Tuesday, May 24, 2011

cameron highland part II

ok.. lets sambung lg cite cameron.. hik3.. muntah la korang dok layan cite cameron ni.. hiik3.. next stop weols adalah di Rose Valley.. taman bunga kata.. fee masuk adalah RM4 per head.. children murah sikit kot.. masuk dlm je teruja coz banyak sgt pokok2 bunga yang sedang  berbunga.. huk3.. lau mak aku dtg ni comfirm meroyan n suka nak petik2.. warning: kat rose valley xley petik2 bunga suka2 ati ye..
 
kawasan rose valley adalah luas and berbukit2... lau badan macam haku ni comfirm2 termengah2 nak naik bukit.. semput.. memang ketibas la.. huhuhu.. bak kata stich.. naik pelan2.. jgn nak berlari terus je.. kang meroyan letih.. da la nak naik tangga tu sgt mendaki ye.. sampai kat atas nampak batu je terus nak menenggek.. =p
 
kat puncak Rose Valley tu ada cam pondok.. atap nipah lagi.. huhu.. apa lagi.. harus la berehat2 dahulu kan.. aku da dok berkipas da.. wpon sejuk.. lau ada kipas tambahan lagi la cool kan.. snap2 dlu sana sini.. ayuh kita jalan lg.. =)
 
kat situ ada signboard pokok apple.. aku p jengah xmacam apple pon.. maybe dia belum besar lg kot.. hurmmm... sekeliling ko tu akan bnyk terdapat pokok bunga.. heaven ok.. lau bleh nak baring2 atas bunga..
 
 yg ni plk pokok lada la kot.. tp bulat2 kecik2 macam pokok ceri.. aku jakun, sila percaya.. =p
 
yg ni plak, dia ada buat cm  muzium la.. dalam tu ada tunjuk sikit2 pasal rose.. ada buku2.. jenis2 rose..
 
haaa.. cam tu la rose valley punya muzium.. hehehehe
 
one of the flower yg ada dalam rose valley...
 
yg ni pon rose.. comel kan bila die kembang mekar.. =) 
kat rose valley ni jugak ada banyak buaian macam pic diatas.. memang aku excited la.. mula2 nmpk satu je.. berebut2 sama stich.. sekali sampai satu tpt bnyk je buaian tu.. haaa.. hamik la mana nak.. =p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...