Friday, February 10, 2012

Chronicle

akibat terjebak ngan Cik Muda punya entry, termakan juga la dengan sinopsis cerita ni.. so moh ler kita nengok nye.. huhuhu..thanks to kak noms coz membanjer saya tgk movie ni.. hehehehehe
chronicle mengisahkan tiga remaja iaitu Andrew, Matt and Steve yang juga pelajar sekolah.. suatu malam ketika ada majlis keramaian, mereka bertiga menemui sebuah lubang yang mengeluarkan satu bunyi yang agak pelik bersama gegaran.. so dorang ni decide untuk masuk dalam lubang tu dan minta andrew merakam video tatkala mereka masuk ke dalam.. for your info, andrew ni setiap saat pegang camera video.. dorang ni terusik satu benda kat dalam tu dan mengeluarkan satu cahaya.. aku xtau apa berlaku..
selepas kejadian dalam lubang tu, ketiga2 mereka dapat kuasa luar biasa.. mereka lebih kuat, boleh terbang dan sebagainya hanya menggunakan fokus fikiran.. so dorang ni terlalu excited la.. semakin dorang ni berlatih guna kelebihan tu macam2 lagi dorang boleh buat.. kira macam kelebihan tu akan bertambah la.. antara mereka ni andrew je yang lebih kuat berbanding dua orang lagi tu..
bila dah terlalu mahir, mereka ni macam da tak ikut rule.. mensuka je nak buat apa2.. matt yg suggest supaya mereka lebih ikut peraturan but andrew macam degil.. andrew ni ada bad family history.. tu yang dia lebih memberontak..
selepas pelbagai kejadian berlaku, termasuk kecederaan, andrew menjadi lebih tidak terkawal.. yang lain xleh nak wat pe sebab andrew ni paling kuat.. lau korang nak tau macam mana nak hentikan kegilaan andrew terhadap kelebihan yang ada pada diri dia, sila la p tonton sendiri ya.. xbest plk lau cite sume.. hehehe.. satu je aku xsuka cite chronicle ni sebab dia guna kamera pegang sendiri.. pening okeh kepala aku.. mencik betul.. aku rasa filem ni ruginya disitu.. xperlu self-capture recording aku rasa.. lau xguna kamera sendiri aku rasa filem ni akan lebih cantik dan memusakan hati penonton.. =) just my opinion

3 comments:

cik tasukeecOklat said...

tu ah...seb bek duduk di nunnnn hujung sana!
lau tidak mesti pening kepala..pape akak nak link kan entry ni so xyah sesusah akak nak ltk ayat pepanjang kat blok ahkak ek??ehheeh..~

akmadablueberry said...

hehehhee..boleh aja..

*kepala tambah pening dgn video extra depan kita tuh!!!ngeh3*

cik tasukeecOklat said...

sampai sudah pening kot video dpn tu..akakakak..
da cam eO unit kp da laki tu aku tgk..ahahaha..~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...