Friday, January 20, 2012

jom kita cuba!!

aku jumpa soalan ni kat blog Cik Epal.. tetiba terNAK share plk sebab aku pon terkena jugak.. aku rasa macam fun je benda ni.. jom try k.. sory Cik Epal copy without permission..

JAWAB SECARA SPONTAN:

menguji sejauh mana konsentrasi kita.. :))

- jawab spontan, jangan byk fikir,
- baca satu demi satu,
- concentrate!
- KITA MULA :









permainan konsentrasi warna :

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?






yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air..



1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?





yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.





1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?

4. Harimau makananya apa ?





yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging.


====================

*haaa.. korang tertipu juga x? ilang konsentrasi x? hehehhehe*

4 comments:

eynda said...

Hahaha...otak jawab spontan yg silap, tapi kena pikir 2-3 saat baru jawab yg betul :-p

akmadablueberry said...

hehe..kak eynda pon jawab cam kema??huhu..tu la..bila pk sesaat dua bru betul..

cik tasukeecOklat said...

mmg betullah kema...mmg jawapan die terikut soalan kat atas..minum susu, makan rumput, tido malam..
kenape ek??hurmmsss...
terganggu jap emosi sy sbb salah..akakaka

akmadablueberry said...

hehehehe..sama la aku pon jwb cm tu..kepala weng kali..=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...