Thursday, January 12, 2012

Maxis Movies - Buy 1 Get 1 Free Movie Tiket

entry ni dah lama rasa nya aku nak buat.. tapi belum sempat2 nak buat.. perkara yang baik apa salah nya dikongsikan ya tak? lagipun ada 2 3 orang kawan minta ajar buat benda ni.. sorry la guys.. belum sempat nak siap kan print screen before this.. 

ok, lets straight to the point, agak dah lama juga maxis buat promo tentang ini.. adalah menakjubkan buy 1 free 1 tiket itu sekiranya anda kaki wayang.. betul tak? lebih2 lagi kalau hari rabu, mostly tiket akan murah kan.. starting from RM 6 per tiket.. mesti la teruja.. kamu hanya membayar satu tiket untuk mendapatkan dua tiket..

first of all, kita kena ada akaun Pay Pal.. kawan2 mesti semua tau tentang Pay Pal kan?? sape yang tak ada jangan bimbang.. sign up saja.. free.. if yang dah ada, just klik Existing Pay Pal.. apa2 refer gambar k.. untuk ke website maxis, sila klik gambar dibawah..
bila da klik step 1 akan kuar begini...
and then follow the instruction dan isi ikut step2 itu..
sila klik untuk tumbesaran
ok, bila dah set up semua bagai tu, kita mesti add credit card mahupun debit card pada pay pal itu sebagai medium pembayaran kamu nanti.. lau siapa2 yang tak ada CC atau DC, pay pal tu pun boleh di reload.. reload akaun bank la kan.. so pay pal is easy.. dont worry k.. untuk individu yang dah ada akaun pay pal, boleh lah terus link kan akaun itu dengan no maxis kita.. so you just klik kat existing tu..
so lepas tu akan keluar ni...
ok.. settle bab pay pal.. next macam mana nak beli tiket yang BUY 1 FREE 1 tu??? excited kan?? jom kita study sama2.. nak purchase ada tiga cara..
PERTAMA : if uols pengguna iPhone iPad or Android uols kene download application maxis movies.. so bila da ada apps ni uols boleh membuat pembelian.. yahoooo..
KEDUA : bagi pengguna smartphone yang lain, boleh la melayari laman web m.maxismovies.com and terus membuat pembelian.

KETIGA : *cara yang ni baru je tau.. hehhe* if uols tak ada mana2 device diatas bukan bermaksud kamu tidak boleh membuat pembelian.. uols boleh terus membuat purchased kat SINI... so uols klik je mana2 movie yang uols mau then terus saja buat purchased.. lau tau, ni la cara paling senang..

kesemua transaction adalah mengggunakan akaun paypal.. so make sure uols sume ada akaun pay pal k.. lepas ni mari la kita menonton banyak2 movie k.. semangat2.. *ko pon lama da xhapdate movie.. sabo2 incik stich bz*.. ehhh.. lupa plak.. untuk satu maxis user, boleh buat purchased dua kali seminggu tau.. mau lebih kalu sila ada no henpon maxis banyak2.. hehehe.. setiap pembelian max tiket adalah 6.. ok.. setakat ni je lah.. lau ada apa2 yang aku tertinggal, sila inform kat ruangan komen k.. i will update later.. selaat mencuba!!!! =)

4 comments:

JieJ said...

cettt..untuk hp 02 nak buat mcm mana???ahhhh..tak tau kan...hahahaha

akmadablueberry said...

hehehe..lau hp 02 guna la kaedah KETIGA..huahuahuaua

Cik Muda said...

pny nokia 33ten...?

ddlea said...

camno orang yang buat tak pernah bli nie... sampai orang tu dah blah... kumpunan aku nak merasa b1f1 nie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...