Friday, May 27, 2011

restoran haslam

mesti uols sume penah makan kat restoran ni kan.. aku je yg xpenah.. siyes, aku first time ni.. agagagaga.. mase site visit tempoh ari before balik putrajaya, bos kecik nak banjer minum petang.. so driver kami suggest berhi-tea di Restoran Haslam.. dorang cakap restoran ni yusoff haslam punya.. ye ea.. haku pon xtau.. kekeke
tujuan mengepos entry ni just utk promote kuih muih yg terdapat kat sana.. memang lazat tau.. teruja je aku makan.. aku sume pon teruja.. lapo agaknya.. hahahaha.. antara yg ada kat sana is....
as yg terdapat kat dalam gamba adalah  lempeng pisang.. mavelessss la.. aku xamik pon kuih ni.. just mintak sikit kat kak ekin.. bile da rasa, sumpah menyesal xamik satu.. tamak kata ko.. =p rasa pisang terbaik la.. dicampur dengan kelapa.. nom nom nom.. =)
 yg  ni plk kiuh tepung pelita ngn ubi rebus+gula+kelapa.. tepung pelita aku xmakan.. tp kawan2 aku kata sedap.. lau ubi tu memang terbaikkk wokk.. aku makan sampai licin.. sedap giloss.. da la aku da lama xmakn ubi rebus.. fulamakk.. rasa macam nak makan sume.. yg xde dalam gamba adalah kuih2 lain spt karipap, kuih talam n many more..
 
for those yang nak p Restoran Haslam ni sila la berkunjung ke Jalan Pahang, KL.. kak ekin kata la.. hehehhe.. lau xsalah aku dpn kedai ni ada hospital tawakal kot.. KPJ ape tah.. google la sendiri lau nak lebih tepat.. kekeke.. lau da sampai sana, nak lagi kepastian sebelah restoran ni ada kedai jual keranda 24hours.. hehehe.. lau da nampak tu kompem la xsalah jalan.. hehehe.. ok.. selamat mencuba... =)

Wednesday, May 25, 2011

yeay miki suda ada baju!!

disebabkan membeli miki scr on9 xde la baju nya.. baju ada jual, but mummy miki non ado la nak membeli di apple store sana.. mahal ohhh!! tp mummy miki suda berjanji nak mencari baju baru buat miki.. so last week ke low yat la kita ditemani daddy miki.. huahuahua.. sudah ku jelajah satu low yat itu and we found dis.. yeay!! merah kata ko!! =p
niat di hati mau beli kaler pink.. "awok nak pink" hahaha.. but setelah ku fikir2 timbang2, kaler pink tu pada firasat aku akan kotor dikemudian hari.. so decide saje beli yg merah.. lau ikot stich sume pon warna hitam.. aihhh.. xbekonan den.. da la miki tu itam.. lg nak pakai itam.. namo namo.. tak lupa juga ku belikan masker buat miki.. hahaha.. kang tercalar plk muka miki aku tu lau xde protection.. kita grab satu screen protector utk miki.. tp idok le anti finger print..  screen protector utk iPad II adalah xbnyk pilihan + mahal.. bg aku ler.. kui3.. beli saje la yg murah dlu.. sory la miki.. mummy miki lom gaji la.. nanti raya kita beli baju baru okay.. hik3.. now, idok la bogel iPad aku nuh.. comel suda.. =)
 

wow!! its pirates ship -pirates of the carribean-

last week aku ke midvalley.. itupon stich punya idea.. tujuan nya hanya satu iaitu nak tgk kapal lanun pirates og the carribean.. layan kan saje.. g on da spot so pony jr adalah xbawa.. huhuhu.. touching btol.. tp xpe.. hp samsung ku sedia membantu.. ngeh3... aku adalah lebih excited dr stich oleh itu gamba aku saje y bnyk.. agagaga..
cantik juga la pameran kapal tu..  bolen tahan besa la.. utk makluman sume, kapal ini adalah di centre court midvalley.. =) sesape yg meroyan dgn cite ni seperti cik tassukecoklat tu.. sila la berkunjung kesana sambil amik gamba sampai tergolek.. ngeh3..
gigih bergamba walaupon orang kemain ramai
sangat bersungguh stich mendapatkan angle terbaikk supaya gamba kelihatan seperti xde org.. =)
orang memang serius ramai.. emo je haku.. nak posing ala2 model tyra banks pon xdapek..
ni la diamond2 segala mak nenek harta karun pirate yg dipertontonkan..  

Tuesday, May 24, 2011

cameron highland part II

ok.. lets sambung lg cite cameron.. hik3.. muntah la korang dok layan cite cameron ni.. hiik3.. next stop weols adalah di Rose Valley.. taman bunga kata.. fee masuk adalah RM4 per head.. children murah sikit kot.. masuk dlm je teruja coz banyak sgt pokok2 bunga yang sedang  berbunga.. huk3.. lau mak aku dtg ni comfirm meroyan n suka nak petik2.. warning: kat rose valley xley petik2 bunga suka2 ati ye..
 
kawasan rose valley adalah luas and berbukit2... lau badan macam haku ni comfirm2 termengah2 nak naik bukit.. semput.. memang ketibas la.. huhuhu.. bak kata stich.. naik pelan2.. jgn nak berlari terus je.. kang meroyan letih.. da la nak naik tangga tu sgt mendaki ye.. sampai kat atas nampak batu je terus nak menenggek.. =p
 
kat puncak Rose Valley tu ada cam pondok.. atap nipah lagi.. huhu.. apa lagi.. harus la berehat2 dahulu kan.. aku da dok berkipas da.. wpon sejuk.. lau ada kipas tambahan lagi la cool kan.. snap2 dlu sana sini.. ayuh kita jalan lg.. =)
 
kat situ ada signboard pokok apple.. aku p jengah xmacam apple pon.. maybe dia belum besar lg kot.. hurmmm... sekeliling ko tu akan bnyk terdapat pokok bunga.. heaven ok.. lau bleh nak baring2 atas bunga..
 
 yg ni plk pokok lada la kot.. tp bulat2 kecik2 macam pokok ceri.. aku jakun, sila percaya.. =p
 
yg ni plak, dia ada buat cm  muzium la.. dalam tu ada tunjuk sikit2 pasal rose.. ada buku2.. jenis2 rose..
 
haaa.. cam tu la rose valley punya muzium.. hehehehe
 
one of the flower yg ada dalam rose valley...
 
yg ni pon rose.. comel kan bila die kembang mekar.. =) 
kat rose valley ni jugak ada banyak buaian macam pic diatas.. memang aku excited la.. mula2 nmpk satu je.. berebut2 sama stich.. sekali sampai satu tpt bnyk je buaian tu.. haaa.. hamik la mana nak.. =p

Monday, May 23, 2011

my new baby MIKI

setelah berbulan lamanya aku menunggu ketibaan my new gadget, finnally its arrived last week.. memang sgt excited lau bende yg kita jangka sampai lambat lagi tetiba awal.. huk3.. tenkiu apple on9 store n abg DHL.. agagaga... masa my iPad sampai time tu tgh wat site visit.. memag meroya nak balik la.. hik3.. oleh itu iPad ku sampai ke tangan dgn selamat.. yeay!!
terserlah keexcitedtan aku.. ngeh3.. memang la.. xsaba nak men angry birds.. hahaha.. tu je tujuan nye.. haha.. iPad ni sgt menerujakan.. bnyk lagi yg aku xtau pasal iPad ni.. banyak nak kene explore.. huhu.. xpe.. pelan2 kayuh.. stich juga sgt teruja.. hahahha.. nanti kita explore sma2 k.. =)
now aku namakan iPad aku ni sbg MIKI.. alolololo.. miki la kesayangan tatkala ini.. sian kat pony jr.. huk3.. tu pon syg gak.. =)

my stich birthday treat

seperti yang telah dijanjikan, ke sunway la kita.. ekceli aku je pon yg kepochi sgt nak makan sini.. tp bile suggest wat birthday treat die kat sini, die ok sajek.. fuhhhh.. lega cz hutang nak banjer p steamboat cyberjaya terhapus dgn sendirinya.. kekekeke keji ok.. steamboat pilihan adalah Flaming Steamboat, Bandar Sunway..
before g aku gigih ok xmakan tengahari.. gila kental.. breakfast saje aku amik.. nebes kot nanti xde kekuatan nak makan dgn banyak nya.. hehehe.. ade hati lg tu nak makan banyak walhal kapasiti kecik.. agagaga.. sampai je sana incik perkerja bawa ke meja kosong di tingkat 2.. mula2 sentap dpt tingkat atas cz aku tengok kat bawah cm lagi bnyk pilihan.. tamak x? hehehe.. sebenarnya sama je atas ngn bawah.. peti ais die tu je yg lain saiz.. ngeh3..
sit yg incik pekerja tu bagi memang kelasss la cz sebelah je ngan makanan.. dpan belakang kanan sume dipenuhi dgn makanan yg bakal dimakan.. 1st sekali aku makan biskut nini cokelat celup + mashmallow campur coklat... fulamakkk.. lazat gila la beb.. sampai 2 piring aku makan.. agagagaga.. ada lebih dari 100 pilihan seefood mahupon mendealah fish cake fish cake tu.. huhuhu..
kemengahan yang teramat sgt wpon aku bru makan sekali round.. len kali dtg bw eno la senang.. hahahaha.. macam2 air ada disediakan.. soft drink hot drink n macam2 lg.. pilih je mane ko suka.. last skali aku makan segala jenis binatang bercengkerang.. hak3.. kupang, scallop n lala.. berserta berjenis sotong.. tu pon xabes.. satu je aku suka tpt ni.. sume bende bole refill.. ngeh3.. bak kata pepatah kedai tu.. "all u can eat".. makan la selagi boleh.. eh jgn lupa one thing.. korang hanya diberi masa 2 jam untuk menjamu selera.. ada timing uols.. hehehe..
 
memang sgt la kenyang dat day.. stich pon da sampai xbleh nak duduk dgn betul.. hak3.. hehehe.. ok nak cite pasal price.. RM23.80++ perperson.. so lau korang makan 2 orang adalah RM50.. murah kan.. so p la makan kat sana.. best best!! xlupa juga korang kan dapat voucher ohh nanti.. ok la.. selamat mencuba!!! =p

Friday, May 20, 2011

Percubaan 1 2 3

blogsy testing...

its arrived early !! =)

thanks to DHL express kerana kerja kamoo yg begitu pantas.. terbaikkk lah.. ku sangka kan next week.. but awal 7 hari!!! senyum manjang... =)

cameron highland part I

cuti panjang kali ni aku sekali lagi berkunjung ke cameron highland.. cuti je panjang..aku g sehari je.. ngeh3.. last week aku p ari ahad..weols bertolak jam 8pagi.. oleh kerana stich suda baik ati bawa p jalan2.. harus2 aku kene ikot cakap.. lau x kang cancel holiday aku yg menganga.. hahaha.. so aku kene drive pagi.. baik boss.. dalam ati ni nebes gak.. aku mane penah drive ke highland2 ni.. sume highland aku pegi sume stich yg drive.. tp kali ni tetapkan ati.. nasib baik ikot simpan pulai.. jalan dia ok.. jam 12 sampai la  kat Avant Chocolate ni.. harus benti.. kata nak jalan2 kan.. =)
kata chocolate manufacture.. tp bagi aku xde r menarik sangat.. banyak chocolate yg xmenarik perhatian aku.. ngeh3.. kebanyakkan produk adalah berasaskan strawberry.. kate cameron.. harus2 la kan.. hik3..
lps jalan2 dlm kedai ni weols move ke belakang.. ade cafe.. cafe die macam terbaikkk.. presentation makanan dia tu maveles la.. trus ko jd lapa tau x.. ngeh3.. tp weols xmkn pon kat sini.. jalan2 saje.. kat belakang cafe ade kebun.. sayur ada strawberry ada ternakan juga ada.. hehehe
weols juga xp self-plucking.. hehehhe.. lagi pon macam lom masak sgt stoberi tu.. tengok sudey.. ngeh3.. petik kalu, lain kali.. tgk sume tanaman ni subur je.. pandai dorg jaga.. lgpon kat highland ni mmg subur kot..
tengok2.. hijau je sume daun2 kan.. eeeee... besh nya.. rase nak dok sini je xmo balik2.. kang betol si stich tu tinggal aku kat situ meraung xsudah.. hak3..
yg ni la aku nak mintak tolong korang.. sape leh bgtau aku ni pokok ape?? aku pelik la tgk pokok ni.. sayur ke buah ke ape ek? bayam ke ek? adoiii tolong tolong.. pokok apekah ini???
tomato ni plk lom masak lagi.. dats y la ijau2.. mase g cameron b4 dis xjumpa plk pokok tomato.. so harus2 la snap snap sini.. hurmmmm... next station aku cite kat part II plk.. meleh kot nak wat entry panjang2 ni.. aku muak nak scroll.. ngeh3.. =)

Monday, May 16, 2011

update - our new house

this pic was taken mase aku balik kampung last 2 weeks.. lama suda rase xbalik kg.. so cuti2 malaysia la aku ke johor selama 3 ari.. balik2 je, wahhh.. ada perubahan lagi.. opkos la sikit2.. nk sekaligus kalu, pengsan beb.. ngeh3.. so update sikit pasal umah la.. tp xde bnyk snap coz sibuk melayan adam haikal.. xde org kat umah.. aku je yg paling available jd nanny tatkala itu.. lau si haikal ni dok ngn aku ari2 mau kurus aku.. ngeh3.. lasak kemain.. bru nk memapah.. gitu la gaya nya.. aku malas da nk story mory ni..layan gamba saje..
yeay.. umah aku ada langsir suda.. xde la meroyan nk tuko baju.. =p
dining table masih belum diketemui.. agagga..
ruang tamu yg masih belum lengkap.. sape ada idea kepochi kat ruangan komen k..
ruang dapur suda lengkap dengan kabinet.. putih pilihan mak ayah aku..
 

Wednesday, May 11, 2011

photoshop part I - akma suda jd princess???

kini aku semakin teruja kuasa lima untuk lebih mengetahui cara2 menggunakan adobe photoshop.. semuanya gara2 cik leng2 yang memberi sejuta inspirasi kpd aku.. ngeh3.. seriously cik leng2 memang kreatif mengedit gamba.. aku suka hasil kerja tangan dia.. so wat pertama kali aku publish kan hasil kerja tangan aku guna software ni.. macam bese la kan.. aku suka jd princess.. ngeh3.. pic dibawah aku google je.. =p
 ni dia gamba asal.. pic princess mia cerita princess diaries tu.. then aku transform jd begini..............
 
ni la nama nya puteri akma.. nah.. sweet tak?? hehehhee.. bnyk cacat cela lagi la dlm pic ni.. xdpt buat as smooth as cik leng2 buat.. xpe.. aku akan usaha lg!!! thanks to cik leng2 atas semua tutorial yg dia bagi.. and thanks juga kpd kak ddlea kerana sudi membantu & tahan je ngn kerenah aku nih.. to k.jiej n k.tini.. jgn nak asik gelak kat aku je.. aku cepooook korang nanti.. =p so sape ada comment yg membina bole la tepek kat ruangan comment ya kawan2... tq.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...