Friday, February 10, 2012

Azura

azura ni cerita yg aku dengar meletop2 juga la tetime jaman 80-an dulu.. kompem mak2 ayah2 kita dlu p tengok cite ni kan.. serius cakap sekali pon aku xpenah tengok cerita ni.. tp bila orang da dok pung pang pung pang pasal cerita ni nak juga aku menengok nye.. kot la best sampai tergolek2 kan.. hehehehe
mmm.. bagi aku si penonton yg xpenah menonton filem azura zaman 80-an ni, aku rasa cerita ni xde la best benor benor benor.. adoii matik la kene kick ngn fan azura 80-an & 12-an..hehehee.. ke sebab aku xminat ngn Shah Jazle.. ntah la.. jalan cerita memang opkos la lebih kurang cerita dlu tu kan.. masa aku type entry ni aku sudah tonton itu wayang azura 80-an.. tp tak terlalu berkesan dihati la..
cerita ni tentang zack anak orang kaya n azura anak orang kebanyakkan yg saling jatuh cinta masa kat padang paintball.. hubungan terhalang oleh keluarga.. besela kan.. orang kaya mana bagi anak nya bercinta cintun sama orang kebanyakkan.. tak standard katanya.. huhuhu.. demi cinta zack n azura bernikah di London tanpa ketahuan bapanya.. yang membantu dalam menjayakan pernikahan mereka adalah nenek zach and anak saudara nenek dia.. terpaksa hidup susah bersama azura coz ayah dia tarik balik semua kemudahan yang dilimpahkan oleh Tan Sri Puteh.. 
dorang survive bersama di Malaysia sampai la si zack ni ragu2 dengan azura coz azura telah bekerja di sebuah syarikat travel agent.. tambahan pula after graduate, azura mendapat tawaran bekerja di singapore.. Tan Sri Puteh mengambil peluang ini untuk membuatkan zack berpisah dengan azura.. demi masa depan zack, azura meninggalkan zack supaya zach dapat menyambung pelajaran di Oxford..
apa yang terjadi kepada azura dan zack setelah berpisah?? macam mana dorang jumpa balik?? saksikan lah cerita azura dipanggung berhampiran.. lau x pon, p beli DVD cetak rompak kat pasa malam.. hehehe

2 comments:

cik tasukeecOklat said...

XPERNAH SUKE AZURA BAIK TAHUN 1984 DULU ATAU TAHUN NI...
DULU MAK MAK RAMAI SUKE CITE AZURA TU YG RAMAI DAK DAK YG LAHIR THN 1984 DI BERI NAMA AZURA..
DAN XKAN TGK AZURA 2012 SBB KONFIRM XBEST GAK DAN LEMBAM LAGIK PULAK XSUKE SHAH JAZLE YG KEKONON HENSEM TP JAMBU...YUCK!!

akmadablueberry said...

tau xpe..tgk kat utube je la..tu pon kalo ade..hehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...