Wednesday, May 11, 2011

photoshop part I - akma suda jd princess???

kini aku semakin teruja kuasa lima untuk lebih mengetahui cara2 menggunakan adobe photoshop.. semuanya gara2 cik leng2 yang memberi sejuta inspirasi kpd aku.. ngeh3.. seriously cik leng2 memang kreatif mengedit gamba.. aku suka hasil kerja tangan dia.. so wat pertama kali aku publish kan hasil kerja tangan aku guna software ni.. macam bese la kan.. aku suka jd princess.. ngeh3.. pic dibawah aku google je.. =p
 ni dia gamba asal.. pic princess mia cerita princess diaries tu.. then aku transform jd begini..............
 
ni la nama nya puteri akma.. nah.. sweet tak?? hehehhee.. bnyk cacat cela lagi la dlm pic ni.. xdpt buat as smooth as cik leng2 buat.. xpe.. aku akan usaha lg!!! thanks to cik leng2 atas semua tutorial yg dia bagi.. and thanks juga kpd kak ddlea kerana sudi membantu & tahan je ngn kerenah aku nih.. to k.jiej n k.tini.. jgn nak asik gelak kat aku je.. aku cepooook korang nanti.. =p so sape ada comment yg membina bole la tepek kat ruangan comment ya kawan2... tq.. =)

15 comments:

LuLuLaLaLengLeng said...

hihihihihi.. nak gelak jap... hihihi..jahat sya nie... ada kemajuan.!!! saya first time lagi teruk.. mcm tempeh muka ... nie kira oki dah nie.. warna jer ada kureng skit... mybe sebab kurang make up....hihihihi.. try la warnakan bibir..:).mesti cun....tapi nie oki dah nie...:) try ur best...
P/s: praktis make perfect..

akmadablueberry said...

heheh..jgn risau..sy ok je..da puas kene gelak kat opis..ngeh3..tu la masih xreti sgt nk adjust kat level tu..

tgh try ni nak warnakan bibir..

tenkiu very much ya cik leng2.. =)

Cik Muda Sae said...

thehehehe...~,~

akmadablueberry said...

ni gelak perli ke gelak ape nih..agagagga.. =p

Scha Ariff said...

memang terbaek..aku nmpk kesungguhan ko edit gmbr nie.. teruja gak la aku tgk senarnyer walaupun dh gelak sakan kan..hahaha.. terbaek3x.. lepas nie ko try lak jadi SUPERWOMAN..amacam?? hehe..good try!!

akmadablueberry said...

hik3...ngeh3..aku simpan cadangan ko tu..lau btol2 jd aku publish sini..

sonok ko gelak2 kan..aihhhh..

echaRierie said...

waaa..
ada kesungguhan di situ ya..
hehe..
cantik sdh tue..
nt sdh pro lg cntik..
hehe~

akmadablueberry said...

hehehhe..semangat ohhhh cik echarierie...gara2 cik leng2.. =)

thanks ya for the comment..

EYFAalias said...

hahahahaha. okay la tu. eyfa langsung ta pandai guna photoshop :p

akmadablueberry said...

hehehe.."saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan"

lau xreti, jom kita belajar sama2 berpandukan tutorial cik leng2.. =)

anastasheeka said...

photoshop mmg best :) thanks yeahh dtg blog :)

akmadablueberry said...

most welcome!!thanks too.. =)

kucarkacir said...

kecik je kepala..haha

ddlea said...

Nak terberak aku nengok gambo ko nie kema.... Macam kena sopak... wakakakakaka... eh... sori... macam la terer nak gelakkan orang... chaiyokk..chaiyokkk

~..cik PriNCEss..~ said...

heabt2!!! da terer guna software photoshop//(^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...