Tuesday, July 26, 2011

Hati Seorang Wanita Part II

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
~kalau terlalu lalu serius mungkin kot.. yelakan, kang kita buat lawak ttbe die pandang je.. harus2 mati mood~
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
~hahahha.. kenangan kenangan.. =p~

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
~ya btol.. trus nak feeling sengih2.. =p~

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
~setuju~

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
~betol lah tu.. agagaga~

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
~hint penting wey!!~

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!
~betol.. jgn buruk sangka~

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
~ayat wajib la tu.. tp tu harapan kita.. tp semuanya ditangan tuhan.. =)~

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
~g MPH sana cepat!!~

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
~ngeh2.. dlu2 zaman sekolah boleh la.. hehehe~

Monday, July 25, 2011

Congratulation Scha tulip Dancing

congratulation dear my freind Scha Ariff a.k.a cik tulip dancing.. may ur dream come true.. =)

*full album p jenguk fb or blog dia k.. =)

Saturday, July 23, 2011

Monte Carlo

last wed ak p tgk monte carlo coz sentap xdpt tgk harry potter.. huhuhuhu.. nmpak nye next week gak la bru dpt tgk.. kn stich kn? agagaggaa..
monte carlo ni pon msuk dalam list aku  punya movie.. tgk thriller die cm best n lawak je.. teryata.. MEMANG!! best la.. romantic comedy.. hehehhe
cite ni pasal 3 orang gegirl dr texas yg nak p bercuti ke paris.. grace emma ngn meg.. tgk pada promo percutian dorg ke paris mmg vasssssss.. skali pg mmg horrible.. indah khabar dr rupa..
nak dijadikan cite, masa dorg melawat eiffel tower dorg ni tertinggal bus.. menggelupur kejar pon still tetringgal lagi.. lawak je.. yg si emma tu dgn heel 4inci die tu blari.. tambah plk dia gayat.. hehehhe..
pastu dorg dlm nk kejar tu berteduh la kat satu lobi hotel ni sbb hujan.. ttbe masa kat toilet emma ngn meg jumpa cordelia.. artis la gamak nya.. muka sebijik sejibon ngn grace.. perwatakan je lain.. cordelia ni british.. belagak nak mampos.. while grace sgt la sweet.. tah cam ne so cordelia ni ngamok blah la.. ttbe grace kua si staff hotel pon tnmpk.. so mg ingt si grace ni cordelia la kan..
pas tu terus blagak jd cordelia sbb nak tompang tido kat situ.. ingt nak blah lps ujan.. skali ttdo smpai la esoknya.. punya la tkejut gila. time dorg nak blah ttbe ade limo kata dorg ni di schedule kan ke monte carlo.. what???? dorg ni pon no choice ikot la.. mmg giler babeng la p follow schedule cordelia tu.. mmg mengundang la kan... pelbagai aksi menarik after tu.. sume pon meet perfect man utk dorg.. saksikan lah monte carlo utk mengetahui apa yg tjadi bila dorg sampai sana.. hehehehe... selamat menonton.. =)
tunggang kuda mmg pandai.. part nk main polo tu yg...... alahaiiiiii... =p
 si kacak owen.. emma punya bf.
ni la Cordellia Winthrop-Scoot.. belagak gila hokey!!!
grace ngn prince charming nya Theo.. sweet je dia ckp british.. =)

Putrajaya Floria 2011 - Part II

last day floria kat putrajaya ahad lepas dapat gak aku bawak mak aku dtg.. da lama da mak aku dok sok sek sok sek nak p cameron highland.. mak aku ni pecinta bunga n alam semulajadi... sgt2 obses dgn benda yg bernama bunga.. tp lom berkesempatan nk ke cameron.. just few weeks ago je dpt bawak dia p genting.. tu pon tempat yg xbnyk bunga.. mak aku xbape nak  teruja..
smpai je tapak jualan bunga.. mak aku terus menggelabah nak pilih mana satu pon xtau da.. hehehe.. sgt happy tgk dia.. sana pegang sini pegang.. sume bunga lau boleh nak dibelinya.. selama kat floria tu mak aku jalan tpt jual bunga je.. lain tempat xtgk da.. agagga... akhir nya dapat gak mak aku 8 pasu bunga utk dibawa pulang ke johor.. semangat hokey.. layan la gamba tatkala kami sekeluarga berada disana..
orkid orkid.. =)
buy 2 free 1.. 3 pasu mak aku angkut bawak balik..
pelbagai jenis bunga..
bunga yg sma ngn mak aku beli tp kat sini mahal sikit..
bunga cam ni la buat mak aku meroyan.. =p
adam haikal pon sebok gak ikot nenek beli bunga..
rose la tema Floria Putrajaya 2011

Thursday, July 21, 2011

Hati Seorang Wanita Part I

aku jumpa artikel ni kat sorang blogger.. saja nak share.. =)

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
~ betol.. xsemua kesedihan tu boleh kita show dgn menangis.. kadang2 ada benda yg terlalu membuatkan kita sedih smpai xboleh nak menangis.. ~
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
~mmg btol.. tp bertambah meroyan if smpai ke sudah xminta maaf.. haih!!~

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
~totally agree.. mmg sentap abes.. d*mn you A**Y H*****N~

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
~gulp!! setuju.. huhuhu~

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
~mmg menjejeh2 coklat itu.. agagagga..~

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
~hehehhe.. teros kembang idong!! ngeh2.. slalu incik stich kene paksa puji haku!! =p~

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.
~Boleh berlaku, jika hati perempuan terlalu terluka.. Kesimpulannya, jika rasa xde perasaan pd seseorg wanita tu, jgn bgnya harapan.~

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
~hopefully..~

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
~blog la ape lagi...~

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
~opkos.. aku bg flying kick tau la.. suka2 ati mau bilang begitu~

to be continue........

test utk kali kedua

Again..test2..

Sent from my iPad_miki

Transformers - Dark Of The Moon

one word: AWESOME!!!!
6 Jun 2011 tercipta satu lagi sejarah transformer.. huhuhuhu.. xsangka plk time p tgk jatuh pd tarikh itu.. n cite ni mmg COOL!!! mesti sume da p tgk kan.. so malas da nk type review.. agaggaga.. bru ni la hegeh2 dapt up ini entry.. huhuhu.. bkurun hokey!! tp xpe.. janji cite die best!! mcm nak p tgk lagi.. incik stich sila banjer tgk transformer 3D MAXX.. hehehhe..

Wednesday, July 20, 2011

Adam Haikal

update : Muhammad Adam Haikal almost 1 year!!!

ini budak manyak notty.. asik tersengih je.. saje la tu nak tayang gigi 4 batang.. gud job haikal.. tumbesaran yg amat menggalakkan.. cume look thin je.. otak mmg cergas.. aunty cayanggg haikal banyak2.. =)

testing2

percubaan satu dua tigA!!!!

Monday, July 18, 2011

Putrajaya Floria 2011

aiyakkk.. suda lama lorhh ini celita.. ai bz skrg hokey.. mmg sangat xsempat nk kasi up up.. masa ni time perasmian floria kat putrajaya.. gigih aku sama stich meredah jam dsebabkan aku nak nengok perarakakn boat berhias.. ngeh3..
 aku sampai pon lambat suda.. sebab nak sampai presint 2 tu tujuh perhentian okay.. menyirap je.. sume tempat nak singgah.. tp xleh marah lelebih coz aku yg nak singgah.. agagaga..
sila layan gamba aku maleh da nak story mory.. ngeh2.. banyak lagi ni draft.. pecah kepala mau karang sume.. kui3.. =p

futsal tournament MESCA 2011

ni cite ahad lepas.. MESCA KPM telah mengadakan satu tournament futsal utk semua bahagian2 kat KPM ni.. so dengan excited nya kami menyertai tournament tersebut.. tp kebanyakkan antara kami yg xboleh main on dat day. so pasrah je la..
from left : jun, aze, kema, kak hawa n ani.. yg xde dalam gambar ialah fathiyah..
ekceli kene ada 10orang baru la xpenat sangat.. kami tinggal 6 orang saje.. yg main 5 orang so simpanan ada satu je.. sangat sedih.. da la kaki ku injured tatkala training.. sakit ohhh.. sampai aku xbleh menyepak bola dgn jaya nya.. sory ya kawan2.. =(
 
walau cmne saket pon tetap harus kene main.. thanks juga to thiya coz replacing me.. mmg sgt da xley bla.. aku pon xtau napa la saket sgt kaki aku time tu.. mmg hilang mood nak main..
sebolehnya aku menjaga tiang gol dgn goalkeeper skali.. nebes hokey.. da la asik tgolek je.. da macam main football da.. aihhh lalala..
yg dpn aku tu nisa.. kawan masa keje di mont kiara.. sgt seronok tiap kali tournament futsal coz akan jumpa dia.. tp time game keganasan melampau.. sory ya nisa.. =p
malangnya team aku tidak berjaya ke semi final.. apa nak buat.. sume da xde tenaga nak main.. pasukan lain sume asik replace je.. kami je yg dok main full time.. apa nak buat, sume star xde.. huhuhu.. xpe, yg penting pengalaman.. pas ni boleh improve.. if aku masih disini aku mau main futsal lagi...hhehehehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...