means?? betol la scale tu timbang berat ko.. aihhh.. bia btol?? ok la fine.. meratap sikit.. mase kat JJ cheras selatan, aku nmpk j.co donuts.. zasssss.. 1/2 dozen aku beli.. smpai2 kat bawah umah ujan lebat + petir + kilat.. so xberani nk kua kete.. xtau nk wat ape.. mari la kita melantak donut smpai abes.. waaa.. lazatnya...
bile da abes makan tu.. rilex2 jap, bru kua kete.. smpai kat umah, bual2 jap ngn dorg2 pas tu gedik lagi p main timbang tu.. sekali +2kg??? wth.. aihhhh.. xkn makan donuts y xseberapa tu blh gain weight smpai 2kg.. OMG!! tetiba bebel2 kat scha ckp scale die ding dong.. mokcik tu xpuas ati btol2 kan sikit scale tu n soh aku naik balik.. result still sama even turun naik turun naik 2 3 kali.. adoiiii.. xblh terima kenyataan btol la.. selama hampir setahun lapan bulan aku mula kerja berat aku bertambah sebanyak 4kg - 6kg.. OMG!!! mmg rase mcm nk masok ICU bile dgr.. oleh itu, aku kene diet bermula dr sekarang utk nak dapatkan balik berat asal.. xbleh jadi lau berterusan mcm ni.. kepada akmadablueberry sila bertabah utk menjadi kurus.. kuatkan semangat!!! chaiyok!!!

1 comment:

ddlea said...

ala...apa la sangat...takat 4-6kg ko tu... akak nie dik... 20kg tambah taw... akak tetap maintain....

maintain meroyan...whuaaaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...