Tuesday, September 27, 2011

maaf incik uncle, saya tidak bersalah

semalam pagi aku ada satu majlis penting.. so b4 menanti kehadiran tetamu2 VIP, aku nak p photostat dokumen bagi majlis penting itu.. dek kerana malas nk p belakang, aku menompang la photostat kat depan ni ha.. tangan ak pantas je touch tu touch ni.. da nama mesin photostat canggih.. touch2 je la.. bila da running 10 sheet mcm tu ttbe stuck!! ohhh d*mn!! paper jam la ni jawabnya.. menurut monitor itupunca ke'stuck'kan paper itu adalah di sini.. *sila rujuk gamba*
aku pon segera la keluarkan segala mak nenek kertas yg stuck tu.. n photostat kali kedua.. then jam lagi.. beta nk murka da ni.. ttbe time nk kuarkan kertas tersangkut, *and at the same time kak nomah xsuke coklat pon tiba* makkkkkkkkk tolongggggggggg!!!! kenapa koyak ni??? OMG!! nak kata dokumen ak tu berstapler xde la plk.. apakah yg menyebabkan kekoyakkan getah mesin photostat ini!! al nk fitaMMM!! as u all know la kan lau da nama si xsuka coklat itu membahan aku.. sampai nak terduduk ok.. *gaya org kalah judi* ngeh3.. makcik2 keliling pon xtau ape kes trus dtg.. n memandang aku mcm ak pesalah.. *ok!! statement ni tipu.. hahahaha* ak pon trus jalan dengan rasa sayu hati ke mesin photostat sebelah.. terus copy yg bru.. dlm hati jgn la buat hal lg.. ttbe tup!! jam lg.. ak da gelabah da.. rupa2nya paper dlm tray da abes.. cisss.. bikin nebes ok!!
 
 ucapan kepada incik uncle.. "incik uncle, saya xbersalah" huhuhu.. bile incik uncle ni dtg si xsuka coklat tu trus sabotaj ak.. tunjuk ak kat incik uncle pesalah sebenar.. trus buat muka comel ok dengan harapan incik uncle xmara.. ternyata.. dia mmg terkesima dgn kecomelan ak n terus xmarah.. hahaha.. *statement tipu kedua.. sebenarnya incik uncle kata kerosakan ini under contract.. fuhh lega* tp quote dia lps tu.. "kerajaan xlugi.. company saya yg lugi, kerosakan tu xsepatutnya berlaku, it cost us RM200++" uwaaaaaaaa.. ak sentap ok.. tp incik uncle tetap melemparkan senyuman tatkala ak dibuli olh si xsuka coklat.. ngeh3.. mst dlm ati mara2 ak.. kah3.. ttbe ak terpk... 'TAHUN NI LAU COMPANY INCIK UNCLE XDPT BONUS AKU KE PUNCA???" alamak larikssssss!! =p

1 comment:

cik tasukeecOklat said...

kah kah kah!!!tabley blah entry nih!!!!membuatkan aku dgn segera menukar balik nama lama aku...ekekekek..!!!!
mmg kema FUNCA segalanya!!!!!die yg membuatkan getah mesin itu kOyak rabak!!!
incik uncle kate "xpenah getah loyak lorh...itu perst time..."
isy isy isy..kema kema.....hahah!!!
mmg membuatkan ari aku ceria kerana dpt mempedajali ko...ekekekke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...