Wednesday, November 30, 2011

kems at bandung - day 2 (part IV)

Location : FO Bali Heaven, Rumah Tas, Calamus

after lunch terus saja minta cecep bw weols ke FO.. 1st skali dia bw p Bali Heaven.. mmg heaven.. dan2 aku sampai ujan selebatnya.. adehhhh.. naseb baik FO Bali Heaven ni ada sediakan payung siap tukang payungkan.. hehehe.. merasa la jd mem jap.. wakakaka.. ada hati.. =p
kat sini aku rembat tshirt je y bnyk kot.. mmg murah la.. lau ko nak yg branded dalam Rp 100,000 da dpt da.. aku amik lacoste, burberry n armani exchange.. then mcm2 la lagi jual kat situ.. FO ni pon kiut gak.. sbb ko akan rasa cm kat bali jek.. Bali Heaven ni sume yg bali2 ada.. ehhh ko paham ke aku ckp ape ni.. means, ada baju2 dia spa tpt makan n lain2.. suma tema bali.. ha paham ke idok paham ke idok?? hehehhe..
next rumah tas.. aku mmg nak handbag but tu bukan yg paling utama yg aku nak.. p sini pon sbb mummy partner in crime aku kirim.. bnyk2 tas dlm rumah tas tu kebanyakkan da outdated.. xbnyk yg aku suka.. tp yg penting org kirim harus cari dlu.. naseb baik ada yg cm ok kan.. so sebat..
tah cmne aku weng kat rumah tas ni aku p beli shawl.. ape daaa... xpasal2 beli shawl Rp40,000.. rugi2.. huhuhu.. xpe la da beli kan.. b4 leaving terjebak lagi.. beli jam.. terbanggggg Rp Rp Rp... =p
after dat ke FO Calamus.. FO ni cecep kata Fo baru.. layan kan aje.. tp kat sini aku xbekenan langsung.. ade yg best2.. so bolayan kua la kita.. hik3
 
sume da kecapek'an.. ayuh la kita pulang.. esok2 la smbung shopping lagi.. hehehhe.. 

*to be continue*

Tuesday, November 29, 2011

The Twilight Saga - Breaking Dawn Part I

last friday baru dapat tonton ini cerita.. harapan nak tgk ari khamis.. xpe2.. bg laluan dlu kat puss in boots.. same as uols sume opkos meroyan2 mau tgk edward kan.. aku tau da.. rasa cm nak hempas ipad ok coz xdpt nk beli tiket tu.. fuhhh.. heibat penangan edward cullen.. 1st2 je terus terjatoh cinta yg keberapa sepuluhratos tah kat edward ni.. lagi2 time dorg kawen... adehhhhhhhh.. rase nak bergenang airmata coz dia pilih bella bukan aku.. ngeh3..
wedding theme dorg ni mmg aku sukaaaaaaaaaaaa la.. cantik ok.. nak kawen cmtu boleh x?? awat ttbe ko gatai ni.. aduhhh.. padahal buat depan umh je pon.. tp shorgaaaaaa je tgk.. 
rite after their wedding.. uwaaaaaa.. sgt romantic.. lapanbelasratos kali dok terbayang aku yg sebut "i do" tu smpai selipar jatoh kat bawah kusi org depan.. ngeh3.. emo je incik stich coz kene suluhkan selipar aku tatkala dia tgh layan ayam uncle bob.. =p
cantik kan cincin & wedding dress bella??  
meratap ok jacob bella kawen sama edward.. huhu.. xpe2 aku kan ade.. ko ckp je bila tarikh.. i'll be there.. waaaa.. katanya.. mau kene sebat mak bpk aku nak kawen ngn org xsunat omputih.. opssss... wakakakkaa..
 
sgt teruja tgk dorg honeymoon kat island tu.. cool okehh.. n teruja gak aku bile si bella ni pregnent anak vampire.. boleh gitu?? bisa dong!! aku salute semangat bella utk deliver jgk baby dia wpon dia tpaksa minum blood mcm minum coke.. adehhh.. geli ok.. 
lbh kiut tang edward tu blh ada connection sama anak dlm perut tu.. eeee.. comel la.. aku ni da bukan wat filem review da ni... dok meroyan pasal edward lebih.. korang tgk smdri la ea.. wat pilem review aku plk baca.. hehehe.. *nak tgk lg la* =p

im happy for u my stich part VII

yeahhh.. ttbe terexcited sama.. congratulation ya stich.. kamooo mmg heibat lah.. ngeh3.. =)
*bile nak banjer?? hehehe..*

Friday, November 25, 2011

Love Quote of The Day - Part II

*_*

sumber klik sini

Puss In Boots

review pilem..
puss in boots mengisahkan seekor kucing yg ditangkap for a reason.. sape dpt tgkap dia dpt reward.. tp puss dpt melarikan diri.. otw puss nak membersihkan namanya, dia terjebak ngn satu pencarian magic beans.. besekutu ngn humpty dumpty n soft paw kitty.. dorg need magic beans tu sbb beans tu blh membesar n bw dorg ke istana gergasi utk daptkan gold egg.. *ingt kan fairy tale cite tu??* puss in boots punya main story lbh kurang cmtu la.. apa kisah disebalik kenangan lama puss?? apa yg membuatkan puss ngn humpty dumpty bergaduh?? napa humpty dumpty melibatkan puss dlm misi pencarian magic beans tu?? apa relationship puss n soft paw kitty?? korg tgk la sndri malas nak type. hehehe.. =p
puss tatkala masih baby.. supper dupper cute bila dia wat mata cm tu.. huhu.. serius.. n sgt sweet bila puss xreti ckp masa kecik.. yg tkeluar just meoww.. =)
puss with soft paw kitty.. leb leb..
 humpty dumpty yg bila tgolek xreti bangun sendri.. ngeh3
 wira la konon.. hik3
 tatkala mau mencuri gold egg.. sekali dgn goose tu dia curik..adehh..

so far cite ni sgt cute n sesuai ditonton utk kanak2 n adult juga.. hehe.. aku suka time puss menari sama soft paw kitty.. cuteeeeeeeeee sesangattttttt.. n masa puss wat mata comey dia tu.. satu panggung jerit.. alooooooooolololo..... =) Selamat Menonton..

Thursday, November 24, 2011

Love Quote of The Day - Part I


totally agree.. =)

*sumber klik sini*

kems at bandung - day 2 (part III)

Location : Restoran Kampung Daun

setelah berpenat2, its time to have a lunch.. as everybody knows, Restoran Kampung Daun adalah yg paling fofular.. its true.. b4 aku p sana aku mmg ada wat research ckit2.. kebanykkan blog n website yg aku baca sume ada mentioned nama restoran ni.. so aku direct ckp kat cecep nak makan kat sini..
cecep bilang kat bukan restoran ni je yg fofular n sedap.. kat sana ada Restoran Sapu Lidi.. kat situ makan feeling tepi sawah.. ada lg beberapa restoran yg cecep sebut but aku xingt suda.. tp disebabkan keinginan aku utk tgk sendiri Restoran Kampung Daun di bandung ni.. aku mau jg kesana.. no soal jawab lg then terus aja ke sana.. hehehe..
cecep bilang lg, kat sini yg mahal adalah suasana nya.. so kene la byr lebih sikit.. lgpon sekali sekala dpt dtg.. so xpe la kua lbh sikit duit kan.. kata jutawan.. hehehe.. perjalanan nak kesini quite lama gak la.. letih gak makcik nunggu nye.. ate, nak makan dlm utan kan.. harus la jauh.. ngomel bnyk plk.. dlm 30 minit xsilap aku bru smpai sini dr strawberry park yg aku p td.. park kete n lepak dlu snap gamba..
this is Kampung Daun Entrance.. nampak mcm menarik kan.. mmg pon.. ku tlah jatuh cinta sama ini tpt.. syok ohhh.. xsia2 aku letih dok dlm kete lelama semata2 nak sampai sini..
da masuk tu jgn plk korang sesedap rasa p dok kat hut2 yg ado kat situ.. kang ade kene halau.. hehehe.. xla.. ekceli if makan kat sini kita mst p daftar.. ececece.. mcm nk p event plk berdaftar bagai.. kat pic atas nun tpt daftar nya.. smpai kaunter mbak tu akan tnya nak makan private or restoran.. harus aku pilih private.. xcool la jauh2 kita just makan kat tpt ala2 restoran kan.. tp if nak makan private harus ko kena tunggu.. tp xtau la if masa korang dtg tu xde org kan.. dia ada sediakan tpt haaaa ko tgu la situ smpai nama ko kene panggi.. *macam kat klinik jek* =p
ni la tpt tgu nye.. mcm station bus je aku nengok.. sume dok sabar je tunggu.. almaklum perut lapa kan.. kan xpasal2 ade yg jd ijau ni kang.. disebabkan pd firasat aku lame lagik so mari la kita p jalan2 sekitar restoran..
view opkos terbaikkk.. mmg aku suka suasana mcm ni.. nyaman n tenang.. siap ada air terjun lg.. waaaaaaa... nak pegi lagi.. ehhhh ko dah kenapa meroyan?? pic kat atas aku assume mercu tanda restoran ni.. if uols kesana sila bgambar kat sini.. hahahaha.. =p
persekitaran restoran sume pokok2 hut2 n batu2.. kat entrance dia tu cm unik bg aku.. ada org bakar2 something.. mmmg rare.. mcm aku masuk dlm satu kampung n bukan restoran.. dlm ni gak ade kedai sourvenir.. tp idok la nyinggah.. perut lapa ok!! nak makan je dlm kpla otak aku ni..
after mbak td tu pgil nama ko sila la amik no hut.. n menoneng la kpla ko nak cari hut tu lau tlepas pandang signboard dia.. hahaha.. punya la aku syok tgk pemandangan sekitar smpai tlepas.. adehhhh.. letih aku mandaki bukit.. nsib baik pelayan restoran cm pasan weols cari2 tpt n terus je tnya no hut weols.. n nasib baik gak dia ada short cut jalan ikot jambatan.. lau x jenuh nak patah balik.. bawah jambatan tu air terjun ok.. teruja.. =)
ni la makanan aku.. Nasi Timbel Tauhu Bakar.. ehhh?? betol ke ni?? sorry i ilang ingatan da.. tp betol kot.. wpon view cantik, makanan dia juga cantik dan lazat.. xsia2 aku p makan kat sini.. sume makanan lazat.. nom nom nom... xpandang kiri kanan da terus sebat makan..
disebabkan ulam2 rumput2 penuh dalam pinggan, aku letak je nasi tu atas meja.. xpakai pinggan dah.. ohhhh buruknya perangai.. naseb baik ada daun pisang buat alas..
sementara tunggu pelayan tu bw resit aku jimba2 la dlu snap sana sini buat kenangan.. hik3.. tp sy suka la tempat ni.. best....... =)
aku pelik napa aku posing cm ni.. aduhhhh.. huduh... =p
sepanjang perjalanan aku balik dr restoran ni mata dijamu dgn nursery yg selambak tepi2 jalan.. aku rasa sepanjang jalan adalah kedai jual bunga.. banyak hokeh!! terus ingt mak aku.. ni lau dia ada harus meroyan tgk bunga2an.. nak beli kan cm susah plk nak bw balik msia.. tp snap kan gamba je la..
ok settle Restoran Kampung Daun Bandung.. next entry will be about factory outlet...

*to be continue.......*

Wednesday, November 23, 2011

Trofi AIM18 Dimenangi Yuna Ditarik Balik

 OMG!!! kesian kat yuna... sabar la k... =(
Trofi Lagu Terbaik Anugerah Industri Muzik 18 yang dimenangi oleh Yuna akan ditarik balik. Kontroversi terbaru AIM18 itu disahkan oleh Yuna menerusi akaun laman sosial Twitter miliknya sebentar tadi.

Dalam ruangan Dengarnya yang tersiar di akhbar Berita Harian hari ini, khabarnya berlaku kesilapan pada perkiraan sehingga lagu Penakut diumumkan lagu terbaik keseluruhan AIM18, sedangkan ia tidak pun memenangi lagu terbaik kategori yang dipertandingkan.

Ruangan tersebut turut memaparkan bahawa trofi tersebut akan diserahkan kepada pencipta dan penyanyi lagu Sedetik Lebih, Edry Abdul Halim dan Anuar Zain.

GUA sedang cuba untuk menghubunyi wakil penganjur RIM dan AIM18 bagi mendapatkan reaksinya.
Yuna dalam akaun Twitter miliknya enggan menjawab sebarang pertanyaan dan meminta setiap persoalan diajukan kepada pihak penganjur iaitu RIM dan AIM.

 

sumber : GUA.com

kems at bandung - day 2 (part II)

Location : Kebun Teh & Strawberry Park

turun dr Gn. Tangkuban Parahu tu cecep terus singgah kebun teh.. hurmm bg aku kat sini pon ade.. tp cecep da benti kan.. layan je la.. pic pon aku malas nk boh bnyk.. satu cukup la ye dok!! =p *eh overnya muka aku*
dekat ngn tpt cecep park kete, ada deretan gerai menjual sate.. yg aku teruja tu sbb ada sate y pelik2.. one of the nama sate y aku dpt snap adalah Sate Biawak.. ewwwwwwww... geli nya.. next2 gerai ada gak jual sate kuda la.. sate cicak utan la.. mcm2.. utk makluman kpd yg xtau, kelinci tu adalah arnab.. spanjang jalan ada org jual arnab.. cute2 sumenya.. n deretan itu juga la tpt org buat sale arnab.. adehhh.. teruk loya mak nak!! makan??? MMG X LA!!!
after that, cecep bwk p kebun strawberry.. kat cameron pon ade gak kan.. tp ni ni best sikit coz ada resberry n blueberry.. i loikkee berry2 ni.. i kan akmadablueberry.. harus singgah.. y best nya kebun strawberry ni just bayar Rp. 7,500 je.. murah gileee!! xsmpai tiga hengget.. ko bole makan sepuas ati.. smpai kenyang.. if ko nak petik dia akan bg bakul n gunting.. aku mmg xla nk petik2 bagai ni.. koser haku nak angkut bwk balik msia.. start masuk je aku da membedal stoberi.. dasar makan bnyk!! hehehe.. bnyk kali ok aku sendawa.. terus jatuh saham.. kui3.. agak2 stoberi masam buang amik lain.. begitu la seterusnya..  
si cecep pon naik malas nak follow aku.. asik makan je.. last2 aku soh dia p lepak kat bawah.. hahaa.. nom nom nom je mulut aku makan.. sonok ok.. ko melantak tp org snap gmba ko.. wahh.. dasar suka camwhore.. suka ati aku la kan.. ngeh3.. pas kenyang makan stoberi aku p petik rasberry plk.. adehhh.. senak perut makan selambak..  pokok rasberry adalah seperti dibawah...
b4 nak smpai bawah stil lg lalu tpt stoberi.. n tgn aku ni xbenti memetik n masuk mulot.. hehehe.. lazat nye... =) udah2 le tu.. moh kita p makan.. tandanya lapo tu.. hehe.. ai ai cip!!
smpai kat bawah si cecep soh tgu coz tpt ni dapat free juice strawberry if kita masuk sini.. hip hip hooray.. tekak aku pon dah naik kering asik dok makan je.. naseb xtercekik..  smbil2 tgu terjebak aku beli keychain.. adehhhh.. mula2 dia dok buka harga Rp. 50,000.. aku rasa murah dah.. tp naseb baik aku ni cpt2 disedarkan oleh partner in crime supaya pk btol2 b4 beli.. so aku tersentap terus bargain membargain.. lastly dpt 10 keychain dgn harga Rp.20,000.. yahooo.. arround RM7 la.. rezeki ko la pak.. 
itu lah si cecep supir aku.. dia sgt2 polite.. tp pendiam sikit.. maybe xkenal kan.. hari 1st plk tu.. tp cecep mmg polite sesangat.. sesape nak khidmat cecep or angga blh contact aku.. xppon last entry nnti aku bgtau sesiap..
juice strawberry mmg lazat xterkata.. smpai hari ni aku masih terngiang2 rasa juice itu.. ehhh?? terngiang2 ke?? mmg pure strawberry di kisar disitu jg.. yummy!!!!

*to be continue....*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...