Thursday, March 31, 2011

sucker punch

semalam im watching sucker punch.. tgk thriller mcm cool.. penuh dengan aksi.. dats why mcm tertarik menarik kau memang debommmmm nak p tgk.. as usual aku seret stich skali.. story nya macam ni.. babydoll ni baru kematian mak.. dia dua beradik.. ayah tiri die jaat.. pergaduhan berlaku bila mak die mewasiatkan semua harta pada dua anak dia.. so ayah tiri xpuas ati.. babydoll ni nak bunuh ayah tiri dia but tertembak adik dia.. so ayah tiri dia claim dia xwaras and p letak dia kat Lennox House a.k.a hospital mental.. 
from left : babydoll (emily browning), sweet pea (abbie cornish), rocket (jena melone), blondie (vanessa hudgens) & amber (jamie chung)
ekceli hospital tu ada benda disebalik iaitu dorang ni dijadikan pelayan a.k.a mcm stripper la.. so dorang ari practise menari secara wow... =p  babydoll try to escape from lennox house.. n she still thinking how to do it.. pastu masa dia dipaksa menari for the 1st time, tetiba dia masuk alam lain.. cm khayalan la.. cite ni a little bit confusing.. senang cita setiap kali dia kena menari, dia akan masuk alam khayalan (battle a.k.a war).. ko paham ke ape aku cakap?? xpaham kalu p terjun tingkap buat2 paham..
FANTASI 1 : babydoll jumpa sorang monk ni, dia cakap lau nak escape kamoo mesti ada 5 benda iaitu map, fire, knife, key and _____.. yang kelima tu rahsia.. so dia kena cari sendiri.. 1st task dia kena lawan ngan 3ekor beast ke ape tah.. dia dibekalkan dengan pedang samurai and pistol.. 1st task complete.. =)

FANTASI 2 : babydoll start misi nya dengan mendapatkan map.. as usual dia akan masuk alam fantasi and mulakan battle... map ditugaskan kepada sweet pea..

FANTASI 3 : 2nd stuf, fire.. amber plk ditugaskan amik lighter pak incik die.. hehehe

FANTASI 4 : 3rd stuf, knife.. mase nak curi knife dr chef, rocket mati.. huhuu.. sedey gile si sweet pea..

lepas tu blue dapat smell something.. so die tembak si blondie sama amber.. blondie mmg punca.. hehehehhe.. key plak babydoll yang amik sendiri.. nak tau ape stuf terakhir?? n apa kesudahan pada babydoll?? dapat ke babydoll n sweet pea kuar dr lennox house itu??

apa2 pun cite ni mmg konpius betol.. aku layan kan aje.. cite die xbape besh.. but part battle die tu mmg kelassssssss.. effect and music die mmg cool la.. tp stich adalah tido??ape kes?? xmemahami betol..
SILA LA P TENGOK SENDIRI!!! HAHAHAHHA.. =p

Wednesday, March 30, 2011

hikayat merong mahawangsa

"Hikayat Merong Mahawangsa" is an action packed film filled with mythical characters that uses computer generated imagery (CGI). The story tells of a warrior and sea captain named Merong Mahawangsa who is of Iskandar Zulkarnain's descendent. Merong Mahawangsa was asked to escort the Prince of Rome to Langkasuka to marry the beautiful Princess of China from the Han Dynasty. Soon, they encounter various difficulties as the Princess of China is kidnapped and Merong Mahawangsa and his group of soldiers are attacked.
 
sumber: website GSC
finally dapat jugak la aku nengok cite yang tengah gah diperkata kan oleh seluruh masyarakat beberapa minggu yang lalu.. sob sob sob.. sedih je dpt tgk lambat.. aku pon malas suda nak review cite ni coz sume org aku rase dah tengok.. hambekkk je la sinopsis kat gsc punya website tu.. kekeke.. so far aku rasa cite ni ok.. best.. maybe sebab aku suka cite stail mcm ni kot.. aku kan suka raja2 dolu2 ni.. pastu ade lawan2 lagi.. effect pon okay.. tp still juga ade yg cacat here and there.. cehhh macam la ko tu pandai nak buat efek2 bagai ni.. anyway congrat to kru studio.. u all mmg kelasssssssss lah... muahhhh..
marcus kamoo mmg kacak lagi sweet.. i loikeee.. sweet je mase die ngn princess kat waterfall tu.. hehehhe.. jiwang kejap.. merong adalah poyo hokey.. noty plak tu... pon i loikeeee juga... ceh.. semedang suka review pasal pelakon die.. ye la kan.. sume pon tau cite die ok.. so aku tolong review la pelakon2 die.. ngeh3..
satu je makcik xpuas hati.. ade ke time2 battle yang last tu, boleh plk fire alert gsc tu boleh berbunyi.. da la kuat nak mamp**.. mmg potong feel betol la.. dengan lampu siren die tuh.. haishhh.. macam nak mengamok.. terus aku xnampak mase merong mati tu.. mencikkk btol la.. hmmmm.. hopefully dapat tgk lagi cite ni sampai lebam.. hehehe... yang aku sob sob sikit pasal xdapat tgk cite the rite sama 127 hours.. sampai abes tayang aku xdpt nak g tengok.. xpe2 akan aku usaha kan mencari dvd die.. nnti aku hapdate ea.. hehehhe.. jgn mara coz kali ni ade entry movie yang aku tgk via dvd je.. pas ni nak update movie secara berlari.. mish ohhhh menebeng kat panggung... =p

Tuesday, March 29, 2011

short update part II

my sis suda discharge yesterday...yeay!!! everything is fine.. =)

Monday, March 28, 2011

batu seremban & bola jaring MESCA 2011

last friday kan aku ada batu seremban match.. gile nebes aku.. kan akak aku warded aritu kan.. so aku xberapa nak training la.. friday morning tu aku pulun practise.. naseb baik juga game start jam 2.30 pm.. setelah masa dinanti telah tiba, kami pon berbondong2 la ke blok e12.. tiba je kat sana.. kenebesan mula terasa.. tp lek2 lagi.. dok sambung practise kat koridor.. start2 je main jantung mula menggelabah.. mane tak nya, 15 mata termasuk pengadil memandang jari kita melambung buah seremban itu.. dup dap dup dap.. matik la aku kali ni.. huaaaaaa.. mcm nk menangis.. 
tepat seperti yang dijangka, aku tidak dapat bermain dengan bagus.. setiap kali baling, buah berkumpul.. da la xbleh goyang.. huaaaaaaaa... nangis lagi.. ape2 pon, sejuta kemaafan buat player2 batu seremban BPPA team A krn aku tidak berjaya menyumbang mata kemenangan.. dah la kalah mati.. sob sob sob... ape boleh buat... xde rezeki nak menang medal.. ade hati lagi tu nak cakap pasal medal.. xpe2.. aku akan cuba sedaya upaya ut mesca 2012.. hahahaha.. itu pon lau ade lagi kat sini.. hehehhe..

utk player bola jaring pula, tahniah diucapkan atas kesungguhan kalian semua.. wpon just menjadi juara kumpulan..aku tau semua sudah bermain sehabis baik... aku juga nak minta maaf coz xdpt menghadirkan diri as a manager krn ada commitment lain yang melibatkan keluarga.. sory ok guys.. aku juga ingin menyuarakan rasa tidak puas hati kerana cara permainan aku rasa tidak adil.. if nak main liga biarlah liga sampai kesudah... ni tak, kejap liga kejap kalah mati.. haishhhh.. hangin betol la.. hopefully semua tidak patah semangat.. n keep practise utk next year k!!!

SiNi AdA HaNtU

ok now aku nk story pasal movie SINI ADA HANTU.. fyi, cerita ni aku tak tengok kat panggung.. aku tengok versi download punya.. aku kan dikuarantin dr pegi jimba.. so sila lah berpuas hati dengan hanya menonton di lappy or di tv saje.. huhuhu.. mula2 pk lapanplohkali nak tengok ke tak cerita ni.. cam seram la pulak.. tp macam nak tengok.. huhuhuhu.. tahapeape.. last2 dengan ketakutaan yang sedikit tu aku gagah kan juga.. huhuhuu.. cerita ni merangkumi tiga cerita hantu.. haaa ko paham tak?? aku start with ah seng and bakri otw nak p hantar mayat ayah bos dorg.. dorang ni keje kat syarikat PASTI SAMPAI DELIVERY SERVICES.. bebudak dua org ni start la cite2 pasal hantu..

-HANTU POKOK PISANG-
cerita ni start with si jejaka baju purple nak mengenakan sorang lelaki yang asik membuli dia.. at the same time, lelaki tu ada masalah dalam perhubungan dorang.. so si baju purple ni mau membantu.. si baju purple ada jumpa sorang pakcik ni, pakcik tu ada cerita pasal hantu pokok pisang yang menjelma sebagai seorang perempuan cantik.. so lepas tu si baju purple p test kat umah dia.. after die dok ikat kain merah dari pokok pisang sampai kat katil die, waktu tengah malam maka menjelma la seorang perempuan bengong aku xsuka itu cantik kat katil dia.. si baju purple ni dapat idea nak kenekan lelaki itu.. so malam berikutnya dia bawa lelaki tu kat umah dia.. malam tu jugak lelaki tu mati kene makan dgn antu tu.. huhuhuhu..

-HANTU NOMBOR EKOR-
 yang ni plak hantu nombor ekor.. ade 4 orang mamat nak sangat menang nombor.. so dorang p mintak advice kat sorang pakcik ni.. so malam esoknya dorang p la kubur cina spt yang dibgtau oleh pakcik tu.. pakcik tu soh letak darah ayam lau xsilap aku la.. tp dorg ni p campur darah ayam sama darah anjing.. so meroyan la hantu tu.. so start kene kacau.. rupa2 nya hantu tu nak 3 nyawa.. simbolik kpd 3org yang rogol n bunuh dia..

-HANTU ASRAMA-
 
 yang ni pulak kisah hantu jepun.. kat asrama tu adalah tapak askar jepun yang bunuh diri beramai2 kot.. sorg boy ni baru masuk asrama.. macam noty sikit la.. bebudak bilik dia suma takot nak p toilet sampai sanggup shi2 ngn uk2 kat dalam plastik.. disebabkan slalu kene marah dengan cikgu, boy ni pon berani kan lah diri p toilet satu malam tu cz xtahan sangat nak uk2.. tetiba dtg satu skuad hantu jepun.. nasib baik ada pak guard yg pandai cakap jepun.. kasi explain sikit2 terus askar jepun tu kasi lepas.. huhuhu.. begitu lah sikit sebanyak story pasal cerita sini ada hantu tu.. =)

Thursday, March 24, 2011

im so worried

hari ni aku pegi keje cam biasa.. ye la kan dah dua hari aku emergency leave.. teman mak ayah aku p ppukm tengok akak aku.. xkan nak biar dorang p sendiri.. bukan dorang tau sangat pon jalan nak kesana.. lau hospital kajang tu ayah aku tau la.. disebabkan ari ni abg ipar aku ada, so aku p la keje..

masuk2 je ade la orang2 opis dok bertanya condition akak aku.. tetiba macam terharu sebab ada orang yang amik berat juga pasal akak aku... tp rasa macam xboleh nak cerita.. jadi sedih macam nak menangis.. ape orang kata tu.. "berat mata memandang, berat lagi bahu memikul".. tu la ape yang aku rasa sekarang.. mengingatkan keadaan dia masa aku tengok dia semalam.. xsanggup rase nak tengok.. sedih sgt2.. she so weak.. pale.. kesian sangat.. dengan tiub2 yang dipasang pada mulut & hidung dia.. segala jarum2 yang dicucuk kat tangan.. kesakitan dia.. tambah plk dengan mak ayah aku yang menangis bila lepas kua dr tengok dia.. seriusly aku pon xsanggup nak tgk.. tp sebolehnya aku xmenangis disana.. hanya dalam hati.. bila aku fikir, kalau aku menangis dorang akan bertambah weak.. aku xmau itu.. aku mau kuat semangat.. aku paksa diri aku supaya xmenangis.. 

setelah 4hari akak aku di icu ppukm.. keadaan still sama.. xde perubahan sangat.. hopefully keadaan die stabil at least dalam masa 24jam.. sebolehnya 48jam.. n moga2 dia cepat2 ditukarkan ke wad biasa.. sedikit sebanyak itu boleh menenangkan hati ayah n mak aku.. at least boleh juga aku bawa haikal jumpa mama nya.. kesian juga pd haikal.. walaupun dia masih xtahu apa2.. teringat aku masa akak aku cuba bercakap tp xde suara yang keluar.. aku cuba baca gerak mulut dia.. dia sebut HAIKAL HAIKAL.. kesian nya.. akak aku rindu anak dia.. aku just cakap haikal ada kat luar.. dia tengah tidur.. dia sihat.. akak aku just angguk2... dia dengar ape orang cakap.. just xleh nak  cakap balik.. cuma dia boleh gerak mulut atau tulis pada kertas..

apa yang buat mak aku bertambah sedih, semalam mak aku masuk tengok dia.. dia tulis pada kertas.. "SARA SAYANG MAK".. bila kua je dr situ mak aku menangis je.. kesian mak aku.. aku tau dia sayang akak aku sangat2.. sabar la mak..

apa2 pun aku minta pada semua.. sama2 la tolong doakan supaya akak aku cepat sembuh & kembali seperti biasa.. terima kasih kepada semua yang mendoakan kami semua..

Tuesday, March 22, 2011

short update

short update.. my sis already transfered to ppukm..

Saturday, March 19, 2011

training batu seremban

next week aku ada pertandingan batu seremban peringkat kementerian iaitu disebut juga MESCA (ministry of education sports & cultural association) eh.. betol ke ek?? so aku dengan gigih nya berlatih.. pantang xde keje..asik nak berlatih je.. ko tgk bakal juara berlatih.. kekekkekeke.. =p

Friday, March 18, 2011

kadang2 terfikir mcm nk berhenti keje je

keje GILERR!! korang penah ke terfikir macam aku fikir ni?? tahapeapekan.. kalau tak kerja.. sapa nak bagi duit kat ko tiap-tiap bulan??? sape nak tolong bayar bil2 ko yang melambak tu?? dengan keinginan ko yang melampau2 tu sape nak tolong bayar?? kasut2 ko yang ko asik nk meroyan tu sape nk tolong belikan?? sape sape?? kau ingat kau anak raja ke?? hehehehhe.. ada tak pekerjaan yang sorang2 je? ada tak? kalau ada kasi suggest kat aku sikit.. kadang-kadang bosan buat benda yang sama setiap hari.. ni kalau aku cakap kat bebudak opis, comfirm2 dorang kate macam ni...
BERHENTI LA.. ADA AKU KISAH!!
almaklum, aku kan pekerja kontrak kat sini.. sob sob sob..so harus2 la aku ni bukan dialu2 kan sangat.. huhuhu.. tetiba entry nak sentap bagai kan.. tp aku suka berada kat sini walaupun kadang-kadang rasa macam nak lari je dek keje2 yang macam hampehhh.. agak2 keje jual2 kat tepi jalan tu ade masalah ke ek.. macam best je kan dorang.. cool je.. xpayah nak pening2 dek.. =p

macam nak cari keje lain la.. nak ke xnak ek?? tapi macam sayang plak nak tinggal kan keje sekarang ni.. SPA ni plk mcm weng.. xpenah nak bagi aku interbiu jawatan lain.. balik2 panggil aku exam PTD.. susah menghaikkkk.. mcm da fed-up kadang2.. hurmmmm .. lu pk la sendiri kema oiiii.. maleh aku nak layan.. =p

volleyball mesca 2011 da album

gamba2 sekitar pertandingan volleyball di SSBJ
para volleyball women player sedang warming-up..
salam2 dlu sebelum memulakan permainan..
penyokong2 yg terlalu cooooooLLLLLLLL
kakkekk yg sebok nk jd fotographer...
gaya seorang pemain PRO..yeahhhhh!!!
FOKUS!!!semua turut teruja.. =p
en wahab yg bermain penuh gaya.. cayalahh
yeahhhh!! menang suda.. =)
 sementara tunggu next game..
 
nape tuh en rais??
ni dia bppa volleyball star.. blink blink blink.. =)

tennis mesca 2011 da album

gigih mendapatkan bola..
afta match sama kak jijah
haiyahhhhhhhhhhh
malas suda mau kejar bola...
ni la akak aishah dr IPIS yg telah menjadi juara.. (hurmmm..bile la dpt kalahkan akk aishah ni...)

harap maklum

proses mengiimport entry dr blog blueberrycheezestich ke blog pinkydablueberry sedang berlangsung..hehehhehe.. =p

mmg macam haremmm la ko ni

dis is protected entry..harap maklum =p: ada password kalu bole baca, xda kalu senyap saje..hahahha


Thursday, March 17, 2011

congkak mesca da album

gelagat pemain2 congkak BPPA `A' n BPPA `B' tatkala pertandingan berlangsung.. =)
kak nor time emo cz pengadil tu salah bg info..haremmm btol.. pengadil mmg punca kekalahan btol..
 ni plk kak liza.. die terer beb main congkak.. menganga2 aku nengok.. huh!!
 zura.. ni pon mmg champion congkak team aku.. mmg superb!!
 kak rosida.. old timer player merangkap sifu jgk afta kak pah...
 kak ayu semangat main ohhhhh
 tinot..menang kalu seronok...kalah kalu mau balik sesaje.. tp xbalik2 jugak.. aihhh xpaham haku
scha.. same mcm aku, the beginner.. =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...