Friday, September 30, 2011

Karaoke!!

dsbbkan da janji sama makcik xsuke coklat nak p karok sama today, so mari la kita.. plan asal mau ke alamanda sajek.. but mis harm mensuggestkan kami p karok diequine.. layan sajok.. Kan makcik xsuka coklat tu da meroyan2 nak karok.. so ak pon invite kak lea n mis harm p skali.. dorg pon xde hal so layan... smpai sana trus teruja coz RM12 utk sejam.. Fuhyooo.. Murah ok.. tp satu je xpuas ati.. blik xbape nk kedap bunyi.. org sblh plk sekuat ati melalak.. hangin je.. tp xpe.. kami still have fun.. thanks sume.. ttbe tghari ku mnjadi penuh warna warni.. boleh gitu???

- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, September 27, 2011

maaf incik uncle, saya tidak bersalah

semalam pagi aku ada satu majlis penting.. so b4 menanti kehadiran tetamu2 VIP, aku nak p photostat dokumen bagi majlis penting itu.. dek kerana malas nk p belakang, aku menompang la photostat kat depan ni ha.. tangan ak pantas je touch tu touch ni.. da nama mesin photostat canggih.. touch2 je la.. bila da running 10 sheet mcm tu ttbe stuck!! ohhh d*mn!! paper jam la ni jawabnya.. menurut monitor itupunca ke'stuck'kan paper itu adalah di sini.. *sila rujuk gamba*
aku pon segera la keluarkan segala mak nenek kertas yg stuck tu.. n photostat kali kedua.. then jam lagi.. beta nk murka da ni.. ttbe time nk kuarkan kertas tersangkut, *and at the same time kak nomah xsuke coklat pon tiba* makkkkkkkkk tolongggggggggg!!!! kenapa koyak ni??? OMG!! nak kata dokumen ak tu berstapler xde la plk.. apakah yg menyebabkan kekoyakkan getah mesin photostat ini!! al nk fitaMMM!! as u all know la kan lau da nama si xsuka coklat itu membahan aku.. sampai nak terduduk ok.. *gaya org kalah judi* ngeh3.. makcik2 keliling pon xtau ape kes trus dtg.. n memandang aku mcm ak pesalah.. *ok!! statement ni tipu.. hahahaha* ak pon trus jalan dengan rasa sayu hati ke mesin photostat sebelah.. terus copy yg bru.. dlm hati jgn la buat hal lg.. ttbe tup!! jam lg.. ak da gelabah da.. rupa2nya paper dlm tray da abes.. cisss.. bikin nebes ok!!
 
 ucapan kepada incik uncle.. "incik uncle, saya xbersalah" huhuhu.. bile incik uncle ni dtg si xsuka coklat tu trus sabotaj ak.. tunjuk ak kat incik uncle pesalah sebenar.. trus buat muka comel ok dengan harapan incik uncle xmara.. ternyata.. dia mmg terkesima dgn kecomelan ak n terus xmarah.. hahaha.. *statement tipu kedua.. sebenarnya incik uncle kata kerosakan ini under contract.. fuhh lega* tp quote dia lps tu.. "kerajaan xlugi.. company saya yg lugi, kerosakan tu xsepatutnya berlaku, it cost us RM200++" uwaaaaaaaa.. ak sentap ok.. tp incik uncle tetap melemparkan senyuman tatkala ak dibuli olh si xsuka coklat.. ngeh3.. mst dlm ati mara2 ak.. kah3.. ttbe ak terpk... 'TAHUN NI LAU COMPANY INCIK UNCLE XDPT BONUS AKU KE PUNCA???" alamak larikssssss!! =p

iPad2 jailbreak on 4.3.3 firmware JailbreakMe 3.0



ak jumpa vid ni kat blog denai hati.. Skrg ni tgh pk2.. Nk jailbreak atau x.. Huhuhu.. Cm sedih plk nk jailbreak miki ak ni.. Hurmmmm.. Pk dlu lah.. Ok babai!! =)

- Posted using BlogPress from my iPad

Monday, September 26, 2011

ikan terubuk masin



bile pk td, nk sgt mkn burger tp jln.. Tp sentap xde org nk ajk tmn.. Decide je mam megi cintan curry y da lama ak xmkn.. Huhu..tatkala kak nor balik, die goreng ikan terubuk masin plk.. Adehh.. Bau dia lazat hokey.. Mmg ak lupa terus yg bru pas mkn megi.. Dok sblh k.nor trus mkn.. Hehehe.. Anyway tq ya.. )

- Posted using BlogPress from my iPad

hari emo seOPIS

haaa.. Sape yg bc mst pelik skit.. Ade ke hari y mcm tersebut diatas?? 'apsal ayat aku mcm ayat memo antara unit?? Hahaha'.. Ekceli dr pg td mcm2 jenis emo yg ade kat opis ak ni.. Agaknya lama sgt bcuti kot.. Tu yg ramai nk meroyan xtentu psl.. Lg pulak monday blue kan..

Yg nk kepochi psl emo ni sebab"............ Aku pon nk meroyan sama.. Boleh?? Ak meroyan smpai nk menangis.. Mcm tu la kalau marah sgt kan.. So sila jgn buat ak naik antu.. Kang banjir opis..

Sekian, terima kasih..
*msih mngunakan ayat2 memo, harap maklum..*


- Posted using BlogPress from my iPad

bekpesh with kebab ayam

First of all a lots of thanks to kak noms coz telah menyediakan bekpesh yg sgt lazat dis moning.. B4 ak dok kat tempat die dah dok usung kebab ayam kat ak.. Sedap ok uols.. Tp gamba tu google je la.. Xsempat ak nk snap sume da msok dlm perut.. Ngeh3..

- Posted using BlogPress from my iPad

Testing part II

jgn mara uols..kje nk ngetest je..hik3..bukn ape..tenet kat umh ngn opis lain ok..so kne try la dua2..ngeh3..


- Posted using BlogPress from my iPad

Sunday, September 25, 2011

Testing apps bru..huhu




Sel2 otak bergabung..hehe..ttbe adam haikal jd model testing aku..hik3


- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, September 23, 2011

Hantu Bonceng

aiyakkkk.. lama suda tengok bru hegeh2 mau kepochi sini.. hurmm xpe la.. janji hapdate.. kui3.. aku tau sume org da p tengok cite ni.. so xpayah stoli.. one word-------> LAWAK!!
 

Thursday, September 15, 2011

Final Destination 5

*entry lepas2* =p
scary okeh cite nih!!!

Adam Haikal 1st Birthday!!

yeay!! da besa da anak sedara aku ni a.k.a BUDAK ATAM!! pejam celik pajam celik setahun da dia.. raya last year masih dalam pantang budak nih.. umur haikal genap satu tahun pada 23 Ogos 2011 yang lalu.. disebabkan birthday dia jatuh bulan ramadhan, so non ado la celeb nye.. just mak aku buat pulut kuning sedekah kat org kampung.. 
utk celebration birthday haikal, mama papa dia decide buat masa hari raya since papa haikal punya birthday on 30 Ogos 2011.. dekat2 je kan.. so sambut sama2.. 
aihhhhh geram haku kat haikal ni.. lilin tu dia dok tengok pas sudah.. xjugak dia tiup2.. maybe dia pelik kot tgk lilin tu.. haikal ni kan jakun sikit lau tgk lampu.. so dia hang kejap tgk lilin.. sudah nya papa dia la tlg tiupkan.. tp haikal gud boy coz x merayap tgn dia nk pegang kek tu..
masa nk potong kek juga gud boy n xgedik ek ok ek ok.. syabas mera beta.. mata nk membooolat je tgk kek tu.. mkn nye xde pon bnyk... kui3.. haikal skrg kurang minum susu.. kenapa nak oiiii.. xsedap ke susu mama beli tuh??
hopefully haikal membesar dengan sihat dan cergas di bawah jagaan nenek ya.. cepat2 jalan.. sungguh malas kaki kamooo ya nak bertatih.. jenuh aunty2 nak ajar.. tp bab merangkak & mengesot kamoo mmg no.1.. kemain nak laju.. smpai naik bkarat lutut tu.. hehehe.. ape2 pon anak aunty mmg comel.. agagagga.. =p


album raya 2011

photoshoot raya yang sempat weols buat b4 i balik ke putrajaya.. layan saja la walaupon lg bape ari nk abes raya..hehehe
my mom, me n nisa 
sila kasi teleng kpla sndri.. kui3
adam haikal *sel2 otak bergabung!!!* =p
mcm2 la die ni.. tgn cm mak bonda..
adik bongsu- Puteri Juliana
lazat kuih aku buat.. hahaha.. non ado!!
kurang sorg.. akak aku xde.. sob3

fuhhyo..berhabok ok blog ni

sejak bulan julai ak semakin kurang aktif berblogging.. mungkin tuntutan kerja yg macam hare******* punya banyak membataskan niat ak untuk mengup entry baru.. bnyk sgt perkara yng berlaku sepanjang bulan-bulan ini.. bulan pose punya aktiviti pon xsompek den nak kasi jaja kat sini.. huhuhu.. teros sentap.. padahal time bulan pose la seronok nak up entry.. yelakan.. masa tu la rajin masak, rajin menelek2 baju raya.. kan kan kan.. ape nak buat.. redha je la xdpt nk stoli moli.. tgu la next entry album raya..

Sunday, September 4, 2011

Ramadhan sudah berlalu

Fuhhh..mmg lama la xupdate blog ni..sebulan da la kot..bulan pose lps mmg ler acik xmenang tgn..mna lg pose, mana lg uruskan psl keje, nk shopping raya lg..so mmg xsempat la nk up2 entry kat sini..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...