Monday, February 20, 2012

red black glam nite part II

BPPA punya dinner berakhir sudah.. now aku belum nak cerita full story on that nite.. entry ni aku nak cerita pasal persiapan dinner iaitu pada sebelah siang sebelum ianya berlangsung.. dalam jam 10 abg G, kak linda, aku, en mizi dan azan buat sesi memuat naik barang2 dalam bas yang disewa khas untuk event kali ni.. after sume settle kami bertolak ke ampang untuk pump balloon helium.. uols bayangkan masuk ampang dengan bus!! fuhhhh.. mencabar ok.. tp dugaan kami tghari tu abg hassan kata balloon boleh tahan 3 jam je.. adehhhh.. camno ni?? so terpaksa la helium balloon ikut bus jam 6.30.. dalam kepala ni dah terfikir kekangan masa utk aku setup hiasan.. =(
setiba nya di Dynasty Hotel KL jam 1 petang, kat sana scha, kak zuri, cc kalai n kak K sudah menanti.. kerja2 loading barang pulak masuk ke ballroom.. gigih masing2.. thanks banyak2 k.. after that mula la kerja2 mendekorasi.. nasib baik balloon da siap2 pump kat opis.. lau x mau kurus kaki nak pump almost 300 biji balloon.. pentas grammy bergambar harus di setting, deco balloon, hiasan pentas, deco meja makan, arch n macam2 lagi perlu disediakan.. dengan kakitangan yg sedikit kami sama2 berganding bahu utk settle all this..
nasib baik semua bahan yang dibeli pada hari kejadian xde masalah.. thanks to scha.. lau x mana nak cekup ikan, batu, bunga bagai kan..  alhamdulillah semua berjalan lancar.. deco meja settle.. =)
next, balloon di pentas utama.. adehhh.. naik cramp tangan aku nak merangkaikan balloon.. aku ni da lah penakut hamat kat balloon.. ntah mcm mana pada hari kejadian aku tanpa rasa takut dok ikat2 balloon tu sume.. nasib xpecah lau x aku meroyan masuk bwh meja.. tp time pump mmg aku surrender.. sekali dengar balloon pecah tangan aku ni automatik p tutup telinga.. =p
da jam 3 PA system baru tiba.. mmg lama tgu.. naseb baik sempat rehearsal sikit.. ye la kan.. penting utk kak K n scha as a pengacara majlis for that nite.. kesian dorang.. tp berkat keterroran mereka mengandalikan majlis.. so NO BIG DEAL.. sume ok je.. kelasss korang.. 
 
pentas bergambar masih dalam pembikinan.. ni la impian aku scha kak linda dan all our bereau team.. konon bajet retis nak pentas grammy bagai.. hehehhe.. ape salah nya nak feeling retis kan.. so aku n team sama2 la sediakan pentas ala2 anugerah AIM tu.. hahaha.. naseb kak linda jumpa orang yang boleh merealisasikan backdrop tu.. hoyeah2.. xde la sempurna sgt.. tp aku puas hati.. mmg K&K terbaikkkk.. kerjasama 110%.. i loikeee.. =)
 
naik jam juga la kepala nak deco balloon yang selambak tu.. naseb baik sumenya kreatif2 belaka.. scha kak linda n kak zuri.. lap lap lap uols banyak.. hehehe.. tanpa uols terkubur la impian kita bersama.. hehehe
 
whatever it is everything going ok.. xde la masalah sangat.. setakat terkurang sana sini sikit tu biasa la kan.. mana ada yang perfect dalam dunia ni.. itu saja lah yang mampu diberikan utk dinner BPPA pada kali ni.. thanks uols.... =)

1 comment:

ddlea said...

woot...woot.. sikitnya gambo... huplod la byk sket...korang mmg terbaik la.untung2 next agm bley terpilih jd board. Nti akak plak tolong... ada bran????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...