Friday, January 20, 2012

Bujang Terlajak Belum Terlanjur

ntah macam mana movie ni boleh terpilih untuk masuk dalam movie update aku.. ni suma gara2 suruh incik stich yang pilih.. lau underworld ke keramat ke ra re la juga.. haa, sape suruh cakap mana2 pon boleh.. xpasal kena agree tengok cerita ni.. huhuhuhu..
layan saja.. cerita ni tentang 3 sahabat karib Saiful, Nabil dan Johan.. suma nya ah lanjut umur.. tp tak kenkawen.. Nabil ni orang kaya so Saiful n Johan stay sekali dengan Nabil.. nak dijadikan cerita tatkala dorang ni shooting iklan ke ape tah, jumpa la ngan Puteri (Fazura).. so 3org ni dok syok la sama Puteri.. memandangkan kesemua 3 orang ni dah terlajak umo, berebut lah.. sume pon nak si Puteri ni haaa.. and dorang pon buat satu perjanjian sape dapat dulu dia punya.. yang lebih terdesak adalah Nabil coz ayah Nabil beri tempoh selama sebulan je untuk cari calon isteri.. kalau tak Nabil disuruh keluar dari rumah tersebut..
memandangkan papa si Puteri ni o.k.u (buta) so Puteri memang concern terlebih kat oku.. dah tu nye sume nak jd oku lerr sebab nak amik ati si Puteri ni.. si Saiful jadi buta, Nabil jadi pekak n Johan si bisu.. huhuhu.. time ni mmg gelak2 la.. xley bla betul tengok perangai dorang ni.. memang gila abes.. paling lawak bagi aku time Johan nak introduce diri pada Puteri.. memang lawak cara dia nak bagitau nama dia.. hehehhehe..
 
perebutan berlaku antara mereka.. mcm2 tipu helah nak dapatkan si Puteri ni.. tp cara dorang sume yang sewel2 punya.. hehehe.. adakah tipu helah mereka diketahui Puteri?? siapakah pilihan Puteri untuk dijadikan suami??Nabil?? Johan?? atau pun Saiful?? jom kita tengok cerita ni.. ok bai!! =)

1 comment:

Edura Hanum said...

cerita nie buat orang ketawa mmg sesuai.rilex jek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...