Thursday, March 31, 2011

sucker punch

semalam im watching sucker punch.. tgk thriller mcm cool.. penuh dengan aksi.. dats why mcm tertarik menarik kau memang debommmmm nak p tgk.. as usual aku seret stich skali.. story nya macam ni.. babydoll ni baru kematian mak.. dia dua beradik.. ayah tiri die jaat.. pergaduhan berlaku bila mak die mewasiatkan semua harta pada dua anak dia.. so ayah tiri xpuas ati.. babydoll ni nak bunuh ayah tiri dia but tertembak adik dia.. so ayah tiri dia claim dia xwaras and p letak dia kat Lennox House a.k.a hospital mental.. 
from left : babydoll (emily browning), sweet pea (abbie cornish), rocket (jena melone), blondie (vanessa hudgens) & amber (jamie chung)
ekceli hospital tu ada benda disebalik iaitu dorang ni dijadikan pelayan a.k.a mcm stripper la.. so dorang ari practise menari secara wow... =p  babydoll try to escape from lennox house.. n she still thinking how to do it.. pastu masa dia dipaksa menari for the 1st time, tetiba dia masuk alam lain.. cm khayalan la.. cite ni a little bit confusing.. senang cita setiap kali dia kena menari, dia akan masuk alam khayalan (battle a.k.a war).. ko paham ke ape aku cakap?? xpaham kalu p terjun tingkap buat2 paham..
FANTASI 1 : babydoll jumpa sorang monk ni, dia cakap lau nak escape kamoo mesti ada 5 benda iaitu map, fire, knife, key and _____.. yang kelima tu rahsia.. so dia kena cari sendiri.. 1st task dia kena lawan ngan 3ekor beast ke ape tah.. dia dibekalkan dengan pedang samurai and pistol.. 1st task complete.. =)

FANTASI 2 : babydoll start misi nya dengan mendapatkan map.. as usual dia akan masuk alam fantasi and mulakan battle... map ditugaskan kepada sweet pea..

FANTASI 3 : 2nd stuf, fire.. amber plk ditugaskan amik lighter pak incik die.. hehehe

FANTASI 4 : 3rd stuf, knife.. mase nak curi knife dr chef, rocket mati.. huhuu.. sedey gile si sweet pea..

lepas tu blue dapat smell something.. so die tembak si blondie sama amber.. blondie mmg punca.. hehehehhe.. key plak babydoll yang amik sendiri.. nak tau ape stuf terakhir?? n apa kesudahan pada babydoll?? dapat ke babydoll n sweet pea kuar dr lennox house itu??

apa2 pun cite ni mmg konpius betol.. aku layan kan aje.. cite die xbape besh.. but part battle die tu mmg kelassssssss.. effect and music die mmg cool la.. tp stich adalah tido??ape kes?? xmemahami betol..
SILA LA P TENGOK SENDIRI!!! HAHAHAHHA.. =p

4 comments:

tasukeecOklat said...

akak da tgk tygn ari petama die lagik....tp xbrani nak post dlm blog atau fb sbb cite ni hanya org yg ade imaginasi tinggi jek yg ley paham...cam cite inception tuh..heheh...sbb tgk gan kwn akak die xpaham sgt...jenuh dok crite...tp bg akak mmg BEST!!!!!walau npk sgt cam game...~

tasukeecOklat said...

batu perasan sesuatu..ikot fahaman akak...si babydoll tuh yg beragan hospital mental tu adalah restoren / pub utk penari...
kiter yew sume benda yg dia dpt iaitu pisau/kunci/peta tu sume,cara die dapatkan dgn die berangan dorg adalah penari...then dlm berangan die...die bayangkan lagik battle cam mmg gempak tuh.....tp sbnr yew die mmg kat hospital gile...~

Cik Muda Sae said...

kema, cite ni maknanya babydoll tu memang gile la eh??

akmadablueberry said...

k.noms: thanks for the details..

sae: menurut ciknomahtasukeecoklat begitulah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...