Monday, February 28, 2011

im happy for u my stich part V

blueberrycheezestich: mau baca kalu, klik sini

sampai hatinya hati mu..........................k.jiej..


special entry utk kak jijah..
meratap meratap.. uwaaaaaa.. sedey nye.. xmo kawan k.jiej.. xpela kak.. aku sedar aku siapa.. nk kate comel mahupon cantekk jawapan nya x.. gumuk lg.. weng plk tu.. da la eo je.. kontrak lagi..*quote mcm slalu kekekke* aihhhhh.. ape nk buat.. da naseb.. terima saja la seadanya.. bukan kau sorg je ckp mcm tu.. pd firasat aku, ramai lg y pasti berkata begitu.. jika sudah ditakdirkan ianya milik ku, pasti akan menjadi milik aku.. jika takdir berkata sebalik nya, satu hari nnti perpisahan pasti akan terjadi tetapi waktunya aku xpasti.. kepada k.jiej...........*BAIK PUJUK KEMA SEKARANG..LAU X, KEMA MAJUK XMO MAKAN..kekekekkeke* 

kema + gemok = betul??

sabtu lepas, sementara menunggu stich dtg jemput, aku adalah pegi menimbang berat kat bilik scha.. sekali naik, xpuas ati.. naik lagi, pon xpuas ati.. naik naik dan naik, result still sama.. means?? betol la scale tu timbang berat ko.. aihhh.. bia btol?? ok la fine.. meratap sikit.. mase kat JJ cheras selatan, aku nmpk j.co donuts.. zasssss.. 1/2 dozen aku beli.. smpai2 kat bawah umah ujan lebat + petir + kilat.. so xberani nk kua kete.. xtau nk wat ape.. mari la kita melantak donut smpai abes.. waaa.. lazatnya...
bile da abes makan tu.. rilex2 jap, bru kua kete.. smpai kat umah, bual2 jap ngn dorg2 pas tu gedik lagi p main timbang tu.. sekali +2kg??? wth.. aihhhh.. xkn makan donuts y xseberapa tu blh gain weight smpai 2kg.. OMG!! tetiba bebel2 kat scha ckp scale die ding dong.. mokcik tu xpuas ati btol2 kan sikit scale tu n soh aku naik balik.. result still sama even turun naik turun naik 2 3 kali.. adoiiii.. xblh terima kenyataan btol la.. selama hampir setahun lapan bulan aku mula kerja berat aku bertambah sebanyak 4kg - 6kg.. OMG!!! mmg rase mcm nk masok ICU bile dgr.. oleh itu, aku kene diet bermula dr sekarang utk nak dapatkan balik berat asal.. xbleh jadi lau berterusan mcm ni.. kepada akmadablueberry sila bertabah utk menjadi kurus.. kuatkan semangat!!! chaiyok!!!

Friday, February 25, 2011

dapat naik kete baru wey!!

yeay!! finally dapat gak la aku naik kete die *nama terpaksa dirahsiakan* ni..aritu janji nk bawak minggu minggu minggu y lps.. tp xjd la plk.. cettttt.. last2 smlm tetibe ajak p kdai cekodok kat uniten nuh.. k.ekin la paling semangat ajak ak p sama.. ak lau blh malas nk kua tghari.. panas ohhhh.. ketibas plk nnti.. hehehehhe.. tp bile ckp nk naik kete baru ak pon nk join same lerr.. hehehe.. sanggop jalan jauh.. hehehe.. tetibe look like kejakunan tahap melampau plk kan.. kui3.. xpela.. skali skala nk wat excited lebih.. ape2 pon tekniu ea bwk kitaorg merasa kereta baru kamooo.. =p
lau owner kete baca, n xmau pic ni publish sini, inform ya..i will removed it..keke..sory letak without permision.. =p

cerita antu oiiii

just nk share ngn korang pasal cerita antu yg difoward2kan kat aku..pd tuan empunya cerita yg asal.. minta permission share cerita k..
Masa kt ITM dulu mmg kitorg tau psl umah ni berantu... sewa dia murah jer, tapi kitorg x pernah nampak ada org sewa umah tu.. mmg lokasi dia betul2 dkt dgn wet world... kitorang selalu jln kaki dr sect. 2 gi pkns lalu kat tp wetworld tu... tp xtau plak se'keras' tu umah tu...

Rasanya smpai skrg pun xde org duduk kot..

 TRUE STORY!!

Huhuhuhu seram gak citer dia nih.

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa..... dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?] Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya.. Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas
brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk
tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first
kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda... Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk
pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran
hakim!!!!

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr
tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar. Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi.
Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu
parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau
tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al- fatihah

Ops..Umah bunglow kt seksyen 2 tu smp skang ad lg [agaknye]. Tiap kali ak lalu kt area situ mst ak rs sedih sgt. Lg satu,ms hari last kitorg kt umah tu, si Wak da trtinggal hp dia kt bilik atas. So pada sesape yg berani, boleh la amik hp tu tp itupun kalo korang berani la...nokia 3310


Thursday, February 24, 2011

best nya kalau............

bestnya kalau kat opis pakai kerusi mcm ni... mmg syiokkkkkkk abes la.. kompem aku rajin bekerja.. cecececcee.. =p
 masuk singget die kasi urut 3minit.. 5hengget kalu 15minit urut.. saploh hengget kalu?? berminit2 la jawab nye.. kekekkeke..
 sedang menikmati urutan kerusi gintell y amat amat shedapppppp.. satu kali lagi.. lg lg dan lagi lapanratoslimapuluhsembilankali... =p
 ye...... sy y suda kembali cergas selepas diurut2 oleh kerusi gintell.. alangkah baik nya lau sume opis pki kerusi ni.. xde la lenguh badan.. hmmm.. nmpk nya verangan je ko kema.. smpai bile2 pon keveranganan ko tu xjd kenyataan.. mau juga kalu, beli sndri.. =p

saNctuM

last nite geng [p][a][p][a][t] berbondong2 ke GSC Alamanda utk menonton pilem ni.. movie ni lau xsilap aku movie yg kedua aku tonton without stich.. sob sob sob.. xpe la.. geng papat saje suda hampir menggegarkan satu pawagam.. mmg raaa reee la.. kelassss korang ni..
sanctum ni mmg ak nk tgk since die pnye gazet kua.. mmg xsaba la nunggu nye.. cm best kan.. plk2 director nye james cameron.. ekceli cite die lbh kurang mcm ni.. frank ni buat ekspidisi meneroka satu gua y paling besa, paling cantik dan paling sikit jalan nk access keluar.. mmg extreme la.. mase carl victoria ngn josh bru smpai kat cave (south pacific's Esa'ala caves-papua new guine) tu, serius mmg cantekkkkk sgt sgt sgt.. teruja ruja aku menengok nya..bayangkan la dlm hutan y tebal tu tetiba ade lubang besa y terdapat cave di bawah nya.. *ade da ayat ko ni..aihhhhh*
frank ni mmg da berbulan buat kajian kat cave tu utk cari jalan keluar ke laut.. sorg pon xpenah meneroka cave ni.. so mmg terer la frank ni.. tetiba kat situ kene taufan.. talian terputus.. so frank n lain2 xtau y dorg kene keluar dr cave tu.. tetiba air deras masuk dlm cave n tertutup jalan keluar utk naik ke permukaan cave tu.. so by hook or by crook frank ni terpaksa cari jalan lain.. sepanjang2 dorg nk cari jalan kua tu mmg panic abes la.. aku pon tetibe mcm nk lemas sama.. dgn carl vic n josh y xmahir menyelam, george y sakit, kurang bekalan oksigen makanan dll.. so nng survivor abes la.. touching pon ade mase frank nk mati..
seriusly aku mmg highly recomended movie ni utk uols tonton.. syokkk ohhh.. tabik kat james cameron.. SELAMAT MENONTON kawan2... =)

adam haikal makan biskut

b4 dis adam haikal just makan nestum.. now weols bg die makan biskut plk.. biskut terpilih adalah Farley's Rusks.. yeay!!
ni la biskutnya..
adam haikal makan dgn lazatnya... hip hip hoorayyyy!! tp y ak emo tu slalu xabes..aihhhhh.. besa sgt ke biskutnya.. hmm ak pesan kat sume org bile nk bg rusk ni kat die sila patahkan dua.. agak2 xcukup bru bg lg.. lau x bazir je.. one more thing, aritu ayah ak bg die pegang biskut ni.. konon nk soh makan sendiri.. sekali tercekik la plk cz biskut y cair tu terpatah.. then y tmasuk kat mulut die tu portion y besa.. nsb baik ayah ak monitor.. lau x nauzubillah.. haihhhhhh.. haikal haikal....

hasil kerja tangan ku

mari mari rapat rapat.. cik nk cite ni.. kan entry lepas aku ade ckp aku join kelas jahit manik kan.. now now now.. nk jaja la hasil kerja tangan aku tu kat sini.. *lps ni bole la jahit manik lawa2 kat bju sendiri* kelasssssssssssssssss!! special thanks to puspanita bppa di atas anjuran serta cikgu zaiton y sudi mengajar kami..yeay!!
y ni first lesson.. kira basic la.. aku mmg expert y ni cz slalu buat..kekekke =p
2nd lesson.. y ni ade extra sikit dr y 1st..
3rd lesson.. bunga sekuntum.. lawa x?
y hijau muda tu bunga separuh.. n y gelap tu juga separuh but lbh sikit pjg nya..
n lastly ni la hasil kerja [P][A][P][A][T]!!!!

Wednesday, February 23, 2011

adam haikal y comel

adam haikal suda 6month.. yeay!! mase ak kat kmpung aritu, tgk adam haikal tgh main sorg2.. perasan die learn something.. nk tau ape y die learn?? watch dis video ya..abaikan suara2 y ade k.. hehehhehhee

something from korea..yeay!!

waaaa.. seronok nye.. monday morning ai da nmpk da en wahab dr jauh.. kekekeke.. dlm ati.. *ni msti nk dpt gift ni* aihhhh.. bole plk nk perasan mcm tu kan.. impian menjadi kenyataan krn en wahab dgn baik hati nya membelikan magnet dr korea.. yeay!!!! tenkiu en wahab.. as weols know la kan, en wahab kan telah menghabeskan masa selama seploh ari di seoul!! seronoKKKKKK nya.. so a day b4 die depart tu ak n k.jiej suda bzikir kat telinga die nk magnet.. kekekke.. saje je kan nk buli en wahab.. tetiba btol2 dpt ohhh.. rezeki2.. kpd [kak noms bukan nama sebenar].. sila jgn jelezzzzzz.. =p
haaaa.. tomei kan kasut ni!!
made in korea y penting tuh!!!

Tuesday, February 22, 2011

nasib baik ade teknologi yg canggih

blueberrycheezestich: mau baca kalu, klik sini

kenapa yg suka sgt nk kondem orang!!


korg suka x org y keje ask nk kondem org je.. means ape y kite ckp sume nye xbtol.. die sorg je y btol, y bagus, y baik.. mmg pakej la.. sume die je semedang.. bak kate kwn ak, asik nk cantas org je.. aihhhhhh.. ak mmg emo la bile ckp ngn org mcm ni.. pantang nk ckp sikit, ade je y xkene.. ni xbtol la, ni xbagus la.. siap nk bg contoh2 lg.. sume contoh pon y ade pd die.. means ape y die ade tu la y paling perfect.. ak ade la jmpe org mcm ni.. ak pon xtu ape masalah die.. kdg2 rase nk ngamuk n hempuk je kpla die. but malasssssssss nk layan.. lantok la ko nk ckp ape.. ade aku kesah!!!!! xbley bla la wey lau ko asik nk up je.. haihhhhhh.. grrrrrrrrr...
 

Monday, February 21, 2011

gara2 kerang rebus

ari tu kat kampung afta ak p wat treatment rambut kat saloon anty fav, singgah la mini mart kat pekan nun.. tetibe teringat plk ayah aku soh beli kangkung n kacang panjang utk his beloved rabbit lily n kiki.. nsb baik aku ingat.. lau x mau meratap kene bebel.. ko jgn men2 beb.. ayah haku tu gile la leb leb same dua ekor tu.. lau nk bg makan, sayo2 tu ayah aku basuh ngn air mineral.. pastu lap bg kering bru kasi makan.. makan adalah suap ye.. haishhhh.. begitulah cerita nya..



aku pon pilih2 la sayo2 utk kiki n lily.. tetibe................... KERANG!!!!!!!!!!!!!!! adoiiii.. lazatnye.. tingggg!! nk beli la.. kerang bakar.. setapppp nye.. tp celah mane plk aku nk membako nye kite bako kite bako.. hurmmm.. kerang rebus suda.. sedap jugak!! layaNNNN..
aku y gigih memilih kerang.. siap timbang2 bagai.. harga die mahal sikit dr kat sini.. aritu beli kat pasar borong, RM1.50.. beli kat p9 RM2.00.. n kat kampung haku adalah RM2.40 sekilo.. mahal kan.. nnti nk p beli lg la kat seri kembangan tu.. murah beb.. beli seploh hengget.. mst sonok dpt bnyk.. hehehe.. *makan la ko smpai muntah*
afta pilih brg basah.. ku pikir2 ramuan nye plk.. hurmm.. kene ade bawang besa daun kunyit ngn serai.. operasi mencari dua bahan.. aku round2 pasa basah tu nmpk la serai.. ku cekup 2 btg.. harga nya??? seposen je ko!!! pastu ak tnya daun kunyit.. tokey tu kate die xjual..ishh.. lau kat sini ade je.. xkn kat kg xde.. balik2 je bgtau mak aku.. mak aku kate mmg la xde jual cz sini kampung.. org sume tanam sendiri la!!! hehehhe.. ohhhh begitu.. last2 nsb baik dpt cari daun kunyit.. tu pon kat umah maklong aku... semangat ni nk msk kerang rebus.. tp malas nk cuci.. boleh?? afta ak mandi je tetibe dgr tung tang tung tang.. rupa2 nya mak ak da basuhkan.. hehehhe... tenkiu mak.. ape lg trus rebus weh.. mkn ngn kicap.. lazatttt oiiiii.. * dlm ati: nk kerang lagi...... =(*

sightseeing di p11

blueberrycheezestich: mau baca kalu klik sini

hair treatment

*sila abaikan lau nmpk ak mcm monchett..lau x aku sentap!!*
huaaaaaa!! rambut acik blueberry rosak suda!! sob sob sob.. since last year aku da perasan rambut aku ni semacam je.. rambut jadi kasar, xsekata kejap bengkok2 kejap kang ade y terlalu halus, rajin asik nk putus je.. kdg2 tgk da mcm org kene leukimia je.. ye la.. asal usap rambut je berkoyan y putus.. xke sedih tu.. meratap tau meratap!!! setelah mendapatkan khidmat nasihat pakar perunding kesihatan rambut a.k.a cik scha kedebooooommm, die menasihatkan aku supaya buat treatment rambut.. aku ni ade satu sindrom.. asal balik kampung je nk p saloon rambut anty tu.. xmiss la.. mmg setiap kali aku balik aku akan p saloon die.. xkira la rambut ak da cuci ke belum.. acik totappppp nk p jgk!! ekceli ade satu amoi tu die punya massage mmg terbaik la.. tp since amoi tu xde ak mcm da xseexcited cm dlu.. tp den totappp berkunjung ke saloon anty tu.. mmg da kenal baekkk punya.. so mase aku kat kampung weeknd lps p la saloon anty.. usha punya usha die bg diskaun mmg terbaekkkkk la.. syg anty lebih.. mula2 cuci rambut.. pastu kasi blow.. lps blow, die kasi bubuh mask+ubat then serkup kpla aku dlm stim machine tuh!! afta dat bukak kasih sejuk sikit then cuci lg.. afta cuci die blow n bubuh ubat.. then blow lagi.. smpai la rambut ai lembut uols.. final touchup baru la gunting rambut..anty kate, sekali je xcukup utk treatment tu.. xpe2 nnti sya dtg lagi.. hehehe.. mula2 nk kasi pendek gegila rmbut  ni.. tp aku adalah xberani.. syg oiiiiii rmbut haku wpon da rosak..huhuhuhu.. ape2 pon tenkiu anty n staff.. hehehe

kelas menjahit manik

 last friday, ak tetibe cm nk terinterested nk p kelas jahit manik n labuci ni.. ekceli bukan terinterested but i really like beads.. cume nk jahit tu y xde mase.. mase last few years rajin la cz mak aku ni tukang jahit.. so bile baju da siap tu meroyan la nk bg cantik baju2 tu.. korg jgn xtau, aku dlu amik tender cousin aku tau.. bukan tender ape pon, tender jahit beads kat baju nikah die.. tu la permulaan keterujaan aku menjahit beads.. sonok hokey.. cume aku kurang nk berkarya.. tu y buat satu design je tu.. so decide saja la join dis class.. 1st lesson ialah cara y aku slalu jahit tu.. nk cakap expert la tu.. hahahha.. laju je la ak mbuatnya.. pas ni mcm nk p kedai beads la.. wink2.. nk mengasah bakat menjahit aku y da tumpul ni.. kekekekke.. hasil jahitan aku... tgu ya.. next entry hokey.. =)

sedih nya..tolong2!!

blueberrycheezestich: mau baca kalu klik sini

Sunday, February 20, 2011

buruk kah??


aihhhhh.. tetibe posing cm ala2 plk.. same je ea.. abaikan la.. phot0grapher ak cuti.. demam malaria tapioca.. tu pasal la miss blueberry terpaksa snap pic sndiri.. kekekeke.. sape gelak ak cibit nnti.. hahaha.. motip ak buat entry ni sbb ade org kate ak nmpk cm budak skolah bile pki tudung mcm ni.. so xpuas ati, tepek la kat blog tnya pndapat kwn2.. hehehehhe.. *gile la xmo terima kenyataan* acik ni bru je nk cuba2 tuka pesen tudung.. bowink suda ask pki tudung bawal.. ngeh2.. so... ape comment?? komen y bernas hokey cehh nk y puji2 je la tu dan dpt membina keyakinan mokcik blueberry k.. hhehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...