Tuesday, June 28, 2011

My Kota Kinabalu Trip - Day 3 (Part I)

adoiii.. letih okay nak menaip.. xabes2 entry trip KK aku ni... aihhhh..
on the 3rd day, ke Ranau la kita.. menurut my tourist guide, perjalanan nak ke Ranau adalah selama 2 1/2 jam hingga 3 jam.. adoiii.. da macam nak balik chaah da gamaknya.. tp da kata mau jalan2 sabah.. so harus bersabar utk sampai ke destinasi.. first stop adalah ke Pekan Nabalu.. dr pekan ni da bole nampak da Gunung Kinabalu.. tp xbape nak nampak puncak nya coz ditutupi ngan kabus2 awan2 tebal.. lau ada rezeki dapatlah tengok puncak gunung itu... indahnya.........
aktiviti membeli belah berlangsung.. aku xbeli bnyk kat sini.. just bbrapa helai tshirt n fridge magnet.. jalan2 sambil makan eskem.. yuhuuuuu.. sedapnya... sejuk lagi.. memang heaven.. orang2 kat sini memang tersangatttttt polite.. orang dusun if im not mistaken.. tawar menawar pon berlangsung dgn baik sekali.. thanks ya.. =)
after dat, sambung lagi perjalanan ke Kinabalu Park dimana tempat pendaki2 mendaki gunung kinabalu.. aku non ado la nak mendaki.. permit pon tarakkkk stamina pon very the low ada hati mau hiking.. =p entrance fee untuk ke Kinabalu Park adalah RM3 per adult.. child n senior citizen xtau... huhuhu..
 
kat sini ada macam pelantar la utk kita bergambar.. view adalah berlatar belakangkan Mount Kinabalu.. masa ni puncak dia xbape nak nmpak.. tp gambar tetap layan.. kat sini sejuk ya hamatttt.. kalah cameron sama genting.. mengkekeh okay.. =p
kat papan ni dorang tunjuk result 24th Mount Kinabali International Climbathon 2010.. yg aku salute utk kategori Men Veteran sume dari Malaysia.. kelasssss la.. aku rasa sume org Sabah kot ikot pada nama org tu.. mesti dorang ni da hafal sume jalan2 gunung ni kan.. syabas semua!!

 will update next entry My Kota Kinabalu Trip - Day 3 (Part II) soon......

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...