Tuesday, June 28, 2011

My Kota Kinabalu Trip - Day 4 (Part I)

pada hari keempat, perjalanan diteruskan lagi dan kali ini kita ke Beaufort.. untuk hari tersebut aku agak excited sebab......
nak naik keretapi oiiii.. ecece.. macam jakun plk kan.. tp memang pon.. ni pestime aku naik train yang boleh tahan2.. ngeh3...
perjalan ke Pekan Beaufort mengambil masa selama 1 jam dari Papar dan kira2 2jam dari Kota Kinabalu.. so seawal jam 6pagi aku memulakan perjalanan ke Beaufort.. train pagi kata ko.. xkan nak lambat2 plk.. kang kene tinggal aku juga yg meratap.. =p niat dihari mau ke Tenom.. hopefully la kan..
memang harapan sajalah.. train ke Tenom on that day dicancelkan oleh sebab landslide berlaku.. landslide tu menghalang laluan ke Tenom so xdapat la aku nak melawat Tenom.. sob sob sob.. semangat da kuar pepagi nak p Tenom.. huhuhu.. touching.. siap aku da beli jajan la nak wat makan dlm train.. ingat nak balik terus tp tourist guide bilang kita tukar haluan.. hoyeah3.. =)
 decide saja ke Halogilat.. kat situ xde pape pon.. tp disebabkan nak naik train punya pasal.. sanggup.. tiket memang sangat mampu milik iaitu RM1.20 sehala.. oiiii murah giler... satu jam perjalanan baru RM1.20..
disepanjang jalan ada la stesen2 kecik yg macam bus stop tu.. memang seronok la coz boleh tahan2.. cer korang p tahan train KLIA tu.. xpon komuter ke LRT ke.. boleh?? mau ko kene lenyek kat situ.. train ni memang lemah gamalai la jalan nya.. tu yg bole tahan2 tu.. konductor pon ada tau.. comel je.. kebanyakkan nya orang2 kampung yg naik coz tu kenderaan utama mereka.. kesian kan.. tba2 rasa bersyukur wpon hanya ada sebijik kancil.. at least bebas kemana2.. train ni 2kali sehari je k.. bayangkan cm ne lau tetinggal train.. menangessssss... =(
bertambah unik, train ni ada gerabak utk haiwan.. nak bw kambing ke lembu ke oing oing ke.. sume bole.. hik3.. yg aku nampak tatkala itu hanyalah ayam.. pakcik dalam pic diatas bw ayam.. dia nak ke Tenom xsilap aku.. memang kesian coz xde train ke Tenom on that day.. macam mana la pakcik tu nak p Tenom ye.. =(
 haaa tu la stesen kecik aku cakap tu.. bayangkan la dalam hutan macam ni ada orang tinggal.. sangat kesian.. rumah pon bese2 je.. tp ada juga yg ada 4x4 okay.. ko ade?? hehehe.. survive la dorang ni dok tpt cmni.. lau aku kat tpt dorang macam mana la agaknya ea...

sampai suda stesen Halogilat!!!! so time to tukar dia punya kepala.. mst ada yg pelik2 coz aku sebok la snap pic ngn amik video.. xpenah tengok kata nya.. harus la excited lebih.. abang conductor tu kacak hokey.. but bukan kacak bagi aku la.. kacak bagi penduduk disana.. nape aku ckp cm tu?? sbb aku perasan ada sumandak2 yg turun train tu dok lambai2 senyum2 sama itu abang.. mst ramai peminat abg tu kan.. hehehehe..
tamat suda journey aku naik Keretapi Lama dan Lambat dari Beaufort-Halogilat.. hip hip hooorayyy.. sangat seronok bila impian tercapai.. huk3.. tp agak regret coz xdapat p Tenom.. =(
ni adalah Jambatan Beaufort.. kat bawah tu Sungai Padas.. ala... tempat yang fofular orang wat water rafting tu.. menurut kak nor la.. aku memang xtau la lau pasal water rafting ni.. huk3..

will update next entry My Kota Kinabalu Trip-Day 4 (Part II) soon.........

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...