Wednesday, April 27, 2011

senjakala

fuhyooo.. last week tgk, dis week bru hapdate.. ekceli im quite bz lately utk aktiviti berpesatuan.. ngeh3.. so that i xde la nk hapdate banyk.. disamping kemalasan yang memuncak.. kekekkeke.. movie pilihan last week adalah senjakala.. citer seram uols.. =p
senjakala adalah cerita bergenre seram dan mengisahkan tentang saka.. uols mesti tau saka itu apa kan.. sikit lebih kurang macam penjaga keluarga gitu.. belaan la senang cite.. saka ada bnyk type.. ikut saka dalam senjakala ni adalah saka orang.. eh yeke aku cakap ni.. hehehehhe.. liana jasmay a.k.a KARLISA telah kehilangan tunang nya.. so after daripada tu dia selalu mimpi macam2.. mimpi tersebut telah membawa karlisa pulang kekampung nenek nya.. tanpa pengetahuan ibu bapa, karlisa balik kampung dengan kawan nya faezah ilai.. sejak dari perjalanan dia pulang ke kampung, dorang dah kena kacau ngn hantu..
straight to the point la.. nenek karlisa ada simpan saka.. so masa dia nak mati mak karlisa lari ngn suami nya ke bandar.. maka nya nenek karlisa merana cz saka still xdipindahkan.. melihatkan keadaan nenek karlisa, ayah arman pon simpati.. then, ayah arman tu decide amik saka tu sebagai transit la.. hahahaha.. dia bersumpah akan jaga saka tu sampai la keturunan nenek karlisa amik semula.. bila ayah arman da tua, dia juga susah nak mati cz saka tu.. arman pon simpati ngn ayah dia, arman tu amik la saka tu.. so now arman la penjaga saka tu.. after karlisa datang kampung tu.. dia pon jatuh cinta.. rasa xsanggup nak pass balik kat karlisa macam2 la berlaku.. lastly dia pulangkan juga pada karlisa tp after dat arman bersama ustaz cuba buang saka tu.. finally saka ilang.. haaa.. senang kan cite dia..
cite ni so so je la seram die.. tp yang membuatkan aku takot lebih adalah disebabkan kat dalam panggung tu ade xsampai 10 orang.. ko bayagkan la aku ngn stich org first skali masuk.. mau xtakot.. ko berdua je dok tgk cite antu tu.. da la hall 1.. hall paling besa la kata.. meremang bulu roma aku.. cerita da jalan 10 minit baru ada org masuk.. tu pon sikit2 je orang.. hampagas betol.. terus aku nebes nak naik lif sensorang.. paksa juga stich hantar.. ngeh2..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...