Wednesday, December 21, 2011

Thumb Print System??

hoyeahhhh hoyeahhhhh... now kat opis xde da ketak ketuk ketak ketuk kad perakam waktu.. alaaa yg jaman dulu punya tuh.. xcanggih da beb.. ngeh3.. *apada, habis madu sepah dibuang*.. sekarang opis kami suda ada yg canggih punya.. aku tau ada opis yg da lama pakai sistem ni.. tp ahhhhh dulik!!! aku nak up jugak entry ni since ni pertama kali aku kerja guna sistem thumb print utk rekod kedatangan.. mcm la ko penah keje tempat len sebelum ni...pthuiii...
just now, unit faberet TM telah mula menjalankan aktivti mengumpul thumb print2 pekerja utk dimasukkan dalam sistem.. haa.. lau xcollect mane nak detect nanti.. xkn la thumb print ko kua nama labu plk kan.. harus nama mesti sama ngn empunya thumb.. begitu.. so aku mmg excited la.. da 2 3 ari aku dok usha mamat tam tu dok pasang sistem kat opis kita org ni siap ngn device dia tu.. at last horayyy bleh test da.. =)
yes.. giliran haku plk.. mekasih bob bg laluan kat aku dulu.. neseb bob xemo.. wakakaka.. after pn qulam kasi up nama aku dalam sistem so bole la p tepek jari kat device ituh.. yg macam nak p wat pastport tu.. ehhhh.. kad pengenalan pon.. skali kad bank.. haaaa ape kad lagi ade???
muka aku tersangat excited nak p tepek jari kat situ... hehehehe... masa ni la kak jiej berbulu je ngan aku kene snap kan gamba.. mmg dia je mangsa kegilaan camwhore haku.. hik3..
bila da ready.. kesat2 jari sume xkasi basah2.. kita pek kat tempat yg betol.. ala.. yg ade infrared2 tu.. macam scan barang kat mydin plk.. hehehehe..
 
pastu dia ada bunyi beeep..and terus WELCOME NURHIDAYAH AKHMAR!!! hip hip horrayyy.. berjaya!! xde deny2 bak kata nizam.. huk3.. xsaba nak guna sistem ni sepenuhnya.. so pas ni kurang la aktiviti2 tidak bertanggungjawab segelintir staff yg soh org punchkan.. aku tak ok!! lambat buat cara lambat.. namo soh2 org k.. =)

6 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

untong laaaaa korang banyak duittt..ekekeke...

JieJ said...

Ntah..menyampah nak ambik pic ko tu..heheh..siap suruh ambik hp kat meja dia lagi..so akak pun sanggup lah belari bagai nak runtuh bangunan ni..heheh...

sudahnya..pic aku ndak da..apa dahhhhhhhh..heheheh

mama iris said...

baik2 thumbnail jangan terlukaaa.....kalo berbalut dia boleh detect tak?huhuhu

akmadablueberry said...

cik princess: hahahha..bnyk xbnyk ade la sikit...hehehe

kak jiej: hehehe..alaaa..kang ade gamba ko, ko plk lg glemer dr aku kak..ko kan duta BPPA..hik3

mama iris: adehhh lau balut xblh lorhh..tp xpe..kita ada left thumb print utk backup..so boleh guna either one.. =)

akmadablueberry said...

cik princess: hahahha..bnyk xbnyk ade la sikit...hehehe

kak jiej: hehehe..alaaa..kang ade gamba ko, ko plk lg glemer dr aku kak..ko kan duta BPPA..hik3

mama iris: adehhh lau balut xblh lorhh..tp xpe..kita ada left thumb print utk backup..so boleh guna either one.. =)

~..cik PriNCEss..~ said...

ekekeke..psnie punch card anda psty x merah agg..heeee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...