Monday, January 31, 2011

addicted to kentang goreng berlada + ikan bilis

hurmmm.. lama da xdpt mkn kentang goreng berlada si mokcik scha.. lazatttttnyaa.. nanti nk soh mokcik tu masakkan lg la.. korg jgn nk tnya apsal ak xmasak sndri hokeyy.. ak bukn xmo masak sndri..tp sj je nk manje2 same itu mokcik.. hehehhehehe...

HAQ the movie

sumber klik sini...

Kisah ini memaparkan kehidupan tradisional keluarga Melayu di sebuah kampung yang berunsurkan kegelapan kuasa ghaib, kharomah, rahsia and pertentangan antara dua saudara dalam memperjuangankan kebenaran yang hakiki. Kisah ini berkisarkan tentang Haq, seorang pemuda penyayang dan jujur yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T dengan kelebihan kuasa ghaib (Kharomah) dan Badrul (Bad) yang merupakan seorang yang bijak yang juga merupakan adik angkatnya. Haq berupaya untuk mengalihkan objek dengan mengunakan kuasa mindanya.

Satu kemalangan telah berlaku berpunca daripada kedegilan Bad yang menyebabkan kematian ibu kandung Haq di depan mata mereka semasa mereka kecil. Dengan ini, jaringan rahsia, rasa bersalah dan cemburu mula berkembang. Beberapa tahun kemudian, sekembalinya Haq dari belajar diluar negara, beliau disambut dengan penuh kegembiraan kecuali daripada Bad, yang tidak berpelajaran tinggi, lebih suka menghabiskan masanya bercampur dengan samseng kampung daripada mengusahakan perusahaan ladang dan pertanian milik keluarga.

Ini merunsingkan Haq and bapanya, Haji Ibrahim yang bukan sahaja mendidik Bad seperti anaknya malah mengambil kedua orang tua Bad untuk bekerja dengannya. Bad kesal, dia hanya menyalahkan takdir dan keadaan dan mempersoalkan kenapa Haq mempunyai kuasa sedangkan dia hanya seorang anak kepada pembantu rumah. Bapa kandung Bad telah lama menderita sakit meninggal dunia walaupun berkali–kali cuba dirawati oleh Haji Ibrahim.

Haji Ibrahim juga terkenal dalam masyarakat, dianugerahkan Allah untuk merawat penyakit. Bad menjadi lebih marah kerana kegagalan bapa angkatnya itu menyembuhkan penyakit ayahnya dan juga kepada takdir kerana dia tidak mempunyai kuasa untuk mengubah keadaan sekelilingnya. Dengan kemarahan ini jugalah beliau menyalahkan semua orang dan Tuhan, malah telah bersekongkol dengan ilmu hitam dan syirik kepada Allah.

Bad lalu menghilangkan diri. Masa berlalu, Haq telah menceritakan segala–galanya tentang kematian ibunya kepada ayahnya semasa Haji Ibrahim sakit tenat. Kepulangan Bad ke kampung semasa hari pengkebumian Haji Ibrahim mengejutkan semua pihak. Bad, kemudian telah membawa Haq dan pembantunya Aina ke kota lalu mengambil Haq sebagai rakan kongsinya.

Di kota, barulah Haq tahu bahawa Bad mempunyai empayar perniagaan yang besar lagi kukuh. Di situ juga Haq telah berkenalan dengan Zahra yang merupakan pembantu Bad yang mengoda dan materialistik. Bad telah memperkenalkan Haq tentang dunianya yang penuh kekayaan, kekuatan dan kehausan kuasa. Pada masa yang sama, Haq telah tertarik kepada kejelitaan Zahra walaupun dia tahu tentang perhubungan antara Zahra dan Bad.

Haq mula dapat menghidu kehadiran kejahatan yang bersembunyi di dalam diri Bad dan kebenaran tentang kematian Haji Ibrahim juga terserlah. Bad juga telah menunjukkan belangnya. Haq terpaksa mencari kekuatan dan keberanian untuk berhadapan dengan kebenaran dan keputusan itu akan merubah hidup mereka selama- lamanya.

aku kopipes saje sinopsis cite ni cz ak malas nk cite.. pada aku cite ni xbest.. cite ni slow sgt n membuatkan ak nk terlelap.. ak tgk cite ni pon dgn harapan ia adalah filem aksi y sgt2 best tp hampa akhirnya.. lau korg ade bnde nk kongsi psl cite ni tinggalkan kat comment k.. =)

Saturday, January 29, 2011

astro macam-macam ada!!!

lau da nama astro mmg mcm2 ada la.. 24/7 pon ko blh dok dpn tv tanpa bosan.. hehehhe.. yeke ni?? lau tipu pon sila percaya.. nak tau x.. umah sewa kami da ade astro!!! yeeeehaaaaa.. utk entry bgambar akan dipost kemudian... hehehhehe.. =p

Friday, January 28, 2011

im happy for u my stich part III

cita berkaitan klik sini dan sini..

alolololo.. tetibe berpart2 plk la psl ni.. *stich msti nk vangga kan tetiba aku dgn rajin nya membuat entry smpai part III utk die* xpe la kan.. aku y tulis, suka ati aku la.. hehehhe.. pesanan pada stich: sila jgn nk kembang2 idong..hehehe.. (die ade baca ke?kekeke)

acene ni nk cite.. nnti touching mcm mane.. huaaaaaaa!!! ok2.. cite nye mcm ni.. aku dan stich bakal terpisah.. huaaaaaaa lagi sekali.. sedey ohhhh.. eh jap jap.. asal aku nk sedih plk kan cz ini jgk la yg aku harapkan dlu.. huhuhu.. xpe2 chill balik chill balik.. hehehe.. ini adalah comfirm.. xdpt la mau menjeling menjeling mata juling sama stich lagi.. xdpt nk main hang hang bile jumpe n mcm2 lagi la.. xhuke xshuke ai tau.. tp demi menjaga sensitiviti semua pihak, lebih baik la begini.. cewahhhh.. da mcm press conference da ni.. hehehe.. padahal perpisahan yg berlaku adalah terpaksa hokeyy.. hehehe.. terpaksa?? ke paksa rela?? ke mmg rela?? lantak ko la labu..

ape2 pon.. aku mahukan yg terbaik buat stich demi masa depan bersama.. eh eh bersama plk? bukan la.. demi masa depan stich lorhhh.. ape2pon.. sila jgn gedik ok.. i know u.. u will always be a gudboy kan kan.. bila perpisahan ni akan berlaku, aku akan smbung dlm im happy for u my stich part IV.. =)

Tuesday, January 25, 2011

my dear kancil overheating

semalam kan, aku semangat nk p keje la.. kan monday.. cehhh.. tetibe monday kema adalah rajin nk p keje.. hehe.. aku pon mcm bese la ngn sha p keje naik my dear kancil.. mula2 semua ok.. tibe je kat bulatan perdana temperature aku adalah mencanak naik.. mokcik nebes uols... tutup aircond pon still xturun.. nsb baik da nk smpai basement opis.. aku dgn lajunya la cpt2 nk parking.. bile da paking tu, cpt2 aku mati kan enjin.. ahhhh suda, rosak lagi kah??? as stich said, maybe xde air kot.. but aku suda cek, air adalah masih ada.. so xde hal psl tu.. mayb kipas radiator kot?? korg rase?? ye kan kan?? hai... melanting lagi la duit aku?? eh aku ke ayah aku ek?? confuse.. huhu

Monday, January 24, 2011

aku mau diet!!!!!

mesti korang alfelikunna kan tetibe aku nak diet plak kan.. huahauhuahua.. sila percaya.. berita ini adalah betol!! hehe.. now aku telah mengalami tumbesaran yg drastikun.. mmg aku tengah membesar bagaikan juara.. lau dlu agak jarang2 minum susu, now aku suda selalu "minum susu saya jadi sihat dan kuat!!!!!" =p
tetibe mcm nebes kan.. bile p timbang kay bilik sha, mencanak2 naik berat aku.. wooohhooooo.. takot wooooo... mst korg mcm pelik tetiba ade table2 psl makanan seimbang la.. BMI la.. ntahapeapetahkemani..
aku telah p satu website ni utk mengira body fat aku.. puas la kat opis ni dok ukur2 leher la, pinggang la, vont*t la.. mcm2..

keputusan nya adalah seperti dibawah.. huhuhuhu.. 26.52% tu aku rase mcm banyakkkkkk ohhhh.. tp xtau pon standard bape.. so aku telah membuat keputusan.........
mulai dari arini.. aku akan jog pada hari isnin... bermain futsal smpai bergolek2 pada hari selasa dan khamis.. dan mayb akan ada aktiviti2 lain yg bakal aku join utk membakar lemak2 tepu yg dah melekat kat badan aku nih... huahuahuahua.. tp aku ade satu masalah... bile nmpk makanan aku adalah meroyan.. lapar lapar lapar... hopefully aku akan berusaha bersungguh2 utk mendapatkan berat badan aku setahun enam bulan yang lepas.. hehehehhe.. *motivasi diri nmpk.. hehehhe* chaiyokkk akma chaiyokkk!!!

Friday, January 21, 2011

ayuh makan2 kat tanjung puteri

kuikuikui.. sory la geng.. ni adalah entry y da seminggu dok dlm draf xnye siap2.. huhuhu.. mokcik bz la uols.. xsompek nk menaip.. ni just nk kongsi last thursday ak p mam kat tanjung puteri.. die area mont kiara-hartamas sana.. if im not mistaken la.. cz dlu mase ak keje mont kiara slalu la lalu situ.. so die kire dekat la ngn mont kiara.. haaa gitu.. =p ekceli da lame da stich nk bw ak mkn sini.. tp stp kali g kedai mkn ni adalah tutup.. menci tau.. huh!! ade la dlm 3kali kot ak p.. kali keempat adalah buka.. so hoorayyy horayyy la.. myb kedai ni xbuka time weekend kot.. xde la mokcik nk p tnya kan..
kedai ni adalah sempou saje.. tp y unik nya die adalah ala-ala 50-an gitu.. jaman2 p.ramlee la kate.. baik dr segi dekorasi, menu mahupon feeling.. wiwiwiwiwi.. 2-3 jam weols dok situ, 2-3 jam la jgk ko akan dgr lagu2 zaman p.ramlee... syiiiooookkkk ohhhh.. =)
tatkala menunggu makanan smpai aku adalah feeling saloma n tgh mkn same stich feeling2 p.ramlee ohhh.. kekekekke.. *panggggggg sekali* eh korang nak tau, waiter2 die pon pki ala-ala 50-an tau!! siap berkain batik+baju kurung putih+bersanggul lagi.. kelassssss ko maria!! =p
antara menu2 yang ado kat kedai tanjung puteri.. murah je kan.. kedai ni bukan la se exclusip saloma bistro ka apa ka.. kedai bese2 je.. tp i likeeee.. =) sedap dan lazat.. berbaloi2.. hehehhe..
ni makanan aku.. mee goreng p.ramlee..
y ni plk makanan stich.. nasi goreng saloma..

hati getah new year give away

yeay!! yeay!! yeay!! sonok nye ade org buat GA.. nk join nk join nk join.. =p GA ni telah dengan baik hati nya dibuat oleh cik getah sempena tahun baru n pembukaan blog lianaz closet.. jom la korg join same.. utk keterangan lanjut sila clik sini k..

GA ni amatlah mudah.. just jd follower blog hatiku hati getah n blog lianaz closet.. now aku da jadi follower yang ke 594 utk blog hatiku hati getah dan follower ke 143 utk blog lianaz closet.. sape nk join tu sila wat laju2 k cz tarikh tutup adalah 1 februari 2011... tenkiu cik getah.. leb u la bnyk2.. hehehehe... len kali wat lg k.. =pcik kema nk tag cik timah n juga kak ida.. =)

bagai ketam mengajar anak nya berjalan

cehhh.. tajuk mcm xley bla kan.. cm ngek je lebih kan.. tajuk aku ni gara2 satu insiden y telah berlaku di ******.. aku kdg2 xpaham.. kenapa ade segelintir org yg suka pung pang pung pang ckp psl kesempurnaan.. tp nya, kat dunia ni mane ade manusia yg perfect.. ye idok? kita semua manusia biasa.. termasuk la aku.. tapi aku hairan pelik bin ajaib.. kenapa mesti nak kecoh2 org ni buat mcm ni org tu buat mcm tu.. sedangkan diri sendiri pon buat bende yg xbetol.. bile ditegur mula nak melatah.. tarik muka bagai.. xcukup dgn tu, dibasuh nya pulak org2 yg menegur.. pelisss la.. lau sendiri buat salah n bukti terang2 dpn mata sila la akui kesilapan sendiri dan minta maaf.. jgn sbb ego yg melangit tu buat org sekeliling tak menghormati kita.. mencari kesempurnaan tu mmg la bagus.. tp sebelum nk menegur org2 yg pd pandangan nya tidak perfect itu, sila la tunjukkan contoh dan teladan yg baik2.. bukan nya 2x5 5x2.. semua org boleh terima teguran dgn hati terbuka termasuk lah aku.. tp biar la dgn cara y betol.. lau dah sendiri pon buat, mcm mana org nk terima teguran kita btol x kawan2??

da la tu.. malas la ak nk membebel.. kang aku plk yg telebih pung pang pung pang.. aku jg mengingatkan diri aku spy menegur sesuatu dgn cara y betol n sebolehnya menunjukkan contoh yg baik.. insyallah.... =)

sarang han da myun - tree bicycle



chongmal noman saranghandamyon
nae un mamul tahae
no hanamanul
saranghandamyon / sesang kkutesodo
onjena nowa

saranghandamyon modu ttonado
no hanamanul wihae
let me be with you

nol saranghandamyon
chungnun nal kkaji nomanul wihae
nol saranghandamyon onjena nowa
amuri apado
noye nunen nunmul optdorok
saranghandamyon
nomanul wihae

chongmal noman saranghandamyon
onje odisona nol kidarimyo
saranghandamyon / nuga mworahaedo
onjena nowa

saranghandamyon
modu ta chwodo
to chugo shipun maum
let me be with you

nol saranghandamyon
chungnun nal kkaji nomanul wihae
nol saranghandamyon onjena nowa
amuri apado
noye nunen nunmul optdorok
saranghandamyon
nomanul wihae

saranghandamyon modu ttonado
no hanamanul wihae
let me be with you

nol saranghandamyon
chungnun nal kkaji nomanul wihae
nol saranghandamyon onjena nowa
amuri apado
noye nunen nunmul optdorok
saranghandamyon
nomanul wihae
nomanul wihae

Thursday, January 20, 2011

happy thaipusam

selamat menyambut hari perayaan thaipusam kepada seluruh penganut agama hindu di malaysia dan negara2 lain.. =)

*ape2 pon esk cuti oiiiiiiiii*

Wednesday, January 19, 2011

alone

lonely...... huhu.. im alone rite now.. without stich without my housemate.. tetibe nak feeling aku terabai tatkala ini.. rasa mcm nk meraung je.. hehehe.. tu rase je la.. bukan nk meraung bebetol pon.. mau jiran sume dtg tendang2 pintu suruh diam kan.. aze n scha sume kuar p tgk movie.. aku bukan xmau join.. but ak da tgk cite khurafat tu.. xkan mau tgk lg.. da la ari tu g tgk season of the witch dua kali.. so decide saje dok kat umah.. lg pon ak nk tgk cite arwah faizal yusof y terakhir tu.. tajuk nya JANGAN HANTAR AKU KE NERAKA.. serius sedey..meratap2 aku kat umh ni.. ok la jgk cite tu.. berjaya buat aku meraung kat umh ni sensorang..

mst korg rase kepelikan telah berlaku krn aku adalah baik dok umah tgk tv wpon esk adalah public holiday.. dan hari ini adalah hari RABU!!! as usual aku adalah kerap berjimba pd ari rabu.. p tgk movie.. makan2 eskem.. but now xpg pon.. sume nya sebab stich adalah sakit tgn.. cian kat die.. suda dekat 4minggu xbaik.. *feeling worried* so maka nya die xley nk drive.. nk pegang ape2 pon mcm xbape nk kuat tgn kiri tu.. hopefully cpt2 la baik nya.. doc ckp lau 6minggu xbaik jg myb something wrong somewhere.. tu y takot tu.. mudah2an baik la hendaknya..

*lg feeling terabai cz xslalu sms ngn stich.. tgn die sakit.. xselesa nk sms bnyk2.. tp xpe.. ai faham.. tp u xabaikan i kan u kan kan kan?? (dushhhh... pangggggggg skali.. gedix ohhh)*

maaf kan aku

hukhukhuk.. maaf kan la aku.. tolong la tolong!!! im so so so sory.. tetibe aku mcm nk nangis memperlihatkan kawanan semut kat bilik aku telah mati secara bergelimpangan.. serius mcm perang wehh.. rase mcm tik tik tik air mata berguguran ke bumi.. hmmm ok itu adalah penipuan.. kekekekeke.. mcm ni cerita nya, kat bilik aku ni secara tetibe di hijack oleh beratos2 semut hitam.. nak kate ade makanan da tonggang tebalik aku dok cari xde pon aku jumpe.. hurmm.. rupa2 nya disebalik pintu ade lubang di celahan jubin bilik aku..
pic ni adalah selepas kali kedua menabur racun di situ.. y 1st adalah sgt bnyk..

lau korang pon rimas kan.. semut banyak2 ni.. mase ak jalan2 kat mall.. tetiba ak terjumpa la mende alah ni... taraaaaaaaaaaaaaaaaa... =p
serbuk pembunuh semut.. so mlm tu jgk ak p tabur depan pintu masuk markas semut2 ni.. keesokan harinya......... huhuhuhuuhuhuhu *mode:meratap sayu* semua semut telah mati.. rase mcm bersalah plk membunuh semut2 ni.. sila la faham niat saya ya samut2.. kamu semua telah membuatkan saya hidup dengan tidak selesa.. ampun kan saya wahai semut.. semoga roh2 kamu dicucuri rahmat.. huaaaaaaaaa!!!!!!! maafkan saya ya.. =(

Tuesday, January 18, 2011

futsal futsal futsal

aikkkk.. sejak bile cik kema ni berminat ngn sukan indoor spt futsal ini?? huahuahua.. mmg berminat sejak dua menjak mewakili bahagian ke pertandingan mesca tahun 2010.. ttbe je kan.. dr bidang terjun ak pon tersuka main permainan ni.. ye la kan.. xpenah2 ak menyepak bola.. sekali men cm ok not bad jg la kan.. wpon bila ak push tubuh badan ak ni menyepak menendang mahupun berkejar kejaran mendapatkan bola mesti pd esok hari badan ak ni menghadapi kesakitan y maha hebat, ak tetap nk berlatih same2 ngn geng2 bas blueberry ak ni.. kekekkee.. keseronokan bermain futsal bersama2 kawan2 menjadikan kesemua kesakitan hilang *tp dlm hati mbebel2 cz bdn sakit2* oleh pada itu, ak akan tetap berlatih bersama2 utk join kejohanan futsal mesca 2011 yang dijangka berlangsung pd bulan mac ni.. =)

im happy for u my stich part II

sambungan cite im happy for u my stich

yesterday evening, stich ke tut tut tuttt utk mendapatkan surat tersebut.. eh eh.. bukan la.. bukan surat tawaran berlakon ngn brad pitt *tetibe je ko ni kan* huahauuha.. jgn mara korg ea.. hehe.. stich arini mesti bergaya habes la.. *sesuka ati je ckp kan cz ak xnmpk pon stich sehari ni* ak dok sms die pon die bole buat bolayan je kan.. nsb baik ari ni ari u.. lau x mau ak dok sentap smpai 3ari.. kekekeke.. eh ak ni da melalut plk.. sehari xsentap xsah la kema ni.. sentap saje je.. bukn betol pon.. dlm jam 4 cmtu bru la tininit tininit tininit.. *bunyi sms zaman jepon* lega ak.. ingt da aku da kene tolak tepi da.. ok la.. straight to da point.. im happy for my stich juz bcoz die telah mendapat tawaran untuk memangku jawatan M** berkuatkuasa 31 disember 2010.. yeay!!! hoorayyy!! ceh.. padahal stich y ptt happy.. tp ape salah nya kan lau ak tumpang gembira.. bukn aku dok lompat2 dpn sume staff pon.. cuma dlm hati je.. huhu.. u deserve for it stich.. ape y u impikan sejak 4tahun berkhidmat utk negara suda termakbul.. alhamdulillah.. keje rajin2 ok supaya cpt comfirm jwtan tu.. once again, congratulation stich.. im really really really happy for u.. =)

*hopefully if u bertukar, my stich is always my stich k.. jgn noty2.. whatever it is, im always b wif u.. =)*

aku tidak bersalah aku dianiaya

guilty?? or not guilty?? tolong tolong.. aku xbersalah dlm perkara ni.. jgn la begitu.. mst korg mcm ding dong ding dong xtau hape la masalah si kema ni.. hurmm.. ekceli cite die begini... kat opis ak ade satu makcik ni.. name die makcik bedah *bukan nama sebenar* satu opis tau die ni mengalami masalah mental y ak xtau la kronik or x.. y pasti ni btol tau ak xtipu.. huhuhu.. pd zahirnya die ni ok je dr segi luaran nya.. tp xde time die ni weng sikit..

satu hari tu time ak n fren berhi-tea dirumah, kwan2 ak ni ttbe bkk cite.........

aze : eh kema.. ni ade cite ni from kak ayu..
sha : haah la kema.. die kate die bru ingt psl ni.. tu y die cite kat kiteorg..
kema : cite ape??
aze : makcik bedah kate ko kurang ajar ngn die??
kema : *&$%#%(&**(*_& *blurrrrrrr*
hoii.. bile masa la ak ade ckp ngn makcik bedah tu.. xsilap ak bru dua kali je bertegur sapa afta die balik dr *****.. ttbe ckp ak cm tu.. ishhh.. feeling down btol la.. stich telah menasihatkan ak supaya bolayan saje ngn kata2 makcik bedah.. tp ak tetap feeling sad mcm nk terjun tingkap.. kui3.. yela kan.. bnde y ko xbuat ttbe org kate ko buat.. ko bengang x?? esk pgi2 lg ak pp jmpe org y dok sebelah menyebelah ngn makcik bedah..

kema : kak, makcik bedah mane?
kak 1 : xtau la kema.. kenapa kema cari die?
kema : xla nk.. kawan2 kita kata die ckp kema kurang aja ngn die.. bile mase la plk..
kak 1 : eh die bukan ckp kema kurang aja.. tp die ckp cmni.. "kema tu bawak kete kancil je tp sombong"
kema : huaaaaaaa!! m*meratap* lg le dasat statement.. ishhh.. xpasal2 tenggiling ak pon terjebak same.. die xbesalah hokey..
kak 1 : ala kema.. akk pon pk cm tu jgk.. bile mase ko ade ckp ngn die.. wat xtau je la..
kak 2 : ye la kema.. ko buat bodoh je suda la...
kema : ye la kak... =(

mmg buat ak hangin btol la kak bedah ni.. saje je nk wat ak down tau.. ramai y berkata.. ni ko la y salah.. sape soh ko merampas kekasih hatinya?? eh.. ak plk y salah.. double down.. erkkkkk... =(

Monday, January 17, 2011

limited edition tupperware??

kema beli tupperware?? hahaha.. ade y mcm xcaye ke?? sila la percaya.. ak ni bukan la penggemar product tupperware mcm sesetengah org tu esp makcik2 kan.. lau time ak kekecik dlu, siap berparty2 tupperware bagai sume.. mak ak pon layankan je selalunya cz penganjur party adalah teman2 nya juga.. kat opis ak ni ade penjual product tupperware la.. alah kat opis2 korg pon slalu mcm tu kan esp gov.. kui3.. *matik la ak wat statement mcm ni* tukang jual bernama kak unaizah.. so ak slalu la tgk makcik2 tu order itu ini n harga nya adalah mahal hokey.. pd ak mahal la.. tp sume org kate ianya berbaloi ngn kualiti product tersebut.. so ak pon belek2 la katalog y ade.. selak punya selak, ttbe ternampak couple tumbler y kiut miut.. huahuahua.. special edition lagi tu.. utk promo valantine day kali.. ttbe mcm terdetik nk membeli la plk.. bukn beli ats dasar utk valentine tp sbb die murah!! wakaka.. special promo ni slalunya murah la kan..
ape?? satu utk stich?? *xado nyo cik kema nok bg tumbler super kanak2 ribena ni ko dio* huhuhu.. lg satu xkn die nk nye tumbler2 gini.. huahuaua.. tp cute kan.. i like uols!! leb leb pinkish gitu kan.. =) for the girls adalah warna pink n for the boys adalah warna biru.. so y biru tu dah ku lantingkan pada kak yani.. *cehhh.. pki ayat kak red plk da* harga for both tumbler ni hanya RM25 ko.. murah kan.. so korg, skrg p tuka baju pki tudung amik kunci kete vrommmmmm serbu stokis tupperware berdekatan k.. =p

kerang bakar fever

tuan tanah blueberry telah memecahkan rekod hidup nya iaitu memakan kerang selama empat hari berturut2.. uwaaaa.. smpai ke saat ni ak masih mau mkn kerang lg.. *gilo ko apo* hai entah la.. kemaruk kerang plk ak ttbe2..
ni pic sama seperi last entry.. kerang bakar + char kuey teow.. yum yummy!!!
so utk hari jumaat plk ak ingt afta balik keje mau beli kerang bakar di p9.. sekali non ado.. kedai xbukak lg.. *touching* decide saja p kedai beli kerang *sangggopppp* cz nk buat kerang bakar.. timbang punya timbang xsampai sekilo.. hurmmmm.. nmpk cm sikit..*terus feeling nk amik lg* sha pon ckp *xpayah la kema.. esok2 kita beli lg* balik2 je gigih ak menyental kerang kat dlm sinki.. *pd jiran2 ku.. harap maaf krn pencemaran bunyi telah berlaku*
taraaaaa... xdapek la nk buat kerang bakar cz xde tpt nk membakar bagai.. drpd nk meratah kerang terus je feeling memasak ngn sha.. ak adalah masak kerang rebus beserta kailan masak masin.. *wakakaka.. cz xde ikan masin jd la kailan masak masin cz hnya menggunakan sos tiram* sedap jgk hokey!!
n inilah hasilnya.. sha adalah memasak nasi beserta sotong msk sambal.. terbaeekk la sha.. sedap lol!! * mkn mcm org anak 5 je.. padahal berdua je* layan...
pastu keesokkan harinya ak adalah termenung jauh mengingatkan keenakan kerang bakar.. bzikir sikit kat telinga stich.. n stich adalah membawa ak p mkn kerang.. hooorayyyy.. kicap cicah kerang disitu adalah tersangat best smpai lau blh ak nk hirup2 je kicap tu.. nsb baik pedas.. xjadi.. kui3.. =p *tenkiu stich krn membanjerrr sy mkn*
n pada hari ahad juga adalah kerang sekali lg.. wakakaka... adakah hari ni sy msih mkn kerang??? jawapan nya tidak krn ptg ni kami ada latihan futsal.. *tension*

Sunday, January 16, 2011

season of the witch

ok, kali ni kita cite psl movie yg mane hero nya adalah nicholas cage.. yuhuuuuuu.. i like.. cite die pasal behmen (nicholas cage) as a knight ngn kawan die ni felson (ron perlman) sama2 berperang demi tuhan n church.. afta btahun2 join war, ade satu war ni die terbunuh kanak2 n perempuan y tdk sepatutnya.. *war kan slalu cm tu.. mane ade bunuh wanita kanak2 n org tua* pastu behmen n felson nekad utk tidak lg berkhidmat utk church.. so dorg pon travel la.. smpai satu pekan.. dorg ni perlukan makanan n kuda.. tp ade satu benda y mengejutkan berlaku disitu....
pekan tu dilanda mcm curse la.. konon2 curse from hell.. wakakaka.. ade satu wabak y menjadikan muka ko teruk gile2 n smpai mati.. bnyk da org kat pekan tu mati pasal wabak tu.. tp dorg ni cm wat bodo je la.. dorg kan dtg atas tujuan nk makanan n kuda.. ttbe2 terkantoi plk dorg ni knight from beilbruk *cmtu kot eja die* so kene la mengdap caldinal (christopher lee) iaitu father y plg besa kot.. bile cardinal ni tau y behmen n felson adalah knight ttbe die cm nk suruh dorg ni p satu tempat.. dorg da dpt tangkap satu pompuan ni y dorg pikir witch n bertanggungjawab atas wabak y melanda.. so cardinal minta behmen n felson ditemani debelzaq (stephen campbell moore) eckhart (ulrich thomsen) n hagamar (stephen graham) utk escort pompuan witch tu (claire foy) smpai kat satu tempat y mane ade monk2 akan buat ritual y bole musnahkan witch tu n wabak will b end.. harapnya la.. mase otw tu dorg jmpe kay (robert sheehan) kay ni exciten nk jd knight.. so dorg ni pon bawak la die..
mcm2 la y berlaku spjg perjalanan nk ke tempat ritual tu.. eckhart mati cz tertikam oleh kay.. ekceli bukan salah kay.. tp witch tu y buat.. hagamar pon mati cz witch tu dgr hagamar nk bunuh die.. so die panggil serigala bnyk2 n last2 serigala tu mkn hagamar smpai mati.. tinggal la dorg berempat dgn witch tu..
smpai je tmpt tu, dorg tgk sume monk2 da mati akibat wabak tu... ttbe dorg sume tekejut cz monk2 tu mati atas meja.. dorg ni tgk buat copy kitab lama y mana dlm tu ade mantera2 utk hapuskan witch.. ptt la witch tu bunuh sume org y menghalang mereka smpai kat situ.. rupa2nya witch ni nk hapuskan kitab lama tu.. kitab tu tinggal satu je dlm dunia.. thats why la sume monk2 tu nk buat copy.. utk edar seluruh dunia supaya witch tidak akan dpt menguasai dunia..
masa dorg start bc mantera tu.. witch tu btukar jd kelawar.. die just gunakan badan pompuan tu utk dtg churh y smpan kitab tu.. time debelzaq baca mentera tu la die mati kne bunuh ngn hantu2 tu.. kay take over baca mantera tu smpai abes.. mase tu behmen n felson lawan sume hantu2 smpai dorg pon mati.. last skali hantu tu musnah n kay wif dat gurl je hidup.. n dorg la y btanggungjawab atas kitab tu n edar ke seluruh dunia.. cmtu la cite die.. selamat menonton.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...