Wednesday, April 13, 2011

Jamu Mak Dara by Ibu Halimah

"EMAS PERAK TEMBAGA SUASA, KALAU XBERGERAK XDAPAT APA2"
kelassss la IBU HALIMAH.. i loikeeeee.. this morning aku ada ceramah merangkap bengkel kesihatan bersama Ibu Halimah.. korang kenal tak sapa itu Ibu Halimah? meh sini aku nak cerita.. Ibu Halimah yang berasal daripada Rengit Johor ni merupakan pengasas kepada produk JAMU MAK DARA.. haaa.. mesti korang pernah dengar kan nama jamu itu?? mula2 bila dengar je pasal ade ceramah ni.. aku macam bolayan sikit.. ye la kan.. aku mane la makan jamu jamu bagai ni.. dulu mak aku dok paksa2 soh makan jamu nona roguy pon aku telan lite2.. itu baru kapsul.. belum suruh minum lagi tu.. memang tak la kan.. bau dia pon da bisa buat aku loya.. tp disebabkan ajakan daripada kak ekin aku layan kan saje la.. tambah pula my boss ada meeting.. so aku pon join la bengkel kesihatan ni...
picca di atas adalah pengasas produk itu a.k.a Ibu Halimah.. mula-mula dia melangkah masuk dewan semua orang terpegun dengan kelangsingan badan Ibu Halimah.. memang kelasssss ko.. solid molid hokey.. kalah aku yang berdepot sana sini.. lagi tambah kagum vasssss vasssss punya adalah tatkala Ibu Halimah tell us yang umur nya sekarang sudah 67 tahun.. uwaaaaaaa... menangis meratap aku disitu.. aku yang umo baru 25 ni pon malu suda mau pakai kebaya cz sudah berdepot2.. bila tgk Ibu Halimah yang 67 tahun masih vouge pakai kebaya.. almaklum la dia suda 14 kali johan RATU KEBAYA kata kau.. 

lepas aku dengar Ibu Halimah ni celoteh mengenai kepentingan menjaga badan dan kesihatan dalaman serta luaran membuatkan aku kembali bersemangat untuk menjadi kurus.. gile la malu ngn Ibu Halimah.. dia selim melim aku??? rasa nak jatuh terduduk atas lantai... apa yang aku boleh kongsi kat sini, Ibu Halimah pesan, jangan mudah marah, naik angin, merajuk & meradang.. ni membuatkan muka kita jadi tua.. selain tu, amalkan membaca selawat nabi sebanyak 3kali sambil meraup muka selepas bangun pagi.. after dat buat senaman ringan seperti lari setempat.. yang aku paling meratap bab petua dia ni, dia kata kurangkan makan sayur yang sejuk2.. jangan minum air sambil makan n apabila nak minum air pastikan anda sedang duduk.. banyak la lagi petua Ibu Halimah ni.. lau korang nak tau lebih lanjut sila layari laman web JAMU MAK DARA or beli saja buku keluaran syarikat Ibu Halimah yang boleh didapati di book store seperti Popular or MPH dengan harga MYR25.90...
tetiba aku ingin mencuba Jamu Mak Dara ni.. looks interesting je.. aku ingt nak try minum slimming tea dia tu.. tp aku macam rasa tea tu akan tidak sedap... ngeh3.. bak kata Ibu Halimah jangan takut makan jamu... jangan takut ubat yang pahit.. baik lah Ibu Halimah.. akan ku ingat petua2 mu itu... thanks Ibu Halimah!!!! =)

2 comments:

ddlea said...

yeay...mari kita setat mendara... abis la pomps-pomps kat opis neh... semua akan jadi ratu kebaya pas neh!

Cik Muda Sae said...

wahhhaaa...tp jangan LUPA! efek dari jamu mak adara adalah PELUPA....wahahahahha~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...