Tuesday, June 28, 2011

My Kota Kinabalu Trip - Day 4 (Part II)

ok.. setelah kita bjalan2 naik train, after lunch terus saja ke KK untuk menshopping pearl.. kedai pilihan my tourist guide adalah Jamilah Jewellery.. bila masuk je kedai ni mata aku terus kaching kaching kaching!!!! lip lap lip lap la bende2 dalam kedai ni... besh ohhh...
jangan risau tertipu... kat jamilah ni pearl nya suma asli.. pilih je mana mau!! hehehehe.. aku mmg meroyan la kat dalam kedai ni.. memang rambang mata la.. kat jamilah ni pon ada jual kristal.. sgt mengelip hokey.. silau mata mak nak..
time ni aku tengah pilih brooch.. macam2 design ada.. da la banyak tray.. sume tingkat ada.. muntah tgk pearl.. white pearl ada pink, peach, black pearl also.. pilih pilih!!!
i like JAMILAH JEWELLERY!!
this section plak jual bangle2 yg sgt cantik2.. coz banyak yg bling bling bling... dpt la grab 3.. xtau la nak pki p mana.. sesuai utk function2 kot.. b4 dis aku mmg xbeli bangle coz kebanyakkan nya xsesuai ngn tangan aku yg kurus ni.. tgn je la yg kurus.. ngeh3.. tp kat Jamilah ni ada ok yg ssuai ngn tangan aku.. yeay!! sonok.. =)
after berjimba-jimbaan kat Jamilah aku terus ke Muzium Negeri Sabah.. yg touching nya aku dtg lagi 15minit nak tutup.. sob sob sob.. so xdapat la melawat dalam muzium.. aku jalan2 kat luar je.. lagipon tujuan aku ke muzium ni just nak tgk rumah2 tradisional tu.. hehehe.. xregret sgt xdpt masuk dalam coz kebanyakkannya tgh renovation..
Jambatan Gantung Muzium Negeri Sabah
tpt aku berdiri tu dia buat ikot peta Sabah
Kampung Warisan Muzium Negeri Sabah..
after muzium aku jalan2 plk ke Bukit Merdeka.. eh betul ke ek? ntah lupa.. bukit yg dekat ngn Stadium Merdeka Kota Kinabalu tu.. pic diatas adalah pintu gerbang ke Istana Negeri Sabah..
 
kat tpt aku bergambar ni adalah kat observation tower atas bukit tu.. view bandar Kota Kinabalu.. masa tu mmg panas giler la.. tourist guide kata memang panas coz dekat ngn pantai..layan je la.. gamba tetap gamba.. ngeh3..
salah satu view bandar KK
wpon panas tetap maintain muka nak bgambar...hehehe
 will update next entry My Kota Kinabalu Trip - Day 4 (Part III) soon......

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...