Thursday, January 26, 2012

Underworld : Awakening

hi.. aduh.. kebusyan melanda 2 3 hari ni.. after that 'majlis' settle, baru la dapat bloging.. huhuhu.. now nk update movie for this week.. last wed aku tonton ini wayang.. ekceli bulan januari ni macam xbanyak sangat cerita kat wayang kan?? so layan je la ape yang ada.. underworld kali ni mengisahkan tentang seorang vampire worrioress iaitu Salene yang melarikan diri daripada satu tempat kurungan - Atigen.. Salene ni first Vampire-Corvinus Strain Hybrid.. so salene ni ada kelebihan lain berbanding vampire lain iaitu berjalan di bawah cahaya matahari dan kuasa telepati dengan anak nya, Eve.. Selene ni couple dia seorang Lycan bernama Michael Corvin.. Eve yang keluarkan Selene dari cryogenic chamber tu.. tp selene xtau yang eve anak dia.. bila dia jumpa eve *dengan mgunakan kuasa telepati* suma Lycan lain cuba nak tangkap Eve sebab Eve ni hybrid juga sebab dia kombinasi hybrid vampire ngan Lycan.. Lycan ni perlukan DNA eve ngan ayah dia coz DNA dorang ni membolehkan Lycan imune dengan silver and dorang nak ability macam vampire iaitu boleh heal dengan cepat..

so dengan bantuan Detektif Sebastian, Selene nak p selamat kan anak dia.. Dr Jacob tu sebenarnya Lycan yang hybrid.. semua ingat dia human.. thats why la dia nak juga si eve tu coz dia nak Lycan jadi lebih strong so that dia boleh hapuskan semua vampire.. finally dengan kegigihan Selene menentang Dr Jacob so selamat la anak dia Eve..

*sorry all kalau review ni macam pening lalat sikit.. sebab aku xtau nak ceritakan macam mana.. maybe ape yang aku tulis ni macam lari2 sikit.. lau nak perfect pemahaman sila tengok sendiri ya kawan2* =)

1 comment:

Mrs Rodaq said...

akak pon kurang paham ape ko citer nih. tapi wat2 paham je la labuuuuuuu.

p/s:ini sekuel from underworld 1st ke??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...