Wednesday, June 8, 2011

Majlis Aqiqah Adam Haikal Part I

after wedding cik sha aku bergegas terus balik johor coz on sunday ada majlis aqiqah for adam haikal.. aku bertolak balik jam 5 petang n sampai lebih kurang jam 8.30 malam.. jalan adalah jem seperti biasa di nilai sampai seremban.. dan aku adalah berjiwa kental lalu jalan tangkak-bukit kepong-labis-chaah.. huhuhu.. sampai2 umah kene mara sama mak aku coz ikot jalan tu.. ngeh3.. seram ohh jalan itu... ~hiiiiiiiihihihihi~
aku sampai tu dorg tgh masak rendang sama pulut kuning utk nak dipack masuk dalam goodie.. aku tolong sikit2 la.. penat xilang lg. drive sorg.. pung pang pung pang 2.30 am bru dapat tdo.. esok pagi2 lg dorang da pung pang pung pang dok masak ape sume.. daging kambing pon pagi tu bru dorang hantar.. so riuh rendah la umah aku tu.. part aku adalah menyetelkan goodies bag.. susah no nak pasang goodie tu.. da la bergliter bagai.. lip lap lip lap mak nak.. =p
time org sibuk nak prepare la sibudak adam haikal ni nak bangun.. adoii.. mak apak eh mesti la sibuk pagi tu.. so dorang kasi kat aku soh settle.. aihhh.. budak ni da la xboleh dok diam.. elok je sume bende dia nak main.. die ni suka lebih sikit kat plastik.. yelakan.. bende tu kan bunyi2.. aku bg la ape die nak main supaya diam.. hmm.. tp non ado la.. kejap je berminat pastu nak mende len plk.. haikal haikal...
yg ni syok lebih sikit coz jakun terlebih coz plastic tu bole see thru.. aiyak.. tergelak2 si haikal.. lantak ko la nak.. janji mak bole buat keje.. agagaggaga...
kerusi meja bawah khemah nun suda dikasi settle oleh abg samad a.k.a cousin aku yg paling senior but sempoi.. abih sume meja digilapnye.. ate, org kampung xbg alas meja.. harus2 mau kasi cantekk. layan la.. bukan kenduri kawin ye dok.. =p
still on progress.. nak buat nye kemain la bnyk.. goodies for 200 person.. aiyakk.. lenguh tangan mak nak.. layan kan je la.. nak bunga telo bagai.. da macam wedding.. tu pon da lapanratos makcik2 pakcik2 tanya bila aku nak kawin adoilah... biasa la soalan febret dorg.. jawab bulan 6 suda.. tahun xtau... =p
sedang sume tgh membizi preparation air plak xde.. cis.. kacau btol.. umah baru kami adalah diatas bukit.. so pressure adalah xkuat.. n memang mengundangla kan.. hari ahad air kat umah kami memang sikit.. maybe banyak penggunaan.. plk2 buat kenduri.. memang langsung abes la kan.. nasib baik pak mertua akak aku dapat deal sama SAJ utk deliver air ke umah kami.. selori ko.. nak wat berkubang pon bole.. jenuh la import air dari segamat.. jauh ohhh.. 2 jam bru sampai..
pakcik2 aku gigih membantu operasi didapur.. thanks ya sume.. seronok sgt dapat kumpul sama2.. memang riuh rendah..
 
 menu on dat day ialah Nasi Bukhari, Ayam Masak Merah, Kambing Masak Kurma, Kari Dalcha n Acar.. utk drinks adalah Air Mata Kucing, Air Tembikai n Air Asam Boi.. chef pada hari tersebut adalah Makcik Milah aku lerr.. memang terbaikk la makcik.. ekceli anak makcik aku yg no 4 tu pon skali cukur jambul sama adam haikal.. adam haikal suma 9 month.. aidil baby lg.. 2month kot if im not mistaken.. anyway thanks to sume tetamu yg hadir n yg turut membantu dalam menjayakan Majlis Kenduri Aqiqah Adam Haikal & Baby Aidil..

2 comments:

shriza said...

kenduri aqiqah baby awk bila pula?:D

akmadablueberry said...

ngeh3..lameeeeeeeee lagi lorh kak iza..tu pon lau ade rezeki..hehehhe..kite tgu kak iza dlu lah.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...