Friday, October 14, 2011

Family Short Vacation at Cameron Highlland

Last saturday ari tu family aku planning nak p cameron highland.. plan ni da lama da weols discuss tp lom bekesempatan  nak merealisasikan nya.. since akak aku pon da abes housemanship n dpt cuti 2 weeks so dengan happy nya la kami nak p bercuti.. yeay!!
aku as a tourist guide mereka n settle everything.. acece.. settle pon penginapan je.. keje booking memboking mmg aku la.. akak aku mmg xamik port  pon.. yg dia tau nak hotel begitu begini nahhhh aku la yg mencarinya.. akak aku cerewet sikit bab hotel coz dia ni sume nk bersih n terbaikkkk... layan saje la...
percutian kali ini adalah mendapat tajaan penuh dari Dr. Sarah.. *kui3.. pestime aku type nama akk aku siap gelaran skali.. b4 dis mmg non ado la nk type cmtu.. hehehe* so aku mmg sonok abes la.. da nama pon tajaan penuh.. ko bwk badan je la.. hahahaha.. apepon thousand thanks to my sis.. moga2 murah rezeki.. =)
sampai sana arround 3.30pm mcm tu.. tlambat sikit coz ada prob sikit time perjalanan.. adik aku y last tu mmg spoil la kan.. pening2 bagai.. gedik ok!! ape pon aku simpati.. hahaha.. adik aku a.k.a nan tidak dpt menghadirkan diri coz kekangan kerja katanya!! kui3.. bagus2 pekerja cemerlang.. so lin a.k.a cousin aku join kami since die pon ade kat kL now.. kat cameron weols stay kat Country Lodge Hotel.. aku pick Family Studio utk kami bersembilan termasuk si kecik adam haikal.. 2 attach room.. 2xdouble bed n 2xsingle bed.. kot2 la korang nk dtg ngn family so boleh la book bilik ni.. harga pon ok sekitar RM298 nett.. cume yg aku emo about this hotel adalah air panas die gedik.. kejap ada kejap xde.. menjerit ok mandi air sejuk.. ketaqqqq.. malam tu weols terjah pasa malam brinchang.. tp unfortunately ujan!! damn!! tp walau hujan mencurah ku gagah kan jua menempuh hujan itu.. naseb baik misi pencarian baju hujan berjaya.. kesannya aku demam sampai la hari ni.. tasukeeeee.. =(
next day weols check out jam 10 utk berjimba2 n berbeli2 b4 pulang.. sebelum tu harus berfoto gedik.. tp tensen ok.. adik aku punya gamba je over bnyk.. aku sikit je.. xpe la.. bg peluang kat dorg yg xpenah dtg sini.. mak aku, cousin n puteri yg lebih excited coz pestime.. akhirnya, impian mak aku nak bersoping bunga menjadi kenyataan.. scary ok tengok mak aku beli bunga.. kete ayah aku da mcm taman coz penuh ngan bunga2an.. beli xagak2 mcm dtg naik lori... kui3.. xpe la mak.. weols redha je janji mak happy.. *wiiii*
si kecik adam haikal paling sonok coz time bjalan mmg senyum gelak2 sakan.. non ado pening2.. syabas mera beta.. hehehe.. nisa lin puteri sume mabok2 pening2 lalat.. adehhh.. xcool ok korang ni.. agagagga..
sentap mak haku coz xdpt berfoto gedik di MARDI coz ari hujan suda.. so jam 5 weols bertolak pulang.. sob sob sob...hopefully dapat la kami berholiday-an lain kali sekiranya ada rezeki lebih.. mak ayah aku order nak p KK ok!! adehhhh.. kopak.. xpe2 akan dipertimbangkan.. tp kene ade tajaan la.. hahahhaha... =p we had a great weekend in Cameron Highland.. yeeeehaaa!!!
 *at Smoke House Tanah Rata*
 
*Adam Haikal yg teramat aktif on dat day.. hehe*
*atok upah lolipop 2 batang.. senyap terus* =p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...