Monday, July 4, 2011

Ladda Land

Ladda Land mengisahkan tentang satu keluarga yang bau berpindah ke Ladda Land, Chiang Mai, Thailand.. ayah dia tu ada masalah kewangan.. so mula2 family dia dok ngn mak mertua dia.. disebabkan mak mertua dia ni slalu dok perli2 dia coz xmampu, berusaha la mencari rumah dan menyediakan keperluan utk anak2 dia.. tp anak sulung dia xsuka pindah ke Ladda Land.. 
Mula2 ada sorang pembantu rumah kat kawasan kejiranan di Ladda Land ni mati dalam peti ais.. so gempar la kat kawasan tu ada hantu.. ayah dia ni slalu gak la nmpak hantu.. pelbagai kejadian pelik yg terjadi.. jiran dorang ni macam freak sikit.. rupa2 nya jiran dia slalu pukul isteri.. psiko kot.. slalu la mara2..
selang beberapa ketika jiran rumah dorang yg suka marah tu bunuh semua ahi keluarga dia sebab ada masalah.. then semua penduduk Ladda Land macam fikir tpt tu kene curse la lebih kurang.. so semua penduduk pindah n kawasan tu jd kawasan tinggal.. tu yg buat Ladda Land lebih scary.. ayah dia xmo pindah sebab xpercaya kewujudan hantu tu.. dia xcaya anak dia da jumpa hantu tu.. utk ketahui kesudahannya, sila la tonton sendiri k.. aku bg 3star utk cerita ni..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...