Wednesday, March 9, 2011

klinik kesihatan precint 3 putrajaya

sejak 3-4 hari ni aku mengalami  sakit gusi yg maha hebat.. bukan pasal gg belubang mahupon ulser.. tp disebabkan gg aku yg nk tumbuh ni.. aihhhh.. sepatah kata org2 opis.. "da tua2 pon tumbuh g ke?" ni la nama nya gg bongsu.. yg kat graham tu.. gg bongsu aku ni da lebih drpd dua tahun da.. stil xabes2 tumbuh lg.. huhuhu.. sikit2.. die punya sakit mmg perghhhhhhh.. yg hamat hokey..  for this time gg yg nk tumbuh tu kat sebelah kanan atas dan bawah.. fuhhhh.. plk2 semalam aku ade kursus.. rase mcm nk pukul org sebelah je sbb sakit.. =( inform sama stich die soh aku p klinik.. tp aku nk p kursus.. sbb lau xcukup smpai ptg aku xakan dpt sijil.. MERATAP la aku.. gigih lg la layan kursus tu.. bile time break je ak mcm da xley bla.. sakit menggila.. stich janji nk bawak p klinik afta opis hour.. tp aku da menggelupur sakit terus saja mau p klinik on dat time.. tenkiu kpd kak ekin cz menemankan saya.. aku g klinik kesihatan yg baru kat precint 3 putrajaya.. dgr2 nya xramai org sgt... so berdezupppp ke sana...
masuk2 je.. mmg ler xramai org.. aku smpai klinik ni jam 12.50 pm kot.. so amik nombor cm bese.. bru setengah minit nama aku kene panggil p kaunter pendaftaran.. pas da settle, tgu plk msuk bilik rawatan.. seminit je tunggu da naik nombor aku utk masuk bilik rawatan 6....
bilik rawatan yg aku masuk tu MA yg incharge.. layan je la kan.. aku pon dok la kat sebelah die.. then die tanya....
MA : sakit apa?
kems : saya sakit gg.. eh x.. saya sakit nk tumbuh gg.. n pasal tu gg sy pon sakit.. =p
MA : da bape hari?
kems : da dua hari.. aku tipu.. ekceli da 4 ari kot..
MA : awak demam x?
kems : xdemam pon.. tp mcm nk demam la.. ayat nk mintak MC

tetiba amik stateskop p cek belakang aku.. tarik nafas.. ok.. tarik nafas.. ok.. tarik nafas.. ok.. tarik nafas.. ok.. aku cm konpius.. lau sakit gg kene cek kat belakang ke ek? aihhhh.. aku kan bukan doc.. so xtau la..  plak2 MA tu sebaya aku je.. =p bukan ape.. stich query why nk kene cek2 belakang badan bagai tp yg saket adalah gg.. eee.. jeles la tu.. kekekkeke... pastu die tulis2 nama ubat lorh..
then, kua tunggu kat farmasi.. setengah minit kemudian dorg bagi ubat lorhhh.. ubat yg aku apat hanya lah magnesium trisilcate n mefenamic acid BP.. sume tu pain killer je.. mmg aku memerlukan pain killer tatkala ini cz xdpt nk menahan sakit yg hamat.. nk bkk mulut besa pon xley.. bengkak hokey pp aku.. =(
so.. for those yg nk p klinik tp malas nk beratur bagai.. p la klinik precint 3 ni.. heaven uols.. klinik ni kat banggunan MOA a.k.a kementerian pertanian & industri asas tani.. ground floor je.. 

5 comments:

Cik Muda Sae said...

x mo la pg klenet.... urghhh....! tp mc mau...hikhikhik!

~..cik PriNCEss..~ said...

umur suda manyak pon ada ag gg bongsu nk tumbuh!! hahaha..~~

uikkss..klinik kshtn kt presint 3!!! br bukak kaa..kt are mne ek.

~@mOi ~~ said...

checkup baby boler ker kat sana?

pinkydablueberry said...

CMS : aihhh..MC mau kalu, kene r p klenet..kekeke

CP: opkos la msih tumbuh gg..kan ai bru 18 taon.. keke.. kat area MOA..

Amoi: ade2.. sila la bwk ika p check up sana kay?? =)

Anonymous said...

no tel klinik ksihatan p3 brape yer...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...