Friday, January 6, 2012

UPPICT exchange gift

yes... today is the day.. Ini lah acara tahunan unit aku..janji nak sediakan sandwich pun xkesampaian.. aku hanya sekadar membawa nugget tempura cheese.. hehehe.. next time ya kawan2 aku buat sandwich tu.. special thanks to penaja heavy meal iaitu abg G dengan nasi beriyani and cik ila dengan laksam.. xlupa juga penaja desert kak jiej dgn pavlova, kak lim dengan sagu santan and pn jaya dengan kekacangnya.. kesedihan tergambar di wajah kak ikin sbb kena tukar kilang baru.. hehe.. hanya uppict tau tentang itu.. Tak pe la kak ikin oii.. lets jump to the main acara.. apa yang aku dapat??


taraaaaaaa... jam dinding yang super dupper cute.. hadiah ni hasil daripada cabutan aku.. thanks kak lim.. cam tau2 je dapat kema.. pink lagi jam itu.. hehehe.. bak kata organizer, SILA TERIMA HADIAH DENGAN HARI YANG REDHA DAN IKHLAS.. DEPENDS ON REZEKI MASING2.. ye tak kak jiej.. so for those yang dapat hadiah dari aku, hopefully suka la ya.. walaupun sasaran aku sedikit tersasar.. nak buat macam mana.. da nasib.. yang paling penting itu adalah ikhlas dari hati.. aku membeli dengan penuh kasih sayang ya.. so enjoy.. =)

- Posted using BlogPress from my iPad

10 comments:

JieJ said...

Hahahha...bak kata organizer ya..tapi apa pulak bak kata si penerima hadiah..hahahahhahah..sabar jer lah

cik tasukeecOklat said...

CANTIK!!!SIMPLE!!!
acara UKP di cilok kak ayu masa kak ayu UKP lagik...tp ktorg cuma buat sekali jek ms en.fadhli ade...tu pun idea en.fadhli tukar adiah tuh.....pastu da xbuat lagik..
bgs tau acara ni...atleast fun...

akmadablueberry said...

k.jiej: hahaha..ayat penaja y xley bla..

k.noms: apa maksud DICILOK KAK AYU SINCE DI UKP??

cik tasukeecOklat said...

owhhhh...benda ni en.fadhli KPSU lama UKP yg suggest..die kate masa die kat bahagian lama die selalu buat camni..tp style ktorg kalau ikut idea en.fadhli, ktorg cabut nama tp xboleh gtau sesape pon ktorg dpt nama sape then beli adiah atas rm10 pastu balut je gan surat kabar pun xpe tp letak nama org tu...so dpt adiah ape pun ktorg xtau sape yg bg kecuali org yg bg tu...sekali je ktorg sempat buat..sampai en.fadhli keluar BPPA da xbuat da...masa tu kak ayu org UKP..bila die naik PT n17 die g ICT pastu korg buat event changing adiah ni akak taye kak ayu ''idea masa kat UKP ek??'' kak ayu senyum...tp style korang lain dari ktorg...tu jelah..tp yg best tu korg stil meneruskan event ni...kat UKP lak sekali tu jek..lau teruskan mmg best giler...so kepada UICT silalah teruskan event ni..FUN!!

akmadablueberry said...

mane ade cilok UKP punya..pandai je ko kak kan..exchange gift ni we all organized since 2009..dari zaman en husairy..kak ayu tu baru join kali kedua..now da season 3..

pencetus idea adalah dr k.jiej at the end of 2009..coz masa dia keje hotel kat Labuan dorang ada buat ni sume every year..so xde kes cilok mencilok disini..*kang ada yg emo plk ORGANIZER UPPICT..ahaks*

maybe kebetulan saja exchange gift ni dibuat oleh UKP n UPPICT..

akmadablueberry said...

mane ade cilok UKP punya..pandai je ko kak kan..exchange gift ni we all organized since 2009..dari zaman en husairy..kak ayu tu baru join kali kedua..now da season 3..

pencetus idea adalah dr k.jiej at the end of 2009..coz masa dia keje hotel kat Labuan dorang ada buat ni sume every year..so xde kes cilok mencilok disini..*kang ada yg emo plk ORGANIZER UPPICT..ahaks*

maybe kebetulan saja exchange gift ni dibuat oleh UKP n UPPICT..

JieJ said...

chop..chop..chop..

Norms, ayat CILOK tu macam kureng sesuai ya..heheh..aku sebagai organizer agak tersinggung (walaupun tak banyak) ngan statement CILOK itu. Aku rasa kami tak cilok idea sebab:-

1. Dah tiga kali unit kami buat ni, time En. Husairy dan Meon masih ada kat unit ni lagi.

2. Dan yang paling utamanya Exchange gifts ni kan acara universal..semua orang tau pasal tukar2 hadiah ni pun..

Dan kalau aku bukan pencetus idea ni sekalipun..mesti si Kema pun excited nak buat event ni tiga tahun lepas sebab dia suka event2 mcm ni.

Betul kata si kema..semua ni KEBETULAN..ataupun satu PENAMBAHBAIKAN..

Cik Muda said...

eee...kema unit kite pun pernah buat Exchange gifts ni.! masa en haizi ada dulu.. pun dah lama jg...rindunyeee!!! unit A pny sbb sambutan hari jadi tuk semua orang. rasa sama tahun ngn unit kema rasanya buat.....tapi dah tak wat dah...sekali tu je. nanti nak suruh dorang wat mcm korang juge ler...bole kumpul2 hadiah tetiap tahun.. best-best!

cik tasukeecOklat said...

BAIKKKK!!!!KESILAPAN ADALAH DARI SAYA!!!!!!
masa aku tau ict buat tukar² adiah tu mmg kak ayu baru masuk so aku taye die, amek idea dari en.fadhli ke?dia senyum..aku pikir iyelah kot...
tp xde pape pOn..xksh pon..bukan lah aku nak kate ape...heheh...
cumanya korang meneruskan tradisi tuh....ktorg skali jek....
ikut aku..aku mmg nak buat lagik tp da psu time tu cam x excited so aku pun xde lah excited...huhu...

minta maaf ya jiej if kamu tersinggung.....maaf...ampunn......~

tulipdancing said...

wow...hot topik..suke-suke..haha..xdela..
aku suka style tukar2 hadiah nie..zaman skol lg dah ade sampai skng masih diguna pakai kan acara cam nie..tak lapuk dek zaman..yg beza zaman makin berubah maka nilai hadiah berubah jugak..klo zaman skol bleh la hadiah kurang dr RM10..dah bekerjaya nie kan, mesti la nilai lebih kan..huhu..
idea semata yea..cOoL la..

ape pun tahniah kat kema sbb hadiah nice sgt mesti org yang bagi tue bangga dgn hadiah die kan..hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...