Thursday, May 5, 2011

Firework Outdoor Genting Theme Park

tatkala aku ke genting masa wed kat gombak aritu.. ternampak satu iklan tampal kat dinding.. iklan tu pesan jgn lupa datang masa labor day untuk menyaksikan firework a.k.a bunga api di outdoor genting theme park.. so incik stich yg sememang nya suka nengok mende2 gini berkobar2 mau pegi.. ngeh3.. so last sunday kami kesana.. petang bru bertolak.. da kata firework jam8 kan.. xkan kol 12tghari ko nak terpacak kat sana..
sampai2 je ujan selebat2 nya mencurah2 keladang gandum kat genting nun.. dalm ati pk2 jd ke wat firework ni.. hurmm.. datang jauh2 skali xjd memang meroyan tahap nak terjun puncak la nampak gaya nya.. jalan punya jalan.. sampai kat flying coster tu tetiba ada benda meletop.. yeay!! firework itu ada..
tp alsedihlatun coz cuaca ujan.. so aku xnmpak la sgt firework nya..tengok kejap2 je cz mata masuk air.. da ujan katanya.. xkan masuk batu plk kan.. ngeh3.. after da abes firework tu bru nampak org edar raincoat.. hampeh btol.. so segera la aku meminta incik stich supaya amik raincoat tu.. kui3.. so bole la p dekat2 ngan stage.. yeehaa..
time aku kepochi kat stage tu dorang ada wat persembahan api2.. haiyahhhhh FIRE!!!! sorang lelaki kerdil and sorang lelaki normal.. sorang macam tarzan.. sorang mcm red-indian.. tatkala ini aku tergamam seketika krn dia mengingatkan aku terhadap seseorang... hurmmm.. =( tp aku abaikan.. trus2 saja clap2 hand masa dorg wat chiken dance.. hehehhe.. lawak hokey.. xley bayang lau incik stich yg buat.. kui3..
macam2 aksi yg ditunjukan oleh peserta.. gigih okay amoi itu.. memang selamber.. juga si omputih tu.. gembira je beraksi atas stage.. salute lorhh!!
after abes sume.. jalan2 saje.. outdoor open for free utk semua org.. tp nak main kalu bayar la!!! tp aku xmain pon.. duduk2 makan2 jalan2 saje.. tengok org main2 game y macam tikam2 tu.. gelak2 aku.. semangat je dorg.. ada yg dpt bear beso.. yg kecik.. siap ada gf yg meroyan2 mintak bf nya main game tu spy dpt bear beso.. hahaha.. lantok kamoo ler..
 b4 balik harus2 snap sana sini sbg kenang2an.. blah la ko punya kenangan,, pic kat genting melambak suda.. xcukup2 lg? after mamam nyah la kami dr situ.. tp nk blah tu, 7perhentian okay.. lemah longlai lutut aku nunggu incik stich bershopping.. hahahaha.. xde la lama sangat.. saje bg over.. hehehe.. aku?? idok le nak nyopping situ.. wat abes duit je.. eh2, apsal tetiba aku lebih berjimat cermat dr incik stich ni? terbalik suda.. hahaha.. aku kan saving skrg.. nak melancong kata ko.. =p so menganga saje la nengok incik stich beli belian.. hehehe..
 
da otw balik menyinggah lagi tu.. bzikir kat telinga incik stich mau bergambar kat lereng2 bukit.. sudahnya aku yg terkekeh2 kesejukan.. incik stich heaven saja menyenap pic2.. last2 aku jua yg surrender.. hehehe.. sekian saja episode genting arini.. pas ni mana lagi?? mana?? mana?? =p

2 comments:

ddlea said...

Hamboi..hamboi..hamboi....dating sakan ko yer....

akmadablueberry said...

hahahhaa..jeles la tu..dia p bjimba2 dating2 sampai tegolek kat bali tu xpk plak kejelesan kema..hahahaha..oitttt..mane nye entry reference bali akak tu??adoiii..bjanggut tunggu.. =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...