Friday, February 10, 2012

Hafalan Shalat Delisa

masa cuti panjang last week, tatkala tiada cerita menarik kat tv, mohon ler jasa baik kak nor utk tengok cerita ni kat youtube.. aku terasa nak tengok since kat tv slalu promote cite ni.. kan tentang tsunami, so mesti best..
cerita ni mengisahkan Delisa seorang kanak2 yang periang tinggal di Lkoh Nga, Acheh bersama Ummi iaitu ibunya dan Fatimah, Aishah & Zahra iaitu kakak2 nya.. Abi Usman (ayah) bekerja di kapal dan selalu berlayar.. Pada suatu hari, ketika Delisa menghadiri ujian amali hafalan sholat yang ditemani oleh ummi nya, kejadian tsunami berlaku.. waktu itu Delisa yang kelihatan khusyuk sekali menghayati hafalan nya tidak mengendahkan apa yang berlaku dan akhirnya dihanyutkan ombak tsunami.. Delisa teah diselamatkan oleh seorang askar.. malangnya kaki Delisa terpaksa dipotong akibat kecederaan sewaktu dihanyutkan ombak.. Abi Usman bergegas pulang ke Lkoh Nga mencari keluarga nya.. adakah kesemua ahli keluarganya selamat daripada ombak tsunami?? adakah abi Usman menjumpai anaknya?? dan berjaya kah Delisa lulus dalam ujian amali hafalan sholatnya?? apakah Delisa masih mengharapkan balasan daripada abi dan ummi sekiranya dia lulus?? tontoni la cerita ni di astro first atau boleh saja tengok di youtube.. hehehhe.. sedih ohhh.. Delisa, kamu sangat comel.. smith comel juga hehehehe..

5 comments:

ddlea said...

Dah dunlud... Tapi lom sempat nengok...

cik tasukeecOklat said...

kak lea, ko donlod nti bg aku..malas nak langgan astro first! hehehe..~

akmadablueberry said...

ddlea: tgk la kak..k.nor berjuraian tgk cite nih!!hehehe

k.noms: tgk utube pon bole kak noms..ade da..

akmadablueberry said...

ddlea: tgk la kak..k.nor berjuraian tgk cite nih!!hehehe

k.noms: tgk utube pon bole kak noms..ade da..

cik tasukeecOklat said...

UTUBE..xsempat la..td balik gombak layan vanila cekelat jek..pun ade subtitle??akak ni ade masalah nak paham bahse indo ni..hek hek..~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...