Wednesday, November 23, 2011

kems at bandung - day 2 (part II)

Location : Kebun Teh & Strawberry Park

turun dr Gn. Tangkuban Parahu tu cecep terus singgah kebun teh.. hurmm bg aku kat sini pon ade.. tp cecep da benti kan.. layan je la.. pic pon aku malas nk boh bnyk.. satu cukup la ye dok!! =p *eh overnya muka aku*
dekat ngn tpt cecep park kete, ada deretan gerai menjual sate.. yg aku teruja tu sbb ada sate y pelik2.. one of the nama sate y aku dpt snap adalah Sate Biawak.. ewwwwwwww... geli nya.. next2 gerai ada gak jual sate kuda la.. sate cicak utan la.. mcm2.. utk makluman kpd yg xtau, kelinci tu adalah arnab.. spanjang jalan ada org jual arnab.. cute2 sumenya.. n deretan itu juga la tpt org buat sale arnab.. adehhh.. teruk loya mak nak!! makan??? MMG X LA!!!
after that, cecep bwk p kebun strawberry.. kat cameron pon ade gak kan.. tp ni ni best sikit coz ada resberry n blueberry.. i loikkee berry2 ni.. i kan akmadablueberry.. harus singgah.. y best nya kebun strawberry ni just bayar Rp. 7,500 je.. murah gileee!! xsmpai tiga hengget.. ko bole makan sepuas ati.. smpai kenyang.. if ko nak petik dia akan bg bakul n gunting.. aku mmg xla nk petik2 bagai ni.. koser haku nak angkut bwk balik msia.. start masuk je aku da membedal stoberi.. dasar makan bnyk!! hehehe.. bnyk kali ok aku sendawa.. terus jatuh saham.. kui3.. agak2 stoberi masam buang amik lain.. begitu la seterusnya..  
si cecep pon naik malas nak follow aku.. asik makan je.. last2 aku soh dia p lepak kat bawah.. hahaa.. nom nom nom je mulut aku makan.. sonok ok.. ko melantak tp org snap gmba ko.. wahh.. dasar suka camwhore.. suka ati aku la kan.. ngeh3.. pas kenyang makan stoberi aku p petik rasberry plk.. adehhh.. senak perut makan selambak..  pokok rasberry adalah seperti dibawah...
b4 nak smpai bawah stil lg lalu tpt stoberi.. n tgn aku ni xbenti memetik n masuk mulot.. hehehe.. lazat nye... =) udah2 le tu.. moh kita p makan.. tandanya lapo tu.. hehe.. ai ai cip!!
smpai kat bawah si cecep soh tgu coz tpt ni dapat free juice strawberry if kita masuk sini.. hip hip hooray.. tekak aku pon dah naik kering asik dok makan je.. naseb xtercekik..  smbil2 tgu terjebak aku beli keychain.. adehhhh.. mula2 dia dok buka harga Rp. 50,000.. aku rasa murah dah.. tp naseb baik aku ni cpt2 disedarkan oleh partner in crime supaya pk btol2 b4 beli.. so aku tersentap terus bargain membargain.. lastly dpt 10 keychain dgn harga Rp.20,000.. yahooo.. arround RM7 la.. rezeki ko la pak.. 
itu lah si cecep supir aku.. dia sgt2 polite.. tp pendiam sikit.. maybe xkenal kan.. hari 1st plk tu.. tp cecep mmg polite sesangat.. sesape nak khidmat cecep or angga blh contact aku.. xppon last entry nnti aku bgtau sesiap..
juice strawberry mmg lazat xterkata.. smpai hari ni aku masih terngiang2 rasa juice itu.. ehhh?? terngiang2 ke?? mmg pure strawberry di kisar disitu jg.. yummy!!!!

*to be continue....*

4 comments:

Cik Muda Sae said...

lazat . . .

Mrs Rodaq said...

bnyak la ko nyer terngiang2.terbayang2 la.pi msok tadika balek!

akmadablueberry said...

aze: mmg lazat ohhh.. =)

not: adehhhh lupa da..mmg nk type terbayang2 td..hehehehe

Risik resepi said...

bestnyer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...