Saturday, December 31, 2011

azam 2012

Kebanyakkan blog post sekarang ni bercerita tentang azam baru 2012.. So aku juga terpanggil untuk membuat popst yg sama.. Tp masih terfikir-fikir apakah azam 2012 aku..

Setakat ni apa yang terlintas kat kepala adalah "aku ingin memperbaiki diri to get a better life".. Aku tak nak mengulangi kesilapan lalu dan tak nak lagi melihat kebelakang.. Maju terus kehadapan..

Impian tahun 2012 pulak, aku harap 2 miricle akan berpihak kepada aku.. Insyallah.. =)


- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, December 30, 2011

The Darkest Hour

last night cite ni plk.. The Darkest Hour.. aku mmg nak tengok cite ni coz penah tengok thriller dia kat gsc.. mcm scary.. darkest hour pasal alien la lebih kurang.. tp alien ni ada perisai yg membolehkan dorg ni jd invisible.. kira selaput luar dia tu la.. so bile benda ni dtg ke bumi, dia mkn sume manusia.. tp cara pelik sikit.. bila cahaya tu kena kat apa2 benda bernyawa terus tuka jd debu..
so 4org US yg sdg bercuti tpaksa berfikir mcm mana nk selamatkan diri bila dorg tau yg ada kapal selam yg selamat n nak belayar balik ke US.. so dorang kene cari jalan mcm mana nk p kat kapal selam tu.. da la alien tu invi.. xnampak kan.. dorg ni gunakan mentol utk kesan kehadiran alien tu.. nak musnahkan alien tu plk kene guna pistol khas yg memancarkan elektromagnetic yg mmbolehkan medan perisai alien tu musnah.. so boleh la tembak alien kat dalam tu.. *tah betol ke tak ape aku mencarut ni..wakakaka..*mmg penuh ranjau dan duri nak sampai ke kapal selam tu.. nice jugak cite ni..selamat menonton.. =)

Thursday, December 29, 2011

Ombak Rindu Full Movie



Suatu Malam Kubur Berasap

aku pon tak tau la mcm mana aku boleh beli tiket ni.. hurmmm.. layan kan stich jom la kita tengok.. aku memang dah assume la cite ni lebih kurang mcm hantu kak limah balik rumah.. tengok preview je da tau kan.. so mesti la cerita hantu kat kampung.. cite dia tentang 3 sekawan kampung.. atan, bun dengan pet.. atan penggali kubur, bun mat rambu ngn pet bawak lori.. then jumpa kawan baru dr kL nama mie.. dorang semua ni digemparkan dengan kubur berasap.. empunya kubur si cempaka.. dorang ni kene kacau dgn hantu ada sebab.. sebabnya korang p tengok sendiri k.. =p
yg aku suka tengok cerita ni adalah sbb along n angah raja lawak tu.. hehehe.. kelakar la dorang ni.. xbley blah betol.. smpai naik keras perut aku dok tegelak.. *tagline yg buat aku gelak xhengat punya: aauzubillahiminassyaitonirajim bismillahirrahmannirrahim ALIF BA TA ALIF BA TA ALIF BA TA ALIF BA TA ..............................* hehehhehehehehehehehe =p

Thursday, December 22, 2011

hoyeahh..menang contest..

sempena hari bertemu pelanggan unit TM, ada la beberapa contest yg telah disediakan oleh unit tersebut utk staf2 sume.. sbg memberi sokongan moral kpd program dorg aku meringankan kaki menjenguk2 kat lokasi kejadian.. antara contest yg aku join adalah speed test, 8 letter, powerpoint slide dan jugaword search.. ttbe rasa "napa pa xde game sudoku?".. ehhh ko ingt tu program ko?? hehe.. so setelah berpenat lelah aku xmenang pon game speed test, 8 letter ngn word search.. Dorg lg heiiiibat ohh.. powerpoint contest plk kene submit on the second day.. so kegigihan la menyediakan slide yg beranimation bagai.. finally thank god.. menang hokehh.. 1st prize tuhh (kerek disitu).. waaaa.. sonok2.. thanks kpd semua juri yg bg markah kat slide i tu ye.. hik3.. sila la tunjuk ajar ku sifu if uols ada kemahiran yg masih aku xtau.. peringatan ini lebih kpd kak lea as a ICT mentor.. ngeh3..



- Posted using BlogPress from my iPad

kems at bandung - day 4 (part I)

Location : Trans Studio Bandung
So location pertama aku pada hari ke empat adalah Trans Studio Bandung di Bandung Supermall.. bermula hari keempat aku xpakai supir dah.. khidmat cecep berakhir pada hari ketiga.. so aku dtg trans studio ni naik taxi.. aku ingt pesan org tua2 rakan blogger n etc.. lau nak naik taxi di Indonesia sila la naik Blue Bird.. sbb dia pakai meter.. tp orang hotel tu tatap xcari kan blue bird.. sudah nya dari hotel ke Bandung Supermall adalah Rp50,000 or RM17.50.. mencikk tau.. redah la labu.. da la drive cam hawau.. kemain laju membawak kete.. mmg scary habess..
sesampai je sana gagau jap.. pas tu jumpa da trans studio.. kecik je rupanya.. xla besar sgt.. da nama dok dalam mall xkan nak besar?? cam ala2 kat times square tp canggih sikit.. hehehe.. sampai je sana bg pastport n bayo Rp150,000/RM54 perperson utk warganegara asing pd weekdays.. if korang p weekend Rp200,000.. n jgn lupa bayo skali kad transaksi berharga Rp10,000.. dalam ni sume pembelian guna kad tu.. macam touch n go la.. first masuk je ade pekerja TS ajak join game.. aku pon redah je la..
tak tercapai dek akal aku permainan dia begini.. sumpah aku xmau naik lagi.. punya la heiiibat penangan game ni sampai aku rasa nak pengsan.. sume peluh sejuk aku kua n xboleh berjalan dgn betol.. adakah sekarang ni jantung aku semakin lemah?? ohhhh tidakkk.. =( tp aku perasan lately ni aku xboleh naik mende2 mcm ni.. terasa macam nyawa nak melayang.. sumpah aku rasa macam nk putus nyawa masa tu.. aku nengok orang keliling rilek je.. =( siap minta hayun laju lg.. cer ko tengok muka aku yg xley bla tu.. takot gila.. pusingan kedua je terus aku menjerit2 sambil tutup mata.. lembik terus.. =(
sudahnya begini la aku.. terus cari kerusi.. kepala punya la pening n peluh xbenti2 keluar.. muka pucat lesi mcm hilang darah.. adoiii.. napa la aku p naik mende tu.. menyesal.. minum air panas pon xjalan.. lagi nak muntah ade la.. tp aku try cool down.. tp xboleh.. lama ok aku lembik.. dalam 2jam lebih cm tu..
last2 ape pon xbleh, moh la kita p makan.. apa yg ade sebelah aku tu la apa yg aku makan.. koser da nak jalan p cari kedai len.. da la terhuyung hayang.. after makan lepak jap sambil menyapu minyak angin.. aku much more better.. rasa rugi okeh menghabeskan masa layan kepala tingtong.. p jalan2 men2 lg best.. so ape je mende yg terlalu mencabar aku xmen.. =(
naik je la buaian yg mcm kat genting indoor tu.. huk2
 sudah kembali cargas.. hip hip hooray!! jom jalan2.. =)
 kat sini ttbe ade persembahan.. jom la kita tgk.. psemabahan org asli.. =p

kua je dari TS store, terus ada perarakkan kereta berhias.. aku adore betol kerata elvis n marlyn.. =)
kacak sungguh si elvis.. 
muka mamat ni sebijik muka Jack Sparrow..gf dia kiut ohhh.. i loikeee..
sesi bergambar sebelum pulang.. =)

to be continue.. *sikit je lagi..chaiyok2* 

Mission Impossible 4 - Ghost Protocol

as usual, aku mesti blogkan movie ape yg aku nengok.. last nite bermission imposible la kita.. cinema harus la yg faveret ioi mall.. ngeh2.. xde tpt len da.. cite ni best la..teruja tengok tom cruise.. ex-bf la kata nya.. hik3.. mission imposibble kali ni tentang agen Hunt yg diseludup keluar dari penjara menggunakan cara yg paling heibatt.. Hunt diperlukan utk misi mendapatkan semula kod pelancaran senjata nuklear negara rusia.. so dalam misi mereka mendapatkan kod tu and mencuba sedaya upaya menghalang pelancaran senjata berbahaya tersebut, aksi2 menarik telah ditampilkan.. cewaaahhh.. ttbe terus adore kat tom cruise.. kat sini aku boh la sikit aksi2 mereka.. tambah teruja ttbe jumpa anil kapoor dalam cite ni.. hehehe.. utk full review sila p tengok sndiri.. hak3.. =)
sape nak hadiahkan aku kereta ni??cepat angkat tangan!!!

kems at bandung - day 3 (part V)

Location: Heritage Factory Outlet
Haritage ni one of the fav FO utk pelancong.. so aku baca kat blog sume gebang2 pasal heritage, moh la kita toraii.. kot la best kan.. hmmm bg aku ok la.. xla la mahal sgt n xjuga murah sgt.. tp utk branded stuff mmg berbaloi2 la kan.. hmmm.. malas cite panjang moh kita perabih duit..
masa ni xpk ape dah.. cantik sebat muat sebat!! sume masok dalam beg yg dorang sediakan tu.. pes time shopping cm org kaya.. lau kat mesia mmg non hado la kan.. ko nak matik kebulur hujung bulan?? hehehe.. kat sini aku abes almost Rp 1,200,000.00 or RM 400++.. cer korang beli kat mesia cm tu?? terbeliak bijik mata la org2 cm aku ni abes kan duit kat sebuah kedai sebanyak tu.. bnyk juga aku dapat.. but aku beli utk diri sendiri n family kat kampung.. =)
kemeja yg aku try tu brand esprit.. murah juga la.. aku xingt bape hengget..  tp worth la beli berbanding harga dia kat sini..
interior Heritage =)
aku mmg salute la FO kat sini.. interior mmg canggih manggih.. mcm landskap kat taman.. hehehe.. siap air terjun bagai.. hik3.. kira ok la kan.. sejuk je mata memandang.. mmg da sejuk pon..kan fully aircond..=p
pilih baju for my sista sarah..
menyesal xbeli yg ni.. =(
ni baju children.. sebat sikit utk adam haikal.. ManU punya tshirt mmg terbaikkkkkk!!
ok.. afta korang da membeli belah bagai korang jgn lupa plk.. setiap customer akan diberi percuma drink kat cafe haritage ni.. tp idok lerr sume dapat.. satu resit satu jek.. cafe ni betul2 sebelah FO ni.. ape2 pon sementara menungggu air moh kira Rp tinggal bape.. hehehe.. harus kira.. kang terlebih guna ade yg xbalik mesia kang.. =p
masa tunggu baru sedar satu baju topshop aku tertinggal kat dalam.. adeh acene bole lupa.. naseb lom balik.. lau x menganga la ko disitu.. huhuhu.. air free tu aku bg je kat cecep.. ngeh3.. aku beli air len.. wahhh.. feeling org kaya plk ko.. lau kat sini yg free tu la slalu ko teruja.. =p

to be continue.....

Wednesday, December 21, 2011

Thumb Print System??

hoyeahhhh hoyeahhhhh... now kat opis xde da ketak ketuk ketak ketuk kad perakam waktu.. alaaa yg jaman dulu punya tuh.. xcanggih da beb.. ngeh3.. *apada, habis madu sepah dibuang*.. sekarang opis kami suda ada yg canggih punya.. aku tau ada opis yg da lama pakai sistem ni.. tp ahhhhh dulik!!! aku nak up jugak entry ni since ni pertama kali aku kerja guna sistem thumb print utk rekod kedatangan.. mcm la ko penah keje tempat len sebelum ni...pthuiii...
just now, unit faberet TM telah mula menjalankan aktivti mengumpul thumb print2 pekerja utk dimasukkan dalam sistem.. haa.. lau xcollect mane nak detect nanti.. xkn la thumb print ko kua nama labu plk kan.. harus nama mesti sama ngn empunya thumb.. begitu.. so aku mmg excited la.. da 2 3 ari aku dok usha mamat tam tu dok pasang sistem kat opis kita org ni siap ngn device dia tu.. at last horayyy bleh test da.. =)
yes.. giliran haku plk.. mekasih bob bg laluan kat aku dulu.. neseb bob xemo.. wakakaka.. after pn qulam kasi up nama aku dalam sistem so bole la p tepek jari kat device ituh.. yg macam nak p wat pastport tu.. ehhhh.. kad pengenalan pon.. skali kad bank.. haaaa ape kad lagi ade???
muka aku tersangat excited nak p tepek jari kat situ... hehehehe... masa ni la kak jiej berbulu je ngan aku kene snap kan gamba.. mmg dia je mangsa kegilaan camwhore haku.. hik3..
bila da ready.. kesat2 jari sume xkasi basah2.. kita pek kat tempat yg betol.. ala.. yg ade infrared2 tu.. macam scan barang kat mydin plk.. hehehehe..
 
pastu dia ada bunyi beeep..and terus WELCOME NURHIDAYAH AKHMAR!!! hip hip horrayyy.. berjaya!! xde deny2 bak kata nizam.. huk3.. xsaba nak guna sistem ni sepenuhnya.. so pas ni kurang la aktiviti2 tidak bertanggungjawab segelintir staff yg soh org punchkan.. aku tak ok!! lambat buat cara lambat.. namo soh2 org k.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...