Thursday, December 22, 2011

kems at bandung - day 4 (part I)

Location : Trans Studio Bandung
So location pertama aku pada hari ke empat adalah Trans Studio Bandung di Bandung Supermall.. bermula hari keempat aku xpakai supir dah.. khidmat cecep berakhir pada hari ketiga.. so aku dtg trans studio ni naik taxi.. aku ingt pesan org tua2 rakan blogger n etc.. lau nak naik taxi di Indonesia sila la naik Blue Bird.. sbb dia pakai meter.. tp orang hotel tu tatap xcari kan blue bird.. sudah nya dari hotel ke Bandung Supermall adalah Rp50,000 or RM17.50.. mencikk tau.. redah la labu.. da la drive cam hawau.. kemain laju membawak kete.. mmg scary habess..
sesampai je sana gagau jap.. pas tu jumpa da trans studio.. kecik je rupanya.. xla besar sgt.. da nama dok dalam mall xkan nak besar?? cam ala2 kat times square tp canggih sikit.. hehehe.. sampai je sana bg pastport n bayo Rp150,000/RM54 perperson utk warganegara asing pd weekdays.. if korang p weekend Rp200,000.. n jgn lupa bayo skali kad transaksi berharga Rp10,000.. dalam ni sume pembelian guna kad tu.. macam touch n go la.. first masuk je ade pekerja TS ajak join game.. aku pon redah je la..
tak tercapai dek akal aku permainan dia begini.. sumpah aku xmau naik lagi.. punya la heiiibat penangan game ni sampai aku rasa nak pengsan.. sume peluh sejuk aku kua n xboleh berjalan dgn betol.. adakah sekarang ni jantung aku semakin lemah?? ohhhh tidakkk.. =( tp aku perasan lately ni aku xboleh naik mende2 mcm ni.. terasa macam nyawa nak melayang.. sumpah aku rasa macam nk putus nyawa masa tu.. aku nengok orang keliling rilek je.. =( siap minta hayun laju lg.. cer ko tengok muka aku yg xley bla tu.. takot gila.. pusingan kedua je terus aku menjerit2 sambil tutup mata.. lembik terus.. =(
sudahnya begini la aku.. terus cari kerusi.. kepala punya la pening n peluh xbenti2 keluar.. muka pucat lesi mcm hilang darah.. adoiii.. napa la aku p naik mende tu.. menyesal.. minum air panas pon xjalan.. lagi nak muntah ade la.. tp aku try cool down.. tp xboleh.. lama ok aku lembik.. dalam 2jam lebih cm tu..
last2 ape pon xbleh, moh la kita p makan.. apa yg ade sebelah aku tu la apa yg aku makan.. koser da nak jalan p cari kedai len.. da la terhuyung hayang.. after makan lepak jap sambil menyapu minyak angin.. aku much more better.. rasa rugi okeh menghabeskan masa layan kepala tingtong.. p jalan2 men2 lg best.. so ape je mende yg terlalu mencabar aku xmen.. =(
naik je la buaian yg mcm kat genting indoor tu.. huk2
 sudah kembali cargas.. hip hip hooray!! jom jalan2.. =)
 kat sini ttbe ade persembahan.. jom la kita tgk.. psemabahan org asli.. =p

kua je dari TS store, terus ada perarakkan kereta berhias.. aku adore betol kerata elvis n marlyn.. =)
kacak sungguh si elvis.. 
muka mamat ni sebijik muka Jack Sparrow..gf dia kiut ohhh.. i loikeee..
sesi bergambar sebelum pulang.. =)

to be continue.. *sikit je lagi..chaiyok2* 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...