Friday, May 20, 2011

cameron highland part I

cuti panjang kali ni aku sekali lagi berkunjung ke cameron highland.. cuti je panjang..aku g sehari je.. ngeh3.. last week aku p ari ahad..weols bertolak jam 8pagi.. oleh kerana stich suda baik ati bawa p jalan2.. harus2 aku kene ikot cakap.. lau x kang cancel holiday aku yg menganga.. hahaha.. so aku kene drive pagi.. baik boss.. dalam ati ni nebes gak.. aku mane penah drive ke highland2 ni.. sume highland aku pegi sume stich yg drive.. tp kali ni tetapkan ati.. nasib baik ikot simpan pulai.. jalan dia ok.. jam 12 sampai la  kat Avant Chocolate ni.. harus benti.. kata nak jalan2 kan.. =)
kata chocolate manufacture.. tp bagi aku xde r menarik sangat.. banyak chocolate yg xmenarik perhatian aku.. ngeh3.. kebanyakkan produk adalah berasaskan strawberry.. kate cameron.. harus2 la kan.. hik3..
lps jalan2 dlm kedai ni weols move ke belakang.. ade cafe.. cafe die macam terbaikkk.. presentation makanan dia tu maveles la.. trus ko jd lapa tau x.. ngeh3.. tp weols xmkn pon kat sini.. jalan2 saje.. kat belakang cafe ade kebun.. sayur ada strawberry ada ternakan juga ada.. hehehe
weols juga xp self-plucking.. hehehhe.. lagi pon macam lom masak sgt stoberi tu.. tengok sudey.. ngeh3.. petik kalu, lain kali.. tgk sume tanaman ni subur je.. pandai dorg jaga.. lgpon kat highland ni mmg subur kot..
tengok2.. hijau je sume daun2 kan.. eeeee... besh nya.. rase nak dok sini je xmo balik2.. kang betol si stich tu tinggal aku kat situ meraung xsudah.. hak3..
yg ni la aku nak mintak tolong korang.. sape leh bgtau aku ni pokok ape?? aku pelik la tgk pokok ni.. sayur ke buah ke ape ek? bayam ke ek? adoiii tolong tolong.. pokok apekah ini???
tomato ni plk lom masak lagi.. dats y la ijau2.. mase g cameron b4 dis xjumpa plk pokok tomato.. so harus2 la snap snap sini.. hurmmmm... next station aku cite kat part II plk.. meleh kot nak wat entry panjang2 ni.. aku muak nak scroll.. ngeh3.. =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...