Wednesday, April 6, 2011

127 hours

watamatttt.. finally dapat abis kan tengok cite ni.. kan cite ni da tak tayang kat panggung.. so thanks to budak opis aku yang telah dapat kan dvd cetak rompak untuk aku.. =p bagi aku cite ni thrill sangat sangat sangat.. ianya mengisahkan seorang mount climber yang sangat2 meminati aktiviti tu..
sampai je weekend dia akan pegi sensorang untuk buat mount climb.. tempat yang dia pegi dalam cite ni adalah canyon kat utah.. korang tau kan canyon tu macam mana.. gunung batu2 yang ada lapisan2 yang lawa tu.. haaaa.. paham x? =p then sampai sana dia start with berbasikal sampai lebam.. after berbasikal dia berjalan plk.. sampai la dia jumpa dua orang gegirl kat canyon tu..
ni la gegirl tu.. dua orang girl yang sedang lost mencari jalan.. kira sesat la.. aron si climber yang boleh dikatakan expert kat canyon ni bawa la gegirl tu p ke tempat yang dituju.. seriously, canyon di utah adalah tersangat cantekkkk.. saya suka.. dengan air yang biru itu.. xsangka kat tengah2 gunung batu tu ada kolam dalam gua.. cool sangat.. after that, gegirl2 itu meneruskan perjalanan n aron pon begitu juga.. =) tatkala sebok memanjat, melompat dan berlari, aron ni tersilap langkah and gedebushhhhhhhhh.. dia jatuh di antara dua gunung batu yang sempit.. lebih parah lagi coz tangan aron tersepit pada batu yang jatuh bersama2 dia tadi.. lau da nama batu tersekat harus la susah nak angkat.. da la besar.. kesian aron..
aron menghabeskan masa selama 127 jam iaitu kira2 5 hari utk melepaskan tangan dia tu.. macam2 cara dia buat but still not working.. dengan makanan n air yang limited.. pastu dia kene sentiasa berdiri.. panas lagi.. serangga lagi.. mmg kesian..tp aron mmg sangat survivor.. semangat dia kuat utk terus hidup.. terperangkap sedalam 65 kaki kebawah mmg non ado la yang dengar jeritan ko tu.. sepanjang tu juga la aron merakamkan apa2 saja yang dia lakukan tatkala itu disamping memberi ucapan pada parents sebelum dia mati.. saksikan la cite ni and look how aron buat untuk lepaskan tangan dia.. serius, mmg ngeri okay..

2 comments:

Cik Muda Sae said...

pinjam cd piret itew?

akmadablueberry said...

boleh bah kalau kau.. =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...