Friday, April 29, 2011

PETUA MAK DARA

ingt lagi kisah mak dara dalam blog aku?? xingt kalu baca sini.. setelah mengorder buku ini, akhirnya sampai juga kat aku.. dalam buku ni macam2 petua ada.. petua menjaga badan ada, petua utk org bujang, petua utk bakal pengantin, persediaan untuk preggy, penjagaan kandungan, persiapan sebelum bersalin dan selepas.. pas tu ada juga resepi2 yang diamalkan oleh mak dara.. kan masa aku p talk dia aritu aku ada bgtau yg mak dara ni pon bg tips senaman.. so dalam buku ni macam2 pergerakan yang diajar untuk kesihatan.. sesiapa yang berminat untuk mendapatkan buku ni boleh la cari di MPH atau POPULAR book store dengan harga RM25.90.. lau korang nak best price sila la berkunjung di head office mereka ya.. hurmm.. xley cite lebih cz lom abes baca.. selamat membaca kawan2.. =)

Royal Wedding - Prince William & Kate Middleton

as the whole world know yang hari ni hari bahagia antara Prince William & Kate Middleton.. dorang nak kawin uols.. sob sob sob.. eh eh.. meratap plk ko.. hurmmm.. kacak hokey prince ni.. aku juga mau.. kekekeke.. since monday lagi aku ngn housemates asik dok tengok channel 707 kat astro tu.. Royal Wedding Week katanya.. ada kisah pasal Prince Charles & Lady Diana.. kisah Prince Harry & dah tentu tentang persiapan perkawinan diraja itu.. dorang memang sweet couple la.. comel kan..
tetiba macam nak ckp, "Will, nape u xbagi ring tu pada i.. napa u bagi kat Kate.. nape u proposed Kate tetapi bukan i? why?why?why?? answer me please" ngeh3.. macam xsabar plk nak tgk wedding ceremony dorang.. korang tau x, aku ada terfikir nak EL today disebabkan nak tengok channel 707 coz semua nya start jam 10AM hari ni!!!! tahapeapetah.. macam la ko kerabat diraja britain nak sebok kepochi sama.. hahhaha.. since monday tau aku berlatih royal waving.. hahahaha.. tetiba cm nak kawin ngn anak raja plk.. best okay dapat naik kereta kuda.. teruja aku nengoknye.. ape2 pon.. congratulation for both of u.. hopefully happily ever after.. =)
kelassssss la ada stamp macam ni.. agak2 time aku kawen ade x pos malaysia nak buat stamp mcm ni.. hahahaha.. ape gelak2... ko ado??? =p

Thursday, April 28, 2011

RIO

last nite we are choose to watching RIO sbg movie pilihan minggu ini.. ekceli nak tgk last 2 weeks tp xde tiket available dat time.. huhuhu.. rio mengisahkan tentang seekor burung jenis MACAW yang tinggal di hutan dekat Rio De Janiero yang xpandai terbang.. malangnya Rio telah ditangkap oleh penyeludup haiwan exotic bersama burung2 lain dan dibawa ke Moose Lake Minnesota.. 
tetiba ada kejadian berlaku yang menyebabkan kotak dimana Rio ada didalamnya tercampak keluar jatuh ke atas jalan.. seorang budak kecil named Linda jumpa Rio dan mengambil keputusan untuk membelanya.. after 15 years, datang seorang saintis named Tulio minta kepada Linda untuk membawa Rio ke Brazil untuk berjumpa dgn Jewel.. Jewel adalah spesis yang sama ngn Rio.. Tulio said yang dua ekor burung ni merupakan spesis mereka yang terakhir..
sampai je sana.. Tulio bawa Rio jumpa Jewel.. tp Jewel ni xde interest langsung nak mengawan ke hape.. yang dia tau dia nak escape dari cage tu.. tp dia xtau yang Rio xboleh terbang.. memang kelakar gila la tgk Rio.. poyo habesss.. dorang ni xberjaya escape and kene tangkap lagi dgn smuggler.. after dat dorang try lagi escape dan berjaya keluar tp diburu oleh burung jahat named Nigel.. dorang lari sampai ke hutan and jumpa Rafael si burung enggang.. Rio and Jewel minta tolong dgn Rafael supaya buka rantai yang diikat oleh tuan Nigel.. tp Rafael xboleh and dia suggest jumpa dengan Luiz seekor Bulldog.. otw nak p jumpa Luiz dorang jumpa Pedro & Nico.. dorang ni tolong skali la si rio & Jewel ni..
after da putuskan ratai tu Rio & Jewel berpisah.. time ni da fall in love but xmo ckp.. hehehehe.. dalam nak cari Linda tu la yang klakar.. nak tau apa akhirnya? dapatkah Rio jumpa balik dengan Linda? apa kisah akhir Rio & Jewel? haaaa.. p la korang tengok sendiri.. hahahahahha..
sumber : GSC official website

Wednesday, April 27, 2011

senjakala

fuhyooo.. last week tgk, dis week bru hapdate.. ekceli im quite bz lately utk aktiviti berpesatuan.. ngeh3.. so that i xde la nk hapdate banyk.. disamping kemalasan yang memuncak.. kekekkeke.. movie pilihan last week adalah senjakala.. citer seram uols.. =p
senjakala adalah cerita bergenre seram dan mengisahkan tentang saka.. uols mesti tau saka itu apa kan.. sikit lebih kurang macam penjaga keluarga gitu.. belaan la senang cite.. saka ada bnyk type.. ikut saka dalam senjakala ni adalah saka orang.. eh yeke aku cakap ni.. hehehehhe.. liana jasmay a.k.a KARLISA telah kehilangan tunang nya.. so after daripada tu dia selalu mimpi macam2.. mimpi tersebut telah membawa karlisa pulang kekampung nenek nya.. tanpa pengetahuan ibu bapa, karlisa balik kampung dengan kawan nya faezah ilai.. sejak dari perjalanan dia pulang ke kampung, dorang dah kena kacau ngn hantu..
straight to the point la.. nenek karlisa ada simpan saka.. so masa dia nak mati mak karlisa lari ngn suami nya ke bandar.. maka nya nenek karlisa merana cz saka still xdipindahkan.. melihatkan keadaan nenek karlisa, ayah arman pon simpati.. then, ayah arman tu decide amik saka tu sebagai transit la.. hahahaha.. dia bersumpah akan jaga saka tu sampai la keturunan nenek karlisa amik semula.. bila ayah arman da tua, dia juga susah nak mati cz saka tu.. arman pon simpati ngn ayah dia, arman tu amik la saka tu.. so now arman la penjaga saka tu.. after karlisa datang kampung tu.. dia pon jatuh cinta.. rasa xsanggup nak pass balik kat karlisa macam2 la berlaku.. lastly dia pulangkan juga pada karlisa tp after dat arman bersama ustaz cuba buang saka tu.. finally saka ilang.. haaa.. senang kan cite dia..
cite ni so so je la seram die.. tp yang membuatkan aku takot lebih adalah disebabkan kat dalam panggung tu ade xsampai 10 orang.. ko bayagkan la aku ngn stich org first skali masuk.. mau xtakot.. ko berdua je dok tgk cite antu tu.. da la hall 1.. hall paling besa la kata.. meremang bulu roma aku.. cerita da jalan 10 minit baru ada org masuk.. tu pon sikit2 je orang.. hampagas betol.. terus aku nebes nak naik lif sensorang.. paksa juga stich hantar.. ngeh2..

Tuesday, April 26, 2011

kamooo memang sweet

xsia2 arini aku pergi sana... tup tup eh.. kamoo juga ada?? tetiba nak buat nebes.. bole?? xde mana nebes nya.. im cool okay nebes tapi dalam hati je... just want to say KAMOO MEMANG SWEET PADA SAYA.. hakhakhak.. sila muntah dalam toilet tau..

p/s: saya sedih krn kamoo xmakan dengan saya..huhuhu.. =(

Thursday, April 21, 2011

short update

tatkala ini, jari jemari agak malas nak menaip.. bukan salah jari aku yang kiut ni tetapi salah otak aku yang malas nak berfikir buat masa ni.. rasa penat sangat.. this week je 3 hari kursus.. tambah plak dengan  kerja2 opis and dua persatuan yang aku involved.. semua nak kene run serentak.. mcm nak pengsan.. after keje plak sibuk ngn training futsal + aerobic every wednesday.. so d**n tired.. need rest and sleep.. huhuhu..

*blog i will update later.. bnyk nk story sini..*

Monday, April 18, 2011

Kursus Menangani Stress

jap lagi aku kena pergi kursus.. kursus apa?? Kursus Menangani Stress.. kan para penjawat awam perlu berkursus selama 7 hari setahun.. walaupun aku bukan la penjawat awam yang sah, tp bila aku bekerja dibawah sebuah kementerian, aku rasa xsalah jika aku ikut peraturan ni.. sambil tu boleh la aku menambah pengetahuan dan pengalaman.. eh eh.. tetiba termelalut banyak2 plk.. lau la aku pegi lg kursus ni tahun depan tu pun lau aku masih ada disini memang la aku pakar menguruskan stress.. apakah??? hehehhe.. ok la uols.. i pegi dulu.. kang lambat i xdapat tempat duduk depan plk.. cehhh nak duk depan konon =p daaaaaa...

Thursday, April 14, 2011

Just go With It

teringat aku masa aku tengok preview cite ni.. serius macam lawak gila la.. preview tu juga membuatkan aku nak p tonton cite ni.. tp tidak la begitu teruja.. just dalam hati lebih nak tengok cite RIO.. stich sangat gigih nak tgk jauh2.. almaklum tgv non ado e-payment kan.. so redha je la pegi.. tepat sekali jangkaan aku, tiket rio da abes.. nak tgk HOP lambat sangat plk.. da alang2 datang xkan nak balik plk kan.. so tengok la cite ni since Just Go With It ada dlm waiting list aku.. ape2 pon meh layan dlu preview JGWI ni..

amacam?? seronok kah? cite dia pasal si plastic surgent ni xjadi kawen cz terdengar bakal wife dok kutuk2 dia b4 majlis.. dia decide xmo kawen but still pki cincin perkahwinan yang xjadi tu.. nak dipendekkan cerita, dia jumpa sorang minah yang vogue da vassss mmg kelassss badan meletop2 and terus fall in luv.. after dorang make luv kat tepi pantai si gurl bole plk terjumpa cincin kawin xjadi dia tu.. terus gurl tu naik antu la.. dia pon macam xtau nk explain macam mana la kan.. tetiba ckp dia dalam proses cerai.. OMG!! mane hala plk bini ko.. last2 si surgent ni p usha pembantu dia supaya jadi wife olok2.. eh hello, pembantu dia tu janda anak dua ok.. belakon punya belakon kantoi plk si pembantu doc ni ada anak.. tambah plk tetiba bakal wife suka budak2.. aiyoooo.. makin gawat lakonan dorang ni.. sepanjang lakonan dorg yang membawa sampai ke hawaii memang la gelak xsudah aku.. u all should try to watch this film.. xde la berat sangat.. enjoy je.. ko masuk panggung gelak sampai tergolek.. then kua.. hahahahha.. anyway enjoy this movie.. =)


Wednesday, April 13, 2011

Jamu Mak Dara by Ibu Halimah

"EMAS PERAK TEMBAGA SUASA, KALAU XBERGERAK XDAPAT APA2"
kelassss la IBU HALIMAH.. i loikeeeee.. this morning aku ada ceramah merangkap bengkel kesihatan bersama Ibu Halimah.. korang kenal tak sapa itu Ibu Halimah? meh sini aku nak cerita.. Ibu Halimah yang berasal daripada Rengit Johor ni merupakan pengasas kepada produk JAMU MAK DARA.. haaa.. mesti korang pernah dengar kan nama jamu itu?? mula2 bila dengar je pasal ade ceramah ni.. aku macam bolayan sikit.. ye la kan.. aku mane la makan jamu jamu bagai ni.. dulu mak aku dok paksa2 soh makan jamu nona roguy pon aku telan lite2.. itu baru kapsul.. belum suruh minum lagi tu.. memang tak la kan.. bau dia pon da bisa buat aku loya.. tp disebabkan ajakan daripada kak ekin aku layan kan saje la.. tambah pula my boss ada meeting.. so aku pon join la bengkel kesihatan ni...
picca di atas adalah pengasas produk itu a.k.a Ibu Halimah.. mula-mula dia melangkah masuk dewan semua orang terpegun dengan kelangsingan badan Ibu Halimah.. memang kelasssss ko.. solid molid hokey.. kalah aku yang berdepot sana sini.. lagi tambah kagum vasssss vasssss punya adalah tatkala Ibu Halimah tell us yang umur nya sekarang sudah 67 tahun.. uwaaaaaaa... menangis meratap aku disitu.. aku yang umo baru 25 ni pon malu suda mau pakai kebaya cz sudah berdepot2.. bila tgk Ibu Halimah yang 67 tahun masih vouge pakai kebaya.. almaklum la dia suda 14 kali johan RATU KEBAYA kata kau.. 

lepas aku dengar Ibu Halimah ni celoteh mengenai kepentingan menjaga badan dan kesihatan dalaman serta luaran membuatkan aku kembali bersemangat untuk menjadi kurus.. gile la malu ngn Ibu Halimah.. dia selim melim aku??? rasa nak jatuh terduduk atas lantai... apa yang aku boleh kongsi kat sini, Ibu Halimah pesan, jangan mudah marah, naik angin, merajuk & meradang.. ni membuatkan muka kita jadi tua.. selain tu, amalkan membaca selawat nabi sebanyak 3kali sambil meraup muka selepas bangun pagi.. after dat buat senaman ringan seperti lari setempat.. yang aku paling meratap bab petua dia ni, dia kata kurangkan makan sayur yang sejuk2.. jangan minum air sambil makan n apabila nak minum air pastikan anda sedang duduk.. banyak la lagi petua Ibu Halimah ni.. lau korang nak tau lebih lanjut sila layari laman web JAMU MAK DARA or beli saja buku keluaran syarikat Ibu Halimah yang boleh didapati di book store seperti Popular or MPH dengan harga MYR25.90...
tetiba aku ingin mencuba Jamu Mak Dara ni.. looks interesting je.. aku ingt nak try minum slimming tea dia tu.. tp aku macam rasa tea tu akan tidak sedap... ngeh3.. bak kata Ibu Halimah jangan takut makan jamu... jangan takut ubat yang pahit.. baik lah Ibu Halimah.. akan ku ingat petua2 mu itu... thanks Ibu Halimah!!!! =)

Tuesday, April 12, 2011

blueberrycheezestich part 1

its all about BLUEBERRYSTICH: please enter your password

adam haikal almost 8 month!!

last weekend aku ada kat kampung.. lama suda xbalik sana.. ada la juga beberapa perubahan pada rumah kami.. the most important things yang aku akan buat kat kampung selain jenguk mak ayah adalah main sama adam haikal sampai lebam.. hehehe.. notty ohh sekarang dia.. sejak dua menjak da pandai menyelar ni.. xmo dah dukung2 ni.. tau nya nak minta dilepaskan kat lantai.. lau kita angkat menangis.. bila dapat main kat lantai sungguh heaven dia.. aihhh.. ape2 je la adam haikal oiii.. budak atam yang notty ni awal2 pagi da bangun.. kol 6 pagi dah ek ek ek.. lau x monitor mau sampai toilet dia pegi.. so layan saja la dia sampai dia mengantok balik.. video kat atas tu adalah tatkala aku da maleh nak jaga.. nak sgt main kat lantai aku pon bia aje la dia main sambil snap2 pic n amik video.. layan... =)

Thursday, April 7, 2011

aku bengang ni!!

rasa macam nak mengamok ni.. dekat sebulan masa berlalu.. still xsettle lagi.. aku tau la masalah tu bukan berpunca daripada ko.. so, cari lah alternatif lain.. communicate sikit sama itu orang.. baru la cepat.. adoiiii.. ko ni reti ke tak? aku cubit ko sampai lebam kang baru tau.. ishhhhhhh.. sentap tau ai.. sentappppppppp!!!!!!

CUN

yeay!!! cite CUN memang besh!!!! i loikeeeeeeeeeeeeeee.. comel ohhh cite ni.. guling2 rase nya.. kekeke.. gile over aku.. CUN mengisahkan seorang artis yang telah jatuh cinta sama mamat kampung.. hai lah, kalau la mamat kampung ensem macam ni.. opkos aku pon nak.. wakakakaka.. ampun stich
Luna yang tension coz dapat tangkap bf dia ngn pompuan lain ingin lari dari hiruk pikuk kehidupan di KL.. ari tu juga Luna lari ngn PA dia Tom a.k.a Kuntum.. gile la.. nama Kuntum.. datang KL terus jd Tom.. commercial name la kate.. huhuhuhu.. kampung Tom dekat Kedah kat Kampung Mata Ayer kot lupa suda, ai ingt muka remy je kekekke..
Kawan Tom ni si Atan.. remy ishak la tu.. kat kampung Atan dok sama adek dia Manis n Tok dia.. so Luna sama Tom dok tumpang umah Atan... weiii.. aku malas nak cite la.. korang p tengok sendiri okay.. aku yang selama  ni xde la bape nak minat sama remy tetiba tersuka plk.. hehehehhe.. pendek kata cite ni ringkas tapi sangat romantik.. REMY AI SUKA U... hahahahhahaha.. korang janji tau p tengok.. kelakar ade sedih ada.. memang enjoy la.. tengok tau!!!
time ni sweet je Atan tolong tengok kan jari Luna yang  berdarah
time ni Luna & Atan p pujuk Manis yang sedih kene marah ngan abang nya


sexy u
lawak gila la muka Atan lepas kene make up sama Manis
sweet sweet sweet & sweeet sangattt
kejar ayam sama-sama
time ni la Atan proposed Luna.. sweet nya....
memang huru hara time ni..

Wednesday, April 6, 2011

127 hours

watamatttt.. finally dapat abis kan tengok cite ni.. kan cite ni da tak tayang kat panggung.. so thanks to budak opis aku yang telah dapat kan dvd cetak rompak untuk aku.. =p bagi aku cite ni thrill sangat sangat sangat.. ianya mengisahkan seorang mount climber yang sangat2 meminati aktiviti tu..
sampai je weekend dia akan pegi sensorang untuk buat mount climb.. tempat yang dia pegi dalam cite ni adalah canyon kat utah.. korang tau kan canyon tu macam mana.. gunung batu2 yang ada lapisan2 yang lawa tu.. haaaa.. paham x? =p then sampai sana dia start with berbasikal sampai lebam.. after berbasikal dia berjalan plk.. sampai la dia jumpa dua orang gegirl kat canyon tu..
ni la gegirl tu.. dua orang girl yang sedang lost mencari jalan.. kira sesat la.. aron si climber yang boleh dikatakan expert kat canyon ni bawa la gegirl tu p ke tempat yang dituju.. seriously, canyon di utah adalah tersangat cantekkkk.. saya suka.. dengan air yang biru itu.. xsangka kat tengah2 gunung batu tu ada kolam dalam gua.. cool sangat.. after that, gegirl2 itu meneruskan perjalanan n aron pon begitu juga.. =) tatkala sebok memanjat, melompat dan berlari, aron ni tersilap langkah and gedebushhhhhhhhh.. dia jatuh di antara dua gunung batu yang sempit.. lebih parah lagi coz tangan aron tersepit pada batu yang jatuh bersama2 dia tadi.. lau da nama batu tersekat harus la susah nak angkat.. da la besar.. kesian aron..
aron menghabeskan masa selama 127 jam iaitu kira2 5 hari utk melepaskan tangan dia tu.. macam2 cara dia buat but still not working.. dengan makanan n air yang limited.. pastu dia kene sentiasa berdiri.. panas lagi.. serangga lagi.. mmg kesian..tp aron mmg sangat survivor.. semangat dia kuat utk terus hidup.. terperangkap sedalam 65 kaki kebawah mmg non ado la yang dengar jeritan ko tu.. sepanjang tu juga la aron merakamkan apa2 saja yang dia lakukan tatkala itu disamping memberi ucapan pada parents sebelum dia mati.. saksikan la cite ni and look how aron buat untuk lepaskan tangan dia.. serius, mmg ngeri okay..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...