Friday, June 10, 2011

curious

korang curious tak lau kita start nak kawan ngn orang, tp orang2 lain sibuk bagi warning kat kita..

curious tak??

why?why?why?

ada apa2 yg xkene ke?

28 comments:

lady mOrgana said...

akak da kateee....ko jgn kawan gan si temah tu..!!!
degilll!!!!
kaw kaw kaw...!!!terkena sendiri...
lalalalalalalal...~
sebenarnya xtau pape pOn...ni sal pe nih??sy kuries nih??awak cakap psl sy ker??hurmsss...
sedih lorhhhh...~

akmadablueberry said...

ko kan kak, xalih2 nak sentap lebih..

anyway, kawan aku xde nama temah ye harap maklum..ngeh3 =p

Cik Muda Sae said...

curious2... kenapa ni? jgn dengar cakap orang n percaya cakap orang even dow dia adalah org yang paling rapat dengan kite... dlm donia ni seme org tak ley pecaya.. dia nak bercerita, kite dengar tp jangan sesekali terpengaruh dan dan terus percaya.. tak seme orang baik sgt dan tak seme org tu teruk seperti yg diceritakan. tp terpulang pada kema sendiri sebenarnya.. lebih baik kenal sendiri n nilai sendiri org yg kema nak berkawan tu..dah lama2 pasti kenal siapa diri dia sebenar.. nobody perfect ... kalau kita ikhlas berkawan, segala baik buruk dia kita terima.

akmadablueberry said...

thanks for the info aze..

just aku plk terlebih curious sebab orang dok warning2..jd takot plk tetiba..yela kan kita mesti nak tau apa yg dimaksudkan..tp bolayan la..janji aku kawan ngn sape2 je yg aku nak..

tp lau betol la ada something wrong somewhere memang mengundanglakan..hopefully xde la..

legnote cehhh :
memang nobody is perfect but kita boleh cuba sedaya upaya utk membetolkan diri sendiri n menjadikan diri kita lebih baik dr sebelumnya.. *ingatan utk diri sendiri dan kawan2 ku semua*

sekian dr prof. akma..ngeh3.. =p

Cik Muda Sae said...

yep...btu2..sbb tu la kite kene terima baik buruk org lain... sebenarnya dalam diri kita ni ha pon ada buruknya juge... kte tau org2 pn bercerita.. but im trying my best to improve my self. kte terima apa yg org cerita ttg keburukan kte..sbb kte tau kte tak boleh nak puaskan hati semua org...cuma kalau dah org mcm tak suka lebih baik kte undur diri...ceh...cam sedey plak...heeeee~,~

akmadablueberry said...

eh ko ni sama ngn kak nomah la plk..macam la aku ni kate kome bdua..jgn nak sentap lbih ea..sayu menyayu ati plk nye..adoiii..aku cepoook kang..ko jgn buat kontroversi aze..kang blog aku kene banned!!! ngeh3.. =p

haaaa..comment ni utk kak nomah gak..asik menyentap je..aihhhh...xpaham haku.. =p

Cik Muda Sae said...

erkk.....
tak la..tu untuk improve diri je, sbg peringatan diri sendiri..lg pn kite semua dah dewasa kan... tak yah nk gaduh hal2 kecik, kecik2 ati ke, simpan dlm ati ke... kalo kecik ati pun simpan tempat lain. simpan dalam bilik ke..hee~ xseronok nanti nk berkawan kalau ada hal2 mcm tu...

yg curious tu, kema abaikan saja..lbh baik kenal hati budi dia n nilai sendiri org yg kema nak kawan tu..

shriza said...

huhu..nasihat akak dengar boleh percaya jgn..tapi...jgn lupa untuk ati2.mungkin apa yg org tu ckp adalah benar..huhu...ati2 je dik...sonang cte..kdg2 org tu bt mcm tu kat org yg cerita sbb org yg cerita tu ada bt something...

akmadablueberry said...

aze aku rasa ko mcm da menyimpang dr entry aku ni..cm something plk aku mendengarnye..aku bru je nak bkawan ngn budak tu..ape maksud ko ni?da bertambah pulak bilangan curious aku ni..alahai...

aku pon xtak pk2 da psl curious tu..aku kawan je ikot suka aku..aku harap2 dia ok la..masuk ngn aku..xkenal maka xcinta kan..layan je la dlu..

akmadablueberry said...

thanks kak iza..rindu plk masa kak iza ada..boleh nasihat kita bnyk2..=)

tu la kak..bila akk ckp cmtu, risau plk lau btol2 kejadian..kema pon rasa mcm akk rasa..mst ada benda yg dia dah buat kat org tu..dats why la org tu concern lebih bila kita nak berkawan ngn dia..tp xpe la kak, asalkan kita ikhlas,insyallah dia pon ikhlas kan..

lady mOrgana said...

eh eh...ko xde kawan nama temah ker??ok ah...jOyah jOyah...!!!hahah
ni nak taye...asal lak tetb kate aku sentap ni???aihh!!!aku yg xde curiosity tetb jerk ter-adO!!!aiihh!!!!...tamau tamau....
akak tamau komen sal komen² korang yg panjang berjela...
-------->>>>>>pasal chek xtau apa menatang yg hangpa semua ni dok bebelkan...hahaha...~

kema...lau kuries lagik ko gi tgk citer the kuries of benjamin case...ok???hahaha..~

Cik Muda Sae said...

oopss..yg tu crita lain.heee...silapssss sudey..~

setuju lah dengn kak iza...

akmadablueberry said...

oii makcik..curious case of benjamin button la..adoiiii..

jgn kata ko je yg xtau..aku rasa cm da lain plk..kes kawan aku tiga tahun yg dlu da dimanipulate..

seramm mak nok.. =p

Cik Muda Sae said...

mah : tu cerita ape? tak penah dengor pon..... tamo ajak aku tgk muvie?? hahaha~~~~

Cik Muda Sae said...

kahkahkah...ptt la aku tak pernah dengar itu ceritaaa......alalalalalalahaiiiiiiii~,~

lady mOrgana said...

owhhh....silap tajuk ker???ptt ler aku bertambah kuries...kah kah kah..!!!!
aduyaiii...migrain....migrain...migrain

akmadablueberry said...

aze..ckp siang pandang2 beb, ckp malam dgr2,tersalah kata,kang haku juga yg kene banned kang..*kelass aku punya pantun* takot aku nyah!!

Cik Muda Sae said...

haha...org tak tau... aku sorg2 je yg tau...

Scha Ariff said...

hei,,,topik hangat ke nie?? cam2 komen sampai de yg terasa.. sape makan cili die rasa pedas la kes nie.. hehehe..hebat2!!
to:kema, curious tu memang perlu ada dlm memulakan persahabatan. tu psikologi nama nyer dimana kte mampu ke tak utk brkwn klo die lebih teruk ape yg disangkakan. myb die ok sepanjang ko brkwn nnt..dan myb tak..tapi ingat org yg bg warning tue myb ada pengalaman dgn kwn tu lebih2 lg die lebih kenal dgn kwn baru ko nk kwn nie..ape pun klo die dh wat busuk dgn ko satu hari nnt ko blah jer.. berkwn nie utk kite kenal sape dri kite tp kekadang die sndri kwn dgn kite tak penah kenal sape dri die sebenar..tapi ingat!! brkwn bkn diukur dgn ikhlas atau tak..klo diukur ikhlas tu maknanyer tak ikhlas la jwbnyer.yang penting JUJUR!!!

akmadablueberry said...

ooo..ok paham2 da..kiranya kene ukur pki jujur la ea..xbole pki ikhlas..ngeh3..aihhhh...macam2 pendapat aku dpt..thanks guys...really appreciate dat..

xpe la..aku try je..mana tau dia jujur..ye dok..bak kata scha, lau die buat busuk blah je..hehehe..yg penting hati2.. =)

Cik Muda Sae said...

kalo btl2 ikhlas dalam hati, pastii ada kejujuran...

Cik Muda Sae said...

erkk..pengisian makna jujur ngn ikhlas tu bukan sama ke??

akmadablueberry said...

Lain kot..cer ko eja..agagaga..

Pndapat org sume lain2..keje aku menapis je pndpt mna ak nk ikot..kui3

Scha Ariff said...

lantak la acik... yang penting korang kenal sape kawan korang.. dan jgn terlalu baek dgn kawan..kang klo di tatang,di jaga hati kite yang kene pijak kpla balik..tu yg parah!!! org kate suam2 kuku jer.. masing2 ade hati kan.. Peace~~

Cik Muda Sae said...

yep! vote sha tuk AF10.! suam2 kuku kaki sudey..... bny hal, bg sup kaki je...

akmadablueberry said...

"sha,aku tatang ko bgai minyak yg penuh, inikah balasan yg ko berikan...suam2 kuku je!!cettttttt!!ngeh3"

akmadablueberry said...

cik muda oiiiii af abes suda..xdok doh AF10... =p

lady mOrgana said...

naik juling mata aku yg ketumbit ni baca!!!da cam status kat FB...aihhh!!!
kalau blog pon panas gak cam status kat fb..kite bakor je ah blog ni...bley??keh keh keh...
pape pOn aku xpueh ati tajuk cite brad sepitt tu salah..!!!
malu mak nOk!!!hahaha..~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...