Monday, November 21, 2011

kems at bandung - day 1 (part II)

lepas kaunter imigration bandung, aku pon cari la org2 kat lua yg ada pegang tag nama aku.. lega bila tgk terpampang nama aku siap nama ayah skali.. kelassss la.. tp ttbe nebes coz org yg pick up aku tu gaya preman2.. wakakaka.. ngn jacket kulit nye.. dlm kepala otak xde len.. nebes kene culik.. over ok!! supir tu bilang, supir hotel xcukup coz hari tu ramai orang Malaysia dtg bkunjung ke Bandung.. thats y la dia y amik.. nebes lagi aku kat situ.. nasib baik after 10minit aku nmpak da hotel yg aku booked b4 fly ke sana.. alhamdulillah... =)

after check in hotel aku ni dok pening.. hp harus aku x activated roaming.. sepatah kata kak lea mahal dikk oiii.. tp aku lom dpt call pak supir.. kang ade yg meroyan ari esok xde supir.. fikir2, xde cara len aku tatap kene p beli simcard indon.. ttbe menyesal xbeli kat airport.. pak yg jemput aku tu punya pasal la ni.. jalan laju bebenor.. smpai nk toleh kiri kanan pon da xsempat.. haishhhhhh.. aku banned ko pak!!

misi pencarian bermula.. mlm tu aku xguna supir coz da malam kan.. mane ko nk p.. so bjalan kaki la aku.. nebes tu tatap!!! tpt asing bagi aku, gile ko x nebes.. da la kebanyakkan kedai da tutup.. plak2 tu banyk org2 y tido kat kaki lima.. tido kat dalam kotak... owhhh.. sedey plak aku nengok.. tp trus xjd sedey coz dorg ni pandang2.. trus makcik takot.. jalan punya jalan still xjmpa kedai simcard.. tukar alternative.. guna jalan lain.. pas da sakit kaki makcik bjalan.. jmpa jgk la kedai simcard.. aku memilih ini....

harga Rp 15,000 kot.. ke Rp 30,000.. aku ilang ingatan suda.. almaklum da lama kan.. ni la punca lau lama xupdate.. ngeh3.. lps beli terus balik hotel.. punca plk boleh nak call.. adehhh.. mcm mane ni.. tensen mak ok.. xde cara len, moh le kita ringan mulut bertanya kat receptionist.. naseb baik dorg tu ok.. dpt aku call pak supir aku tu.. deal punya deal.. esok jam 9 kita gerak.. terus zzzzzzzzzzzzz.....

*to be continue.........*

12 comments:

cik tasukeecOklat said...

biler finall part gi bandOng ko nak abesh kems??jgn lah sampai akak pun da jejak bandOng, ko belom abesh lagik..akakak

Cik Muda Sae said...

kema, tul ke sim pack dia tu nama simPATI? PATI tu maksud dia Pendatang Asing Tanpa Izin.kan??? kuang asam...

agagagagag...~
kweng kweng..

akmadablueberry said...

k.noms: ko sabar je la kak..tp aku rasa sempat je nak abes kan b4 ko p sana coz ko pon xtau bila nak p kan kan kan??? hahahahha.. =p

*sila bsabar*

akmadablueberry said...

aze: mmg btol lorhh nama dia.. mean PATI tu dorg lerr..bukan pengguna..hahaha..*alasannn!!*

aku ader pastport ok..bukan PATI ohhh..ngeh3..

cik tasukeecOklat said...

hahhaha..tahOn dapan bulan 3 pegi saner lOrh...

akmadablueberry said...

owh ye??da ade tarikh??baik lah, akan kema cuba sadaya upaya menghabeskannya...

*dlm ati...nak ikot...........=(*

cik tasukeecOklat said...

hahaha..
akak puye kakak sebok ajak pegi jakarta gan bandOng...die da beli tiket ktorg...tp akak xpasti bape hb...die kate tiket tgh murahkan skrg??huhu...
jOm??ley kema jadik tour guide ktorg..hehe

akmadablueberry said...

murah ke?aku rasa cm mahal je..ngeh3..aku kan mesken..aku tgk total RM330 kot cmtu..mahal ok..ahcih xmampu..aku p RM70 return je aritu kak..harus kopak nak byr tiket.. doploh hengget kalu 18 aku beli..hahahaha..

*bkata dlm hati:pusing pon xabes ada hati mau jd touridt guide org..hahahah*

cik tasukeecOklat said...

hahahha...tah ye my sister la..die kate da beli tiket..and I lupe nak taye hargaa..ate maklOmla, teman skrg ni da kayO...idOk ler kesah bape harga tiket..ekekeke!!!

*ade nada nada riak x??kakakaka

akmadablueberry said...

oooic..ate da dok limbaga..harussss..

*xpe kak..ko riak la cm ne pon..aku tau da ko mmg over lau ckp ngn aku..tp aku suka gak nak balas...........ADE AKU KISAH!!wakakakaka*

cik tasukeecOklat said...

kakakakakak...!!!!
aku pOn da biasa nOk ko cakap ko xkesah..idOk ler aku ni nak sentap..kakakakak
xpe xpe...mmg tgh gigih menabOng nak gi jejalan...hohoho..
pape pOn sat lg kul 5.15, 24/11/11 akak nak layan breaking dawn..ko hader??hadeR??akakka

akmadablueberry said...

allocate siap2 kak duit utk magnet aku..heheheh..*mst ko mnyampah je kan..hehe*

eh eh aku ada ada ada ok kak!! =p

tp aku start with puss n boots kak..24/11/2011 8:00pm n breaking down will be on 25/11/2011 10:15 pm.. breaking down jumaat..bru feel2 loving2 sbb esok nye xkeje..hehehehehe..

*gedik goyang2 bahu jari digigit*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...