Thursday, June 23, 2011

My Kota Kinabalu Trip - Day 1

KK trip ni bermula 16 Jun 2011 ari khamis.. so cuti bermula dari khamis sampai isnin.. flight dari LCCT ke KKIA jam 6 petang.. means kene berada di LCCT jam 4 petang.. masalah pada ari tu sape nak hanta p airport.. first calon aku adalah kak tini.. tp dia sibuk tatkala itu... and aku berterima kasih kpd kak noms krn willing mau hantar p LCCT.. mentang2 tau dah nak p LCCT asik nak menganto org je.. thank god.. =) n cik tulip scha yg mau meneman kak noms.. =) 

aku fly via Air Asia flight AK5116 n arrived at Kota Kinabalu International Airport Terminal 2 jam 9 malam.. after urusan imigration n bagasi aku terus saja ke Tanjung Aru untuk bermakan2.. makanan yg aku pilih masa tu ialah Watan Ho Seafood.. not bad juga rasa nya.. mcm makan kuey teow ladna.. tp seafood yg dia boh dlm tu memang besh.. =) masa kat sini juga aku first time dengar air Khi Chai Ping.. mula2 aku ingt air ni mesti warna pink.. rupa2nya ping.. ping means sejuk.. Khi Chai Ping means air limau kasturi + asam boi sejuk.. lorhhhhh.. ingtkan air apa la tadi.. huk3.. unfortunately aku memang anti asam.. so xdapek la nak merasa air itu.. sesungguhnya asam boi tidak termasuk dalam carta pilihan drinks ku.. ngeh3.. my tourist guide memang minum Khi Chai Ping sama Avocado semedang sepanjang ini trip.. aiihhhh lala.. after that, berjalan2 saje disepanjang Tanjung Aru Beach tp xbape nak nampak keindahan nya coz malam suda.. next entry kita kasi story pasal beach ni k.. =)

will update next entry My Kota Kinabalu Trip - Day 2 soon..........

4 comments:

lady mOrgana said...

mampOs nak kena baca karangan ko selama 4 ari kems...
and sempat gak ko ngata aku ek??hehehe...~
pasni nak gi maner lagik???da terer da...da tau da parking xley lelama...da tau da beli eskem dulu baru bayar tiket parking..hahaha..~

akmadablueberry said...

hahaha...padan muka ko kak..=p lenkali bli eskem dlu bru bayo paking..aihhh..

pas ni bole aku booked ko as my driver to lcct..ngeh3..eh eh, lau ko p jgk sape nk anta???hehehehe

lady mOrgana said...

tu ah...
ermm....tp lau akak gi pon...klia..akak okay je nak g klia...korg ah lcct kan??kan??
huahahaah

akmadablueberry said...

cettttt..aku balik yg kena..aihhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...