Friday, December 2, 2011

kems at bandung - day 3 (part I)

Location : Pasar Baru Trade Centre Bandung

pagi2 after breakfast di kenangan, terus soh cecep hantar ke pasar baru.. nebes aku time tu coz sume pesanan orang belum satu pon aku beli.. so task for that day adalah mencari semua barang2 tersebut.. kat ni mmg fofular kain telekung.. murah2 katanya.. mmg murah la aku rasa.. puas aku menelek2 sume telekung yg ade smpai naik lenguh vontot aku dok situ.. ada yg nak cotton sulam penuh la yg nak begitu begini.. so dapat la aku sebat 7pasang kain telekung utk dibawa pulang.. =)
si cecep suggest kedai ni kami pon ikot je la.. bukan xmo survey tp mengenang kan belambak gila kedai dalam tu membuatkan aku malas nak jalan2.. lagipun masa adalah suntuk.. so as fast as i can.. mcm2 pilihan telekung yg ade haaaaa ko pilih je la mana ko suka.. kat kedai ni gak terima duit RM.. so ko xpayah la takut xcukup Rp ke ape k..
kat sini fofular gak buat sut.. sepasang sut ko boleh dapat dalam Rp1,000,000 or RM350 je.. murah kan.. so if uols p sana jgn lupa buat sut.. n yg terbaikk nya tailor dia bole siapkan dalam masa sehari je.. kelassss kan.. kalau korang p sana sebulan ke, so bole la tempah lama sikit n ianya akan jadi lebih murah.. Rp1,000,000 tu kira harga ekspres coz nak jahit sehari je.. haaa.. begitu la.. kain nya pon kiut2 sume nya.. mmg kelasssssssss la..
walaupun sut ni boleh siap dalam masa sehari, jahitan nya sgt sgt sgttttttla kemas.. mmg terbaikkk.. mmg cun cun je if ko pakai.. design plak suka ati ko nak macam mana.. ko ckp je ngn tailor tu.. kompem jd punya.. n cantekkkk.. =)
kedai ni gak ada jual lace2 sume.. utk baju pengantin la kan.. xkan ko nak p opis pakai french lace bagai kan.. meroyan ke ape.. memandangkan jodoh saya xsampai lg so idok la mandang kain2 lace ni.. koser mak.. kang xpasal2 sentap apsal jodoh lambat benor tibe nye.. wakakakaka..=p
kedai ni plak shorgaaa kain cotton.. walaupun aku ni kurengg sket kain2 cotton ni, tp disebabkan murah aku sebat la gak 3 4 pasang.. owhhh.. yg biru tu aku xamik.. ngeh3..
haaaaa... nengok tu.. Rp12,000 je semeter.. dalam RM4 je.. murah kan.. tp aku xbeli.. nape?? sbb cotton corak indon ok.. aku nak wat baju ape.. kang xpasal2 aku jd neng plk.. hahaha.. tp bole je lau nak beli.. aku je xpandai nak menggayakannya..
masa tu aku rembat gak kain pasang yg corak timbul2 tu.. lawa okeh.. naseb baik sume yg aku beli tu dorang bkenan.. lau x jenuh la nak p sana lg.. hehehe.. harapan la... bnyk duit ko asik nak p sana je..
*to be continue*

2 comments:

(''_'') said...

bila nak g lagi?hee xsempat nk kirim...hee

akmadablueberry said...

adehhh..xtau la bile dpt peluang p lg..huhu..kirim kat k.noms..dia nak p next year..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...