Saturday, October 29, 2011

jom teka




cer teka bape juta makcik dpt??ngeh3

- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, October 27, 2011

money changer

plan menyurvey money changer semalam adalah non ado.. ni semua gara2 selipar ku y koyak itu.. gile ko nak jalan2 survey2 ngn selipar koyak?? kang ade jugak yg jalan kaki ayam.. disebabkan itu plan bertukar ke OU.. carik selipar wey.. tp bukan itu sj.. adik incik stich jg mau cari kasot.. so bukan salah aku la kan.. *alasan* 

acik ni xtau nak p tuko duit kat ne? money changer mmg la bersepah.. tp acik ko ni kan kedek.. so harus nak cari yg boleh menawarkan rate yang plg rendah spy duit aku jd lebih berganda2.. ngeh3.. kate nak p bjimba.. kan... harus la bijak..

so sape2 tau money changer yg best2, korang p kepochi kat comment box aku eh.. ko xkesian ke kat akk ko ni gagau nak cari money changer y terbaikkk.. kesian kan.. lau da tau kesian p la penuhkan comment box aku sane!! ape tggu lagik.. ngeh3.. =p

Wednesday, October 26, 2011

ajalmu smpai suda..=(

Sob2.. akhirnya smpai jg ajal selipar aku ni.. ttbe rase mcm sedey plk.. xpenah aku pki selipar smpai koyak.. ni la the best selipar in my life.. Lau kwn aku si ani ni tau, msti dia bangga smpai kua2 air mata tgk aku pki selipar smpai koyak.. aku pon bbangga ngn diri aku.. dekat setahun aku sarung selipar ni.. gud job akma gud job!! *muka bangga idong kembang2*

- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, October 25, 2011

aku nak emo nih!!

Oiii makcik W.. ko ni bru masok keje ke? ke da ilang ingatan?? aku bengang ni.. aku nk explain ko xmo dgr.. sume nk ikot ckp ko je.. xbg peluang langsung nk mencelah.. ko ingt aku ni ade mase ke nk melayan mende alah tu je.. bnyk ok nk kene wat skrg!! aihhhhh.. ni nak tuka jd ijau nih!! lau ko xreti nk wat, pas je lah kat makcik W y len.. apsal b4 ni sume org wat cara yg sama xde plk masalah.. time ko je nk lebih2.. da la bnyk lg bnde nk deal ni.. adehhhh.. kang bnyk2 aku ckp mau keluar bnde pelik2 kang.. So tpaksa stop sini.. ade plk kang y makan nasi guna straw.. Haishhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

- Posted using BlogPress from my iPad

Sunday, October 23, 2011

Friday, October 21, 2011

jom check hp masing2

aku ada terbaca ni kat laman muka buku.. ngeh... ttbe mcm ehh betol ke?? dlm ati terus berdebar2 nak check hp sndri.. ada comment yg ckp xbetol ade y ckp betol.. ntah konpius mak.. tp ape salah nya lau nak try kan.. hehe.. nantikan jawapan nya......
_____________________________________________
RAHSIA YG ANDA X TERFIKIR !

BERHATI2 SEMASA BELI HP...

Untuk mengetahui status... keaslian buatan telefon bimbit anda
► sila taip *#06#
► akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]
► semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA
****************
HP SAYA 03 YEAY!!!!!! =p

Thursday, October 20, 2011

aku stress ok!!

adehhhh.. sakit kpla la mcm ni.. ade je masalah tatkala aku sonok2.. mencik.. ok bai!!

Wednesday, October 19, 2011

no movie update for today

sob2.. touching.. arini ari rabu.. slalu sonok coz movie update tonite.. tp ianya tidak berlaku today.. sob3 skali lg.. nak tgk real steel but partner in crime a.k.a incik stich xde.. adehhhh.. nengok siling la aku gamaknye.. uhukkk.. balik dgn muka sentap

- Posted using BlogPress from my iPad

adehhh..bnyk lg lom settle ~sigh~

one more week to go.. tp aku nebes la.. mcm2 hal lom settle nih.. sempat kah?? adehhhh.. ngan keje yg msih bnyk perlu dibuat sblm cuti.. stressss aku tau x?? lapanploh kali wat check list tp rasa mcm lom complete.. 1st thing yg plg aku concren adalah program pd 24/10-4/10/2011.. n satu lgik 10/11-17/11/2011.. lau ni xsettle gamaknya aku kene sekeh la dek bos haku.. hurmm mari bekerja dgn penuh dedikasi bagi menjamin ketenagan di waktu coti.. chaiyok!!!

Tuesday, October 18, 2011

My Pastport is Ready!!

before vacation day tiba, paling penting pasport adalah ready.. punya kedek tarikh, sanggop buat 2 week sebelom fly.. agagaga.. ikot ati nak buat sehari sebelom p.. tp takot la plk kan.. kang ttbe ade masalah pape.. non ado dpt p bejalan.. since incik stich mau outstation esk, jom la p imigresen.. dokek yo.. kek presint diplomatik y ade tuti puti tu.. ehh?? sane.. 1st thing kene buat adalah amik borang.. borang ni bole dpt online gak.. tp aku gedik nk yg baru jgk.. keh3.. sila sediakan 2 keping gamba ukuran pastport n 1 salinan ic.. meratap lg skali coz gamba spt diatas tdk bole guna.. kne p wat gmba bru..


pas siap isi n tepek gamba ape sume, p Q balik utk amik no giliran.. pas no naik p jmpa staf sana cop2 jari sume then ko tgu lg no giliran utk ke kaunter bayaran.. siap kan duet RM100 utk dua tahun n RM300 utk 5 thn.. sbb xjd p paris, aku buat 2 tahun je..hahahapas ko da bayo bru la motto "siap dlm masa 1jam" adalah terpakai.. ianya bermula dr time resit di issue.. tp aku xpuas ati ok.. jam kat dinding lewat 5minit.. timing kat resit tu cpt 15 mnit.. rasa mcm dorg ni dok main timing kat situ.. ishh.. xpasal aku n incik stich xdpt lunch.. huhu..


ate da membosan.. main game lerr.. tp aku xdpt men.. melanguk mak mnebeng tgk sana sini.. huk3.. bila da bosan harus la tgn ni gtl je nk snap2 gamba..


mata hanya tertumpu pd kaunter 7 & 8 tu.. tah bile nombor aku nak kua plk.. adehhh.. naseb baik b4 1 hour da siap.. lau x mmg ijau la aku gamak nye.. ngeh3.. muka heaven je tatkala nombor dipanggil.. ada few things lg nak kene settle.. moga2 impian tercapai... amin...

Al Hijab

niat dihati mau redeem tiker pree kat GSC.. tp idok le semalam.. ttbe incik stich mau p so ke ioi la kita.. aku pk2 nak tgk real steel but tu kan cite baru so aku rasa non ado la asterik ituh! so smpai ioi aku ingat nak nengok al-hijab.. asterik but petang la.. adehhh.. meratap... hampa.. dok jap smbil layan iPad ttbe ado wifi n zassssss terus pk buy 1 free 1 tiket via maxis paypal.. klik klik klik bayo.. ttbe tpk.. ehhh cite ape aku pilih td? al-hijab??? hah!! al-hijab?? aku tengok triller dia, pastu otomatik terus nebes takot n meroyan.. mmg serius xberani.. tp da beli??
masuk hall terus ckp sama incik stich, JOM BALIK.. mmg non ado la balik kan.. tgu situ smpai keras.. huk2.. cite die buhsan sikit.. tp part antu kua tu yg aku xbleh bla.. takot ok.. nengok pon sipi2 ni.. tgk disebalik shawl.. boleh?? 
cite die pasal si rafael ni dpt tawaran belakon.. cite antu.. tp die xtakot hantu.. cmno?? producer soh layan cite antu bnyk2 but rafael ni mmg non ado nakut nye.. gigih smpai p flat usang dgn harapan boleh tgk hantu scr live.. tp hampa juga.. rafael ni nak bagi y terbaik utk pilem tu.. thats y la die nk feeling jmpa antu.. last2 gf die cite psl hijab.. apabila hijab seseorang tu terbuka, maka nampaklah segala mcm bnde yg xboleh dilihat dgn mata kasar..
terus excited mamat tuh!! ttbe kol 3am ada sms masok.. ada address.. esk rafael terus p coz nak tau sapa yg hantar.. last2 jmpa mak itam.. mak itam ni bw rafael p test buka hijab.. masa nampak kali pertama  dia ok.. nenek kebayan.. pas nmpk 2nd 3rd.. terus mengucap ngucap ko.. then mak itam minta izin kat rafael utk tutup balik but rafael xmo.. mak itam pesan.. hijab dia tu hanya mak itam saja y boleh tutup.. org lain xkan bole tolong die.. tp rafael degil.. pas dia balik dr umah mak itam terus mcm2 kejadian jd kat dia..
so apa terjadi pd rafael?? dpt kah dia tutup hijab die semula? berkesan kah teknik lakonan rafael dlm pilem yg ditawarkan tu?? p cari jawapan sndri.. okbai!!

Sunday, October 16, 2011

addicted to watch the bachelor & the bachelorette

sekarang tgh weng tgk program reality ni.. gara2 tertengok kat channel 711 terus cam nk repeat balik kat youtube.. agagaga.. dedolu aku penah tengok satu season je.. time tu the bachelor.. andrew firestone xsilap aku.. mmg adore gile lah kat mamat tu dlu.. tp dlu xley tgk sgt coz masih skolah kot.. kan bnyk adegan tettttttt.. so idok le bole nengok nye.. skrg ni boleh lerr nengok.. hak3.. season 5 ni the bachelorette nye adalah Jillian Harris.. kne pilih sorg dr 30 org lelaki.. jill so lucky.. mula2 aku dok gila tgk Jake Pavelka.. lastly jill choose Ed.. Ed pon cool.. eh eh.. nak sambung tgk season finale.. ed proposed jillian.. yahooo.. ehhh aku plk suka lebih... =p

siti nurhaliza speak english in bella show

pestime aku tgk ni.. teruja jap.. ape2 pon congrats to datuk siti coz berani mencuba sesuatu yg baru.. =)

Saturday, October 15, 2011

tutti fruiti now available in putrajaya


spt sume org tau, ada branch baru tutti frutti kat diplomatik putrajaya.. mak excited noks coz aku xpnh rasa tutti frutti ni.. mahal kata ko.. aku slalu baskin je.. xmmpu nk tuti puti bagai.. hurmm, since tuti puti ni bru buka kat ptjya, harus ade diskon 50% kan.. time ni la nak serbu merasa tuti puti.. harga berbaloi2.. so kpd warga putrajaya sila serbu tuti puti kat presint diplomatik.. dekat ngn cambridge or my mom dobi..


ni tuti puti aku.. idok la amik yg beso.. kecik sudey.. buat nya xsedap membazir ok.. satu cup cm aku ni rm20 after diskon dpt la saploh hengget.. jimat kan.. harga rm0.53 per 10gm.. mari bertuti puti guys... =p

- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, October 14, 2011

Family Short Vacation at Cameron Highlland

Last saturday ari tu family aku planning nak p cameron highland.. plan ni da lama da weols discuss tp lom bekesempatan  nak merealisasikan nya.. since akak aku pon da abes housemanship n dpt cuti 2 weeks so dengan happy nya la kami nak p bercuti.. yeay!!
aku as a tourist guide mereka n settle everything.. acece.. settle pon penginapan je.. keje booking memboking mmg aku la.. akak aku mmg xamik port  pon.. yg dia tau nak hotel begitu begini nahhhh aku la yg mencarinya.. akak aku cerewet sikit bab hotel coz dia ni sume nk bersih n terbaikkkk... layan saje la...
percutian kali ini adalah mendapat tajaan penuh dari Dr. Sarah.. *kui3.. pestime aku type nama akk aku siap gelaran skali.. b4 dis mmg non ado la nk type cmtu.. hehehe* so aku mmg sonok abes la.. da nama pon tajaan penuh.. ko bwk badan je la.. hahahaha.. apepon thousand thanks to my sis.. moga2 murah rezeki.. =)
sampai sana arround 3.30pm mcm tu.. tlambat sikit coz ada prob sikit time perjalanan.. adik aku y last tu mmg spoil la kan.. pening2 bagai.. gedik ok!! ape pon aku simpati.. hahaha.. adik aku a.k.a nan tidak dpt menghadirkan diri coz kekangan kerja katanya!! kui3.. bagus2 pekerja cemerlang.. so lin a.k.a cousin aku join kami since die pon ade kat kL now.. kat cameron weols stay kat Country Lodge Hotel.. aku pick Family Studio utk kami bersembilan termasuk si kecik adam haikal.. 2 attach room.. 2xdouble bed n 2xsingle bed.. kot2 la korang nk dtg ngn family so boleh la book bilik ni.. harga pon ok sekitar RM298 nett.. cume yg aku emo about this hotel adalah air panas die gedik.. kejap ada kejap xde.. menjerit ok mandi air sejuk.. ketaqqqq.. malam tu weols terjah pasa malam brinchang.. tp unfortunately ujan!! damn!! tp walau hujan mencurah ku gagah kan jua menempuh hujan itu.. naseb baik misi pencarian baju hujan berjaya.. kesannya aku demam sampai la hari ni.. tasukeeeee.. =(
next day weols check out jam 10 utk berjimba2 n berbeli2 b4 pulang.. sebelum tu harus berfoto gedik.. tp tensen ok.. adik aku punya gamba je over bnyk.. aku sikit je.. xpe la.. bg peluang kat dorg yg xpenah dtg sini.. mak aku, cousin n puteri yg lebih excited coz pestime.. akhirnya, impian mak aku nak bersoping bunga menjadi kenyataan.. scary ok tengok mak aku beli bunga.. kete ayah aku da mcm taman coz penuh ngan bunga2an.. beli xagak2 mcm dtg naik lori... kui3.. xpe la mak.. weols redha je janji mak happy.. *wiiii*
si kecik adam haikal paling sonok coz time bjalan mmg senyum gelak2 sakan.. non ado pening2.. syabas mera beta.. hehehe.. nisa lin puteri sume mabok2 pening2 lalat.. adehhh.. xcool ok korang ni.. agagagga..
sentap mak haku coz xdpt berfoto gedik di MARDI coz ari hujan suda.. so jam 5 weols bertolak pulang.. sob sob sob...hopefully dapat la kami berholiday-an lain kali sekiranya ada rezeki lebih.. mak ayah aku order nak p KK ok!! adehhhh.. kopak.. xpe2 akan dipertimbangkan.. tp kene ade tajaan la.. hahahhaha... =p we had a great weekend in Cameron Highland.. yeeeehaaa!!!
 *at Smoke House Tanah Rata*
 
*Adam Haikal yg teramat aktif on dat day.. hehe*
*atok upah lolipop 2 batang.. senyap terus* =p

Tuesday, October 11, 2011

Not feeling well

Seme2 sila p jauh2 dr sy k..tq..


- Posted using BlogPress from my iPad

Monday, October 10, 2011

jom supper


Over je nk supper2 bagai.. ayah aku addicted sama strawberry chocolate.. mlm2 pon mau itu jg.. ape lg, layan saje la.. nom nom nom... =p

- Posted using BlogPress from my iPad

Adehhhhh

Aku ke'capek'an... huhuhuhuhu


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, October 8, 2011

weekend short vacation at cameron highland

now im at cameron highland!!! yeeehaa.. kembali berjimba.. nampak nya weekend bulan ni penuh ngn aktiviti sesajork.. letih mak nak.. tp demi keseronokan mak ayah n family aku, ke cameron la kita.. wpon dah pernah p sini tp still excited.. hopefully it will be our memorable family vacation.. insyallah.. =)

Friday, October 7, 2011

Killer Elite

time aku dok sebok2 ngn quotation hotel tghari td si cik xsukee coklat dtg menebeng.. kema, mau teman akk tgk wayang?? wayang?? apakah?? tghari ni?? aku pon da mcm kene mandrem ngn die so ttbe tcakap OKAY!! mcm kene pukau.. hahahaha.. tnya2 tgk cite pe? dia kata the 3 musketeers or killer elite.. then ttbe aku tercakap killer elite tnpa melihat sinopsis cite n trus agree.. aikkk.. mmg kene pukau betol ke ni.. hahaha.. layan.. =p so ke alamanda la kita..
killer elite ni pasal dua org proesional killer yg bru dpt job 6mill.. ekceli hunter (robert de niro) ni yg amik job tu tanpa pengetauan danny (jason statham).. tp hunter lari n kne tangkap.. so ada sorg negro ni pggil danny utk buat job ni.. job ni sheikh dr oman yg bagi.. sheikh tu suruh bunuh SAS agent yg bunuh 3 org anak dia masa tahun 1980.. sheikh ni da kene buang negeri so dia xdpt balik london.. skrg ni sblm dia mati dia nak ank dia yg keempat tu selamat balik semula kat puak dia kat london.. so dia minta danny ni p bunuh semua org yg terlibat dalam pembunuhan anak dia.. so demi mentor dia hunter, danny ni amik la job tu n start bunuh sorg2 dgn bantuan 2 org rakan yg lain.. pd aku cite ni mmg kental gila la.. yela kan cara org profesional bunuh, so mmg hati kering.. sampai aku ngeri nak tgk.. so far cite ni ok.. enjoy ur movie..

Rezeki dipetang hari

balik dr menebeng kat alamanda, smpai je opis dan2 lapa.. td kat sana xde plk ingt nk bli something.. lau ingt pon bolayan coz kenyang movie.. kui3.. ttbe ada org offer sushi..fuhyoo.. lazatnya..lama xmakan sushi.. ape2 pon thanks to k.nor n cik muda for offering me hi-tea.. ngeh3.. =p


- Posted using BlogPress from my iPad

Fright Night

last wed aku layan cite ni.. ekceli mau tengok libas.. tp ada plk yg menyarankan tengok cite ni dlu coz takot da abes tayang.. ok fine.. xkisah la.. janji tiket buy 1 free 1.. hehehe.. tu yg lebih excited.. *ttbe teringat tiket free utk birthday lom redeem* ok settle mukadimah.. hahaha
cite ni pasal vampire.. jiran kepada charlie ni vampire.. so charlie ni xpasan mula2.. kawan school dia ada perasan yg ada kawan dorang yg ilang.. tp charlie xpercaya.. once kawan charlie ni ajak p cari kawan dia yg ilang tu ttbe vampire dtg amam kawan charlie.. start dr situ dia pcaya yg jiran dia vampire lps tgk bukti2 yg kawan dia kumpul.. jerry ni mcm nk dok ngorat dia.. tu yg charlie takot.. takot mak dia kene mam jgk.. heheh
charlie ni xtau cm ne nk bunuh vampire a.k.a jerry ni.. yg dia tau pki salib je la nk pretend diri dr kene gigit.. so charlie p jmpe sorg artis ni.. dia ni ada buat rancangan tv mcm magik2 la.. lbh kurg cmtu.. then artis ni pon xcaya.. tp lama2 jerry tu dtg serang, bru artis tu caya.. haaaa.. takot ko.. then, dorg sama2 la bunuh jerry tu dgn sume peralatan yg artis tu kumpul.. air suci la.. paku la mcm2 la lg.. lau nak tau cmne jerry mati, p tengok sndri.. =p

Wednesday, October 5, 2011

bihun goreng singapore


hehe.. nk kepochi jgk tu.. ekceli aku bukan la expert bab2 msk2 ni.. yg pling aku expert adalah msk air.. haha.. boleh mcm tu?? kui3.. dsbbkan sifu masak aku kuar outstation, maka hilang punca la bab masak memasak ni.. ak nebes ok lau without parental guidance ni.. PG25 ok!! agagaga.. so smlm aku konon2 nak test la buat bihun goreng sndri.. *sila jgn gelak kat aku sbb kecoh setakat masak bihun goreng* aku rasa ni pencapaian membanggakan ok.. haha.. aku google2 kat tenet jmpa resepi ni.. tp aku malas la nk tempek sini coz korang sume mst lbh expert dr aku kan.. *sentappp* skali bila da siap not bad jgk la rasa dia.. siap serve ngan cili potong lg + kicap cair.. fuhyoo, mcm mkn kat madam lim plk.. hik3.. nanti nk msk lg bg org lain test.. nak try smpai sedap lazat n berkhasiat.. haha.. tinggi betol cita2 ak.. bak kata mak, xpandai xpe janji rajin mcuba.. nanti lama2 jd pandai..

Pesanan incik stich: "Belajarlah Dari Kesilapan".. Baikkkkk..

- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, October 4, 2011

what should i feel

skrg ni xtau la feel sbnarnya mcm mna.. nak kata happy opkos, but at the same time rasa sad.. sad sgt pon xde la, lbh pd disapointed kot.. tp bila fikir2 rasa mcm im lucky.. stress ok lau rasa mcm ni stp hari.. ttbe rasa mcm nk p holiday.. *sila bersabar, hari itu akan tiba jua* penat la.. slalu wat2 happy tp dlm hati mcm2 y blegar2 dlm kepala.. lau aku biarkan je ok x? best solution ke tu? hurmm.. lau xbiarkan tkut plk nnti btambah sad.. ke aku je yg tlalu bnyk pk tp sebenarnya da settle? ntah la.. tp aku nak mcm mna lg? ak sendiri msih xpasti.. hurmm.. xpe la.. bg masa kat diri sendiri pk elok2.. da pk panjang bru cri solution.. ttbe nak p pk kat cameron la.. amacam?? Jom jom..

- Posted using BlogPress from my iPad

bini bini ku gangster

cite ni kira ok la.. sbb lawak.. tp aku rasa mcm yek2 sikit la.. ade bbrapa part yg geli2 tu rasa cm xbest je nak nengok.. plk2 dlm pggung ade kanak2.. katanya PG13.. harus lah ada kanak2 kan.. huhuhu.. aku xdpt nak ckp la.. cite ni best ke xbest ke.. korang nilai sendiri la ye.. hehehehe..

Sunday, October 2, 2011

my birthday treat

What i got during my birthday?? ngeh3.. Xmo reveal la.. ngeh3.. bole cmtu? adoiii.. pehlisss la.. Ko ingt ko artis? apa pon y ak dpt, yg pasti ak sgt2 happy.. Its a great day!! thanks stich.. huhu..


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, October 1, 2011

happy birthday to akmadablueberry

1 oktober menjelang lagi.. dgn itu, umur aku pon telah bertambah lg satu.. bersyukur aku kpd tuhan krn mberi peluang utk aku mnjalani kehidupan di dunia ni..

tahun ni buat pertama kalinya aku lupa birthday aku smpai la aku nampak reminder kat hp.. xpenah2 ok ak lupa.. adakah ini tanda2 ak da tua n no more birthday celebration?? hehe.. dlu sentap ok lau xbuat birthday celeb.. mau meroyan satu hari.. now aku xkisah da.. plg penting org2 yang aku syg sntiasa berada disisi aku.. thats enaff..

thanks to all y wish my birthday on my fb wall, sms, mms, call n everything.. sweet la korang.. Thanks ya!!

- Posted using BlogPress from my iPad

aku tak tau harus bagaimana...

Im speechless......


- Posted using BlogPress from my iPad

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...