Thursday, January 19, 2012

Journey 2 The Mysterious Island 3D

 movie update this week adalah Journey 2 The Mysterious Island.. sapa yang dulu tengok cerita Journey To The Center Of The Earth mesti teruja nak tengok cerita ini.. =) so mau lebih teruja jom kita layang 3D punya.. *naseb baik incik stich baik hati banjer* memandangkan tarikh filem ni bermula pada 19 Januari 2012, so sneak preview nya telah bermula malam semalam.. incik stich memilih BTS sebab belum banyak panggung menawarkan cerita ini versi 3D..
Journey 2 The Mysterious Island mengisahkan Sean (Josh Hutcherson) yang telah menerima isyarat yang aneh berulang kali.. kod2 tersebut sukar diterjemahkan.. Sean yang tidak senang dengan bapa tiri nya Hank (Dwayne Johnson) mula mendekatkan diri antara satu sama lain apabila Hank berjaya menterjemah kan kod2 tersebut.. kod2 itu telah membawa mereka ke suatu petunjuk yang mana sebelum ini datuk sean menghabiskan hampir 30 tahun untuk mencari Mysterious Island itu..
menurut Hank gabungan peta tersebut menunjukkan pulau itu terletak di Palau iaitu sebuah negara yang terletak di Pacific Ocean.. so Sean dan Hank ke Palau untuk bersama Sean mencari island tersebut.. di Palau meraka berjumpa Gabato (Luiz Guzman) dan anak nya Kailani (Vanessa Hudgens).. Gabato saja yang bersetuju  membawa mereka ke pulau tersebut coz semua penduduk tdk percaya dengan kewujudan pulau itu..
tekaan Sean benar sebab setelah menempuh storm yang maha dahsyat sampai heli dorang ni terhempas, tau2 je semua da ada kat epi pantai.. Sean terjumpa sebuah lubang dan berjalan menerusi nya and finally dorang jumpa Mysterious Island tu.. hoyeah!! datuk Sean yang selama ni diingatkan hilang rupa2 nya datuk Sean berada di pulau itu.. pulau ini sangat cantik dan pelik.. kalau korang nak tau betapa cantik nya island tu, p tengok cerita ni k.. best.. sebenarnya sebab the rock yang hot hehehe.. adakah dorang sume ni dapat balik semula ke Palau?? apa terjadi sepanjang di Mysterious Island?? jom tengok movie!!! =)


1 comment:

cik tasukeecOklat said...

akak nak tgk esOk time rehat...kuar awal sket..tygn die kul 12.10 tgh hari..hehehe..~
sbnrnya booked arini tp sayang kalau x OT so esok time rehat jelah..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...