Friday, March 18, 2011

kadang2 terfikir mcm nk berhenti keje je

keje GILERR!! korang penah ke terfikir macam aku fikir ni?? tahapeapekan.. kalau tak kerja.. sapa nak bagi duit kat ko tiap-tiap bulan??? sape nak tolong bayar bil2 ko yang melambak tu?? dengan keinginan ko yang melampau2 tu sape nak tolong bayar?? kasut2 ko yang ko asik nk meroyan tu sape nk tolong belikan?? sape sape?? kau ingat kau anak raja ke?? hehehehhe.. ada tak pekerjaan yang sorang2 je? ada tak? kalau ada kasi suggest kat aku sikit.. kadang-kadang bosan buat benda yang sama setiap hari.. ni kalau aku cakap kat bebudak opis, comfirm2 dorang kate macam ni...
BERHENTI LA.. ADA AKU KISAH!!
almaklum, aku kan pekerja kontrak kat sini.. sob sob sob..so harus2 la aku ni bukan dialu2 kan sangat.. huhuhu.. tetiba entry nak sentap bagai kan.. tp aku suka berada kat sini walaupun kadang-kadang rasa macam nak lari je dek keje2 yang macam hampehhh.. agak2 keje jual2 kat tepi jalan tu ade masalah ke ek.. macam best je kan dorang.. cool je.. xpayah nak pening2 dek.. =p

macam nak cari keje lain la.. nak ke xnak ek?? tapi macam sayang plak nak tinggal kan keje sekarang ni.. SPA ni plk mcm weng.. xpenah nak bagi aku interbiu jawatan lain.. balik2 panggil aku exam PTD.. susah menghaikkkk.. mcm da fed-up kadang2.. hurmmmm .. lu pk la sendiri kema oiiii.. maleh aku nak layan.. =p

4 comments:

tasukeecOklat said...

aiihhh..akak kesah...
jgn benti..lau benti pOn sume keje pOn same jek....
tahan je lah..hahah..
sume org pon ade pikir yg sama kema oi...bOsan keje lifetime ni..ni ha..yg nak tgu bersara ni..aihh..!!!jaO lagik aw???

akmadablueberry said...

eh kak..ko mst syg haku lebih kan..kekekke..boring la..mcm xde anjakan paradigma je..asik bende yg same je..kurang mencabar..

p/s: lama lagi ek..ingt taon depan ko nk pencen da kak.. hehhee..(mau aku kene lepoookk dek kak nomah..

tasukeecOklat said...

xmau ah lepOookk kO...akak syg ko nih..siyess......aisyyy..!!!

Cik Muda Sae said...

aih....dah keluar entry dia dah.... tu lah aku da cakap dulu dah kan..ko tak yah keje kema... biar kitorang je yg keje... ko buat kuih, menjual dekat corner bawah sebelah depan kedai aci tuh, tetiap petang, sure ramai org beli...! kitorang blk keje trus lepak situ, tolong ko meniaga...aku dah cakap..aku dah cakap dah...!!!(*emo) ha! skang nak sentap-sentap pulak. keluar entry sentap bagai...kan elok dengar cakap akak nih dari dulu lagik. ini tak, nak juga tunggu naik skim PSUK(Kontrak)M49 tu juge... cakap lebih kang mara....ha...base dia tuh...!!! ~sekian~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...